Serap Aksoy

Acteur

Serap Aksoy is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Piano, Piano, Bacaksiz

1991 | Familiefilm, Biografie

Turkije 1991. Familiefilm van Tunç Basaran. Met o.a. Emin Sivas, Serap Aksoy, Rutkay Aziz en Aysegül Unsal.

`Kom laten we vrienden zijn en een gemakkelijke weg vinden, waarlangs we liefhebben en geliefd worden. Voor ons is deze wereld zo vergankelijk`. Deze woorden van de Turkse dichter Yunus Emre staan aan het begin van de film en blijken het leitmotiv te zijn voor de autobiografie van Kemal Demirel (ooit premier van Turkije). Istanboel rond 1945. De negen-jarige Kemal woont samen met zijn grote familie, grootouders, ouders, ooms en tantes in een oud en vervallen huurhuis. Een vlotte, overweldigende schets van het hectische leven in deze stad in die tijd.

Yer demir, gok bakir

1987 |

Turkije/Duitsland 1987. Zülfü Livaneli en Zülfü Livaneli. Met o.a. Rutkay Aziz, Yavuzer Cetinkaya, Macide Tanir, Gürel Yontan en Serap Aksoy.

Hoe de inwoners van een Anatolisch dorp Aziz als Tashbah vrezen, terwijl de boeren uit de omgeving in hem een religieuze redder zien. De dorpelingen verbergen have en goed, houden zich arm en burgemeester Cetinkaya, die bang is zijn macht kwijt te raken, schakelt de arm der wet in om de geheimzinnige vreemdeling in het stof te laten bijten. Naar de roman van Yasar Kemal, die door regisseur Livaneli tot scenario werd bewerkt. Jürgen Jürges stond achter de camera.

Degirmen

1987 | Komedie

Turkije 1987. Komedie van Atif Yilmaz. Met o.a. Senar Sen, Ali Erkazan, Serap Aksoy, Orthan Cagman en Levent Yilmaz.

Als een buikdanseres zich in een Anatolisch dorp terugtrekt, haalt de koffiehuis-bezoekende mannelijke bevolking haar over haar kunsten te vertonen als er hoog bezoek komt. De vrouwelijke helft van de inwoners ziet dit met lede ogen aan. Als zij optreedt, vindt er bij wijze van godsoordeel een aardverschuiving plaats. Een verrukkelijke satire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serap Aksoy op televisie komt.

Reageer