George M. Cohan is acteur, componist en auteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Yankee Doodle Dandy

1942 | Musical, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1942. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. James Cagney, Joan Leslie, Walter Huston, Irene Manning en Rosemary DeCamp.

Cagney draagt deze film in zijn eentje door een dynamische herschepping van het leven van George M. Cohan. Hij won een verdiende Oscar voor een uitmuntende zang- en dans-prestatie, evenals de dirigenten Ray Heindorf en Heinz Roemheld. Er bestaan twee met de computer ingekleurde versies, waarvan er een voor tv is bestemd. Robert Buckner en Edmund Joseph schreven het scenario. Camerawerk van James Wong Howe.

Little Nellie Kelly

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Judy Garland, George Murphy, Charles Winninger en Douglas McPhail.

Een lichte musical naar het toneelstuk van George M. Cohan over Judy die de onenigheden tussen vader Murphy en grootvader Winninger probeert bij te leggen. Garland zingt 'It's A Great Day For The Irish', 'Singing In The Rain' enzovoort.

Gambling

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Rowland V. Lee. Met o.a. George M. Cohan, Waynne Gibson, Dorothy Burgess en Walter Gilbert.

George Cohan in een film naar zijn eigen toneelstuk. Een redelijk geslaagd verhaal over een beroepsgokker die de moordenaar van zijn lijfwacht opspoort. Te toneelmatige interpretatie.

The Phantom President

1932 | Musical

Verenigde Staten 1932. Musical van Norman Taurog. Met o.a. George M. Cohan, Claudette Colbert, Jimmy Durante en Sidney Toler.

Verouderde musical over een kandidaat voor het presidentschap en een op hem lijkende artiest (Cohan), die verliefd wordt op het meisje van eerstgenoemde (Colbert). Alleen interessant als rariteit. Voorzien van te verwaarlozen Rodgers-Hart muziek.