Ted Hanlan: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

In The Nick Of Time

1991 | Fantasy, Familiefilm, Animatie, Komedie

Canada​/​​Verenigde Staten 1991. Fantasy van George Miller. Met o.a. Lloyd Bridges, Michael Tucker, Allison La Placa, A Martinez en Jessica Di Cicio.

Een kerstman wordt aangesteld voor driehonderd jaar, waarna hij zelf een opvolger moet kiezen. Voor Bridges is het zover, zijn termijn zit erop. Hij trekt naar New York om een plaatsvervanger te zoeken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want niemand gelooft nog in de kerstman. Hij ontmoet journalist Tucker, die hem een ongelooflijke oude dwaas vindt, maar uiteindelijk toch bereid is het verhaal van de kerstman te publiceren. Sympathieke fantasy, die de kerstlegende langs een originele invalshoek benadert. De acteurs hebben zich goed in hun rol ingeleefd. Het scenario van Rick Podell, Michael Preminger en Maryedith Burrell, naar een verhaal van Jon S. Denny, bezit voldoende humor en sentimentaliteit, maar blijft teveel aan de oppervlakte, typerend voor de Disney-fabriek. Brian R.R. Hebb stond achter de camera.

Looking for Miracles

1989 | Avonturenfilm, Familiefilm

Canada 1989. Avonturenfilm van Kevin Sullivan. Met o.a. Greg Spottiswood, Zachary Bennett, Joe Flaherty, Patricia Gage en Patricia Phillips.

In 1935 heerst de crisis volop in Toronto. Ryan Delaney (Spottiswood) wint, als beste leerling van zijn school, een studiebeurs, maar zijn alleenstaande moeder (Phillips) wil dat hij een vaste baan zoekt. Haar ander zoontje, de negenjarige Sullivan (Bennett), werd door haar zuster opgevoed, maar nu diens man ontslagen is, stuurt ze de jongen weer naar huis. Om toch naar de universiteit te kunnen gaan neemt Ryan een baan aan als vakantie kampleider, ook al is hij twee jaar te jong en kan hij niet zwemmen. Sullivan gaat met hem mee. Om indruk te maken op Chief Berman (Flaherty) leest hij veel over Indianen en hij krijgt de leiding over het Indianenkamp. Bij zijn jongens zit ook een echt lastpak, Ratface (Godfrey), die weigert ook maar naar iemand te luisteren en die er plezier aan beleeft om Sullivan te pesten. Een 'feel good movie' over het opgroeien in diverse stadia, als puber en als kind. Ook al gaat de film naar het einde toe wel wat over de schreef wat sentimentaliteit betreft, toch blijft het een aangrijpend, sfeervol portret van het leven in een economisch moeilijke tijd. Regisseur Sullivan en Stuart McLean baseerden hun scenario op de roman van A.E. Hotchner. Fotografie van Brian Thomson.