Todor Kolev

Acteur

Todor Kolev is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bez draskotina

1988 | Drama, Sportfilm, Oorlogsfilm

Bulgarije 1988. Drama van Zacco Hesdia. Met o.a. Georgi Staikov, Miroslav Kossev, Todor Kolev, Yoana Popova en Marina Nieyolova.

Een jongen uit de sloppen probeert door sport aan de armoede te ontsnappen. Hij wordt een beroemd worstelaar en vergeet zijn familie. Het lijkt een afgezaagd verhaal, maar omdat het zich afspeelt in het Bulgarije van 1940-1941 heeft het ook een politieke betekenenis: de familie van de jongen raakt betrokken bij het anti-fascistische verzet. Voor regisseur Zacco Heskia is dit de vierde film over hetzelfde onderwerp, dat hij steeds vanuit een ander perspectief belicht.

Tchovek na povazha

1986 | Drama

Bulgarije 1986. Drama van Hatcho Boyadshiyev. Met o.a. Todor Kolev, Nikolay Sotirov, Anton Radichev en Kiril Variyski.

Een film naar een waar gebeurd verhaal. Een dronken chauffeur wordt per ongeluk gedood door zijn collega bij het transportbedrijf. Om een onschuldige man te beschermen vertelt Toni de waarheid. Als hij de politie ook vertelt hoe illegaal transport verricht wordt, dwingen zijn collega's hem ontslag te nemen. Realistische details verhogen de geloofwaardigheid van dit eenvoudige verhaal over morele onverschilligheid. Ook bekend als A MAN ON THE ROAD.

Gospodin za edin den

1985 | Komedie

Bulgarije 1985. Komedie van Nikolai Volev. Met o.a. Todor Kolev, Yordanka Stefanova, Stoyan Gudev, Veliko Stoyanov en Itzhak Fintsi.

In de jaren dertig spelend volksverhaal met een vleugje surrealisme. Purko, de schlemiel uit een naburig dorp, doet bij herhaling de meest ongelooflijke pogingen om geld te verdienen en raakt tenslotte zelfs zijn koe kwijt aan de belastingontvanger. Maar nooit raakt hij zijn mooie dromen kwijt, want de muziek van de klarinet geeft hem telkens zijn optimisme weer terug. Regisseur Volev, die is opgeleid in Londen, volgt op vernuftige wijze de lijnen van deze stille klucht, en de manier waarop Kolev Purko speelt is groots. Ook bekend als KING FOR A DAY.

Prebroyvane na divite zaitsi

1973 |

Bulgarije 1973. Edward Zahariev. Met o.a. Isaac Fintsi, Todor Kolev, Nikola Todev, Philip Trifonov en Evstati Stratev.

Een ambtenaar komt in een dorpje aan met het doel alle konijnen in de omgeving te tellen. Hij roept de hele mannelijke bevolking op te helpen, waarbij de nodige problemen zich voordoen. Grappige situaties, waarbij de nadruk ligt op de subtiele uitbeelding van de verschillende personages in het bonte gezelschap. Debuut van een regisseur die nu tot de meest vooraanstaanden behoort van Bulgarije.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Todor Kolev op televisie komt.

Reageer