Luca De Filippo

Acteur

Luca De Filippo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Come te nessuno mai

1999 | Romantiek, Familiefilm, Komedie

Italië 1999. Romantiek van Gabriele Muccino. Met o.a. Silvio Muccino, Giuseppe Sanfelice di Monteforte, Giulia Steigerwalt, Giulia Carmignani en Luca De Filippo.

Silvio Ristuccia (Silvio Muccino, de jongere broer van de regisseur) is zestien. Hij zit op een middelbare school in Rome, waar ieder jaar een bezetting plaats vindt onder een bepaald thema. Zijn ouders behoren tot de betere bourgeoisie, hoewel ze ooit in 1968 de revolutie predikten. Als Silvio`s vader (De Filippo) hoort dat de schoolbezetting tegen de privatisering gaat, maakt hij schampere opmerkingen, en legt uit dat protesteren tegen de oorlog in Vietenam wel even ietsjes belangrijker was. Silvio gaat desondanks met een slaapzak naar school om mee te doen, niet zo zeer omdat hij zo`n revolutionaire held is, maar dat dit de gelegenheid is om de eerste schreden te zetten op het pad der liefde en de seksualiteit te verkennen. Bij veel meisjes heerst hetzelfde gevoel. Silvio is zich volledig onbewust dat Claudia (Steigerwalt) al een half jaar een oogje op hem heeft, maar hij lonkt naar Valentina (Carmignani). Silvio krijgt zijn kans in het stoffige archief en het komt tot een kus! Hij vertelt over zijn grote succes aan zijn maat Ponzi (Sanfelice di Monteforte) en het nieuws gaat als een bliksemflits door de school en treft zijn vriend Martino (Pagani), die alle rechten op Valentina meent te hebben. Hij voelt zich verraden door Silvio en Claudia is verschrikkelijk boos. Het loopt echter goed af, al maakt de politie een einde aan de bezetting. Deze tienerkomedie is een soort subtiele AMERICAN PIE op zijn Italiaans, zonder de laag bij de grondse grappen uit de Amerikaanse films. Hij bevat subplots over Silvio`s romantische zus Chiara (Ciccone) en Silvio`s voortvarende, oudere broer Alberto (Silvestrin). Ook Silvio`s moeder (Galiena) kan best concurreren met de meisjes van de school. De jonge hoofdrollen in de tweede film van regisseur Muccino die het scenario met medewerking van zijn broertje Silvio en Adele Tulli naar een idee van Marco Valerio Fusco schreef, hebben grotendeels geen enkele filmervaring, maar zijn stuk voor stuk geloofwaardig en aantrekkelijk. Steigerwalt is een talent om voor de toekomst in de gaten houden. De film heeft af en toe hele hilarische momenten. Een geslaagde tienerfilm, die nu eens uit Europa komt. Het camerawerk is van Arnaldo Catinari. Dolby Digital.

Concerto per l'Aids

1992 | Musical

Italië 1992. Musical van Adriana V. Borgonovo. Met o.a. Renzo Arbore, Mimmo Liguoro, Ornella Vanoni, Luca De Filippo en Lindsay Kemp.

Een reportage over concert gegeven in het kader van de strijd tegen AIDS. Deze avond vond plaats in de schitterende, pas gerestaureerde paleistuinen van Reggia di Caserta bij Napels, ten bate van Anlaids, de organisatie voor aidsonderzoek en - preventie. Elke optredende artiest spreekt zijn bezorgdheid er over uit. Mimmo Ligourno opent de avond met een speech en Renzo Arbore praat de show aan elkaar. Interessant zijn de vertolkingen van danser/mimespeler Lindsay Kemp, het Alvin Aily Dance Theatre, de Roemeense balletdanser George Jancu en de sopraan Maria Dragoni. Maar het paleis van Reggia di Caserta steelt toch de show.

Naso di cane

1987 | Misdaad

Italië 1987. Misdaad van Pasquale Squitieri. Met o.a. Claudia Cardinale, Luca De Filippo, Nigel Court, Nancy Brilli en Yorgo Voyagis.

Een Napolitaanse inspecteur wijdt zich aan het bestrijden van de camorra en de corruptie. Zijn tegenstander, de moordenaar `Naso di cane` (Hondeneus), is een jeugdvriend van hem. Een goede, harde film met veel vaart en goede acteurs. De figuur van de hoofdpersoon is gemodelleerd naar een echte politieman die door de Rode Brigades werd vermoord.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luca De Filippo op televisie komt.

Reageer