Umberto Lenzi is regisseur en scenarist.
Er zijn 52 films gevonden.

Demoni 3

1991 | Horror

Italië 1991. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Justo Silva, Cléa Simões, Philip Murray, Joe Balogh en Maria Alves.

Black demons

1991 | Horror

Italië 1991. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Keith Van Hoven, Joe Balogh en Sonia Curtis.

Deze Italiaanse produktie met een Engelse sound-track gaat over zwarte magie in Brazilië en zorgt voor saaie horror: enkele afschuwelijke make-up effecten en mooie locaties is alles wat deze film te bieden heeft. Regisseur Lenzi heeft het moeilijk met deze film hoewel hij zelf het script schreef. Van Hoven, zijn zus Curtis en haar vriend Balogh zijn in Rio en Van Hoven ontvangt een ritueel amulet, waardoor hij ongewild een kwade macht wordt. Wanneer hun jeep kapot gaat, logeren ze in een huis dat door twee jongeren en een zwarte dienstmeid bewoond wordt. Van Hoven heeft een onweerstaanbare drang om naar het kerkhof te gaan en roept zes zwarte zombies op. Dat blijken weggelopen slaven te zijn die honderd jaar eerder werden opgehangen en uit wraak zes blanken om zeep willen brengen. De direct Engelse dialoog is professioneel verzorgd.

La casa 3

1989 | Horror

Italië 1989. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Gregg Scott, Lara Wendel, Virginia Bryant, Mary Sellers en Karin Well.

Een groepje jongeren komt samen in een oud huis voor een spiritistische séance. Daarmee wekken ze onbedoeld de geest van een kind uit de eeuwige slaap. De geest probeert, met behulp van een dodelijke pop, in de huid te kruipen van de jonge mensen die hem gewekt hebben. Huiveringwekkend genoeg, ook zonder die overdreven hoeveelheden bloed die daar over het doek gutsten.

Tempo di guerra

1988 | Oorlogsfilm

Italië/Joegoslavi00EB 1988. Oorlogsfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Peter Hooten, Werner Pochath, Giacomo Rossi Stuart en Maurizio Schmidt.

Speelt in het Joegoslavië van 1945, tegen het einde van de oorlog. Amerikaanse agenten en Joegoslavische partizanen werken samen aan een missie om Zweedse wetenschappers te ontvoeren, die voor de Duitsers werken. De actiescènes zijn niet slecht, maar in zijn geheel genomen een rauwe film van weinig kwaliteit, die bovendien in herhalingen vervalt.

La casa 2

1988 | Horror

Italië 1988. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Lara Wendel, Greg Scott, Ron Houck, Mary Sellers en Kate Silver.

Engelse en Amerikaanse acteurs bevolken deze goedkope Italiaanse horrorfilm over een spookhuis. Het huis is vervloekt door een moordzuchtig, boosaardig klein meisje wier ouders twintig jaar eerder vermoord werden. Al vele malen eerder vertoond en beter. De film HOUSE kreeg in Itali[KA3]e de titel La Casa en met de 2 (er is geen eerste deel), probeerde men daar op in te spelen. De make-up is vrij goed.

Bridge To Hell

1986 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Italië 1986. Oorlogsfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Andy J. Forest, Francesca Ferre, Carlo Mucari, Paki Valente en Sdenko Jelcic.

Een Amerikaanse, Italiaanse (...) en een Oostenrijkse (!) krijgsgevangene ontsnappen uit een kamp in het door de Duitsers bezette (voormalige) Joegoslavië tijdens WO II. Een pittige novice is hun gids en ze moeten de zwaar bewaakte brug uit de titel naar de vrijheid oversteken. Alsof dat nog niet genoeg is: ze gaan ook nog eventjes een goudschat halen om snel rijk te worden. Ongeloofwaardige spaghetti-oorlogsactie van veelfilmer Lenzi, die ook het scenario neerpende. Luigi Ciccarese was cameraman van dienst.

Wild Team

1985 | Avonturenfilm

Italië 1985. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Franc Pacino, Julya Kent, Mark Jung, Paul Werner en Manfred Seipold.

Een actiefilm waarvan er dertien-in-een-dozijn gaan in het kielzog van hun Amerikaanse broeders. De inzet is een nare dictator van een broeierig caraïbisch eilandje die nodig afgezet moet worden. Dit lukt met de hulp van een knappe dappere verbannen rebellenleider wiens zoon in de jungle gegijzeld is en die dus geen andere keuze heeft dan de keiharde strijd te moeten winnen.

City Of The Walking Dead

1983 | Horror

Italië 1983. Horror van Umberto Lenzi.

Een actiefilm waarvan er dertien-in-een-dozijn gaan in het kielzog van hun Amerikaanse broeders. De inzet is een nare dictator van een broeierig caraïbisch eilandje die nodig afgezet moet worden. Dit lukt met de hulp van een knappe dappere verbannen rebellenleider wiens zoon in de jungle gegijzeld is en die dus geen andere keuze heeft dan de keiharde strijd te moeten winnen.

Pierino la pesta alla riscossa

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Umberto Lenzi. Met o.a. Giorgio Adriani, Jenny Tamburi, Didi Perego, Lucia Cassini en Lella Fabrizi.

Deze film is een verschrikkelijk wanprodukt. Het gaat over een lelijke, vuilbekkende jongeman die bij zijn ouders en grootmoeder inwoont. Hij jaagt iedereen tegen zich in het harnas met zijn irritante gedoe en zorgt overal voor moeilijkheden met zijn weerzinwekkende streken. Een bijzonder platvloerse poging tot leuk doen.

La Guerra del ferro

1982 | Fantasy, Sciencefiction

Italië/Frankrijk 1982. Fantasy van Umberto Lenzi. Met o.a. George Eastman, Elvire Audray, Pamela Field, Sam Pasco en William Berger.

Twee krijgshaftige volksstammen bevechten elkaar in een zeer vijandige prehistorische natuur. De stammen worden aangevoerd door twee heroïsche leiders. De één leert ijzer bewerken en beschikt over onoverwinnelijke wapens, terwijl de ander pijl en boog heeft uitgevonden. Een genadeloze strijd breekt los. Domme en stuntelig gemaakte prehistorie-film, waarin de mannen stoere en wrede moordenaars zijn en de schaars gekleed vrouwen alleen hoeven te gillen. Hierbij komen nog enkele moraliserende beschouwingen: de ene leider is een geweldenaar, de ander een intelligente figuur, die meent dat de mens enkel moet vechten wanneer er niets anders opzit. Het spel van de acteurs is beneden peil, evenals het scenario van Alberto Cavallone, Dardano Sacchetti, Lea Martino, Luciano Martino en Gabriel Rossini, dat duidelijk snel in elkaar is gezet om een graantje mee te kunnen pikken van Annauds LA GUERRE DU FEU. Fotografie van Giancarlo Ferrando. Ook bekend als IRONMASTER. Gedraaid in Widescreen.

Incontro nell'ultimo paradiso

1982 | Avonturenfilm

Italië 1982. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Sabrina Siani, Rodolfo Bigotti en Renato Miracco.

Avontuur in het oerwoud, waar de regisseur kennelijk geen raad mee heeft geweten. Flauwe humor en geweldadigheden wisselen elkaar af. Twee jonge Amerikanen zakken in Zuid-Amerika de rivier af, totdat hun boot in een stroomversnelling kapseist en stukslaat. Ze weten zich uit het water te redden en trekken de ruige jungle in. Daar stuiten ze op een stam woeste inboorlingen.

Cannibal ferox

1981 | Horror, Thriller, Avonturenfilm

Italië 1981. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Lombardo Radice, Lorraine de Selle, Meg Fleming, Walter Lloyd en Robert Kermen.

Een afschuwelijke film met veel bloederige scenes (er wordt bijvoorbeeld een penis afgesneden en opgegeten, de schedel van een mens wordt gekliefd om de hersens te kunnen nuttigen, een meisjesborst wordt doorboord, enz.). Een studente antropologie aan de Universiteit van New York trekt met drie medestudenten het Amazone-oerwoud in, waar ze stuiten op een nederzetting met onschuldige adolescente inboorlingen. Eén van de Amerikanen is een wrede psychopaat, die de kinderen mishandelt. Als de volwassenen van de stam terugkomen, jagen ze de Amerikanen de dood in.

Nightmare City

1980 | Horror

Italië 1980. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Francisco Rabal, Laura Trotter en Mel Ferrer.

Een afschuwelijke film met veel bloederige scenes (er wordt bijvoorbeeld een penis afgesneden en opgegeten, de schedel van een mens wordt gekliefd om de hersens te kunnen nuttigen, een meisjesborst wordt doorboord, enz.). Een studente antropologie aan de Universiteit van New York trekt met drie medestudenten het Amazone-oerwoud in, waar ze stuiten op een nederzetting met onschuldige adolescente inboorlingen. Eén van de Amerikanen is een wrede psychopaat, die de kinderen mishandelt. Als de volwassenen van de stam terugkomen, jagen ze de Amerikanen de dood in.

La Invasión de los zombies atómicos

1980 | Horror

Spanje/Italië/Verenigde Staten 1980. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Hugo Stiglitz, Laura Trotter, Maria Rosaria Omaggio, Francisco Rabal en Eduardo Fajardo.

Een groep gewapende zombies stapt uit een vliegtuig en raast door de stad... Een belachelijke horrorfilm, die geregisseerd is alsof het om een oorlogsfilm gaat.

Scusi, lei é normale

1979 | Komedie, Familiefilm

Italië 1979. Komedie van Umberto Lenzi. Met o.a. Renzo Montagnani, Ray Lovelock, Anna-Maria Rizzoli, Aldo Maccione en Salvatore Jacono.

Een jongeman heeft een verhouding met een travestiet, maar wordt verliefd op een pikant fotomodel. De travestiet wendt zelfmoord voor. Bij de daarop volgende complicaties met de politie roept de jongeman een fatsoenlijke oom te hulp. Het fotomodel blijkt een brave dichter te zijn. De oom wordt, geheel onwetend, zelf oeverloos verliefd op de travestiet. Deze platvloerse klucht in het voetspoor van LA CAGE AUX FOLLES haalt alle afgetrapte nichtenclichés uit de motteballen en parodieert een moraalprofetie die al even afgezaagd en flauw is. Op de ongenietbare Maccione na vragen de acteurs zich vertwijfeld af wat er nu eigenlijk zo leuk aan hun rollen moet zijn.

Mangiati vivi

1979 | Horror

Italië 1979. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Robert Kerman, Janet Agren, Mel Ferrer, Ivan Rassimov en Paola Senatore.

Deze onverkwikkelijke film exploiteert de massale zelfmoordactie van Jim Jones en zijn sekte in Guyana anno 1976. Een groep met de haren erbij gesleepte kannibalen zorgt voor een extra portie onsmakelijkheid. Enkele tussengevoegde natuuropnamen overtreffen moeiteloos de rest van de film. Ook bekend als EATEN ALIVE en DOOMED TO DIE.

Da Corleone a Brooklyn

1979 | Actiefilm

Italië 1979. Actiefilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Maurizio Merli, Van Johnson, Mario Merola, Laura Belli en Biagio Pelligra.

Nadat zijn zuster is gedood door de maffia, is Scalia bereid in New York te getuigen tegen de maffialeider Barrezi. Onverwacht weigert hij, maar wordt niettemin doodgeschoten. Hij laat een schriftelijke verklaring na, op basis waarvan barezzi kan worden uitgeleverd aan Italië. Een onbenullig filmpje, waarin de toevalligheden als een web de structuur bepalen.

Il Grande attacco

1978 | Oorlogsfilm, Drama

Joegoslavi00EB/Duitsland/Italië 1978. Oorlogsfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Edwige Fenech, Ray Lovelock, Helmut Berger, Stacy Keach en Samantha Eggar.

Deze ambitieuze film die begint tijdens de Olympische Spelen van Berlijn in 1936 waar een Amerikaanse generaal (Fonda), een Engelse professor (Huston), een joodse toneelspeelster (Eggar) en een Duitse majoor (Keach) elkaar ontmoeten en die verder hun lotgevallen tijdens WO II volgt, is nogal fragmentarisch uitgevallen. Gelardeerd met journaalfragmenten en van commentaar voorzien door Orson Welles. Lenzi gebruikte het pseudoniem Humphrey Humbert. Bij vertoning op de tv meestal ingekort tot 83m. Ook bekend als LA BATTAGLIA DI MARETH en THE BIGGEST BATTLE.

Contro quattro bandiere

1978 | Oorlogsfilm

Spanje/Frankrijk/Italië 1978. Oorlogsfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. George Peppard, George Hamilton, Horst Buchholz, Jean-Pierre Cassel en Anny Duperey.

Zes studievrienden van verschillende nationaliteit spreken in 1939 af elkaar ieder jaar te zullen treffen in hetzelfde kroegje. Door de oorlog komen ze op verschillende fronten terecht; na de bevrijding treffen slechts twee overlevenden elkaar op de afgesproken plaats: een Amerikaan en de Fran[KA10]caise. In deze standaard-oorlogsfilm (met een startpunt dat verwant is aan SOLDAAT VAN ORANJE) worden via de lotgevallen van de diverse personages alle genre-clichés in onderhoudende afwisseling afgewerkt, maar niet meer dan dat. In de merkwaardige bezetting treedt de Amerikaan Hamilton op als Fransman en de Fransman Cassel als Brit.

Il Cinico, l'infame, il violento

1977 | Misdaad

Italië 1977. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Maurizio Merli, John Saxon, Renzo Palmer en Tomas Milian.

Het duo Merli/Saxon speelde alleen in 1977 al in drie gangsterfilms samen. Milian als gastrolspeler maakt er deze film niet beter op. Het gebruikelijke verhaal over gangsterbendes en de politie die poogt de bendes tegen elkaar uit te spelen. Lenzi was in die tijd waarschijnlijk de meest bezette regisseur. Overigens behoort ook deze film tot de grote massa van Italiaanse geweldfilms die ons alleen via de video-markt bereiken, want voor de bioscopen werden ze te licht bevonden.

Napoli violenta

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Maurizio Merli, John Saxon, Barry Sullivan, Maria Grazia Spina en Silvano Tranquilli.

Een nieuw aangestelde politiecommissaris in Napels komt in conflict met de leider van de lokale mafia, maar slaagt er niet in hem uit te schakelen totdat hij buiten de wet treedt en hem doodt, terwijl hij een ander voor de moord laat opdraaien. De wijze waarop de passiviteit en angst van de burgerbevolking worden getoond, geeft enige meerwaarde aan deze harde politiefilm die zich zowel qua scenario als vormgeving aan alle (Italiaanse) clichés en effecten van het genre houdt.

Il trucido e lo sbirro

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Tomas Milian, Nino Machiavelli, Henry Silva, Carlo Cassinelli en Robert Hunda.

Een twaalf-jarig meisje wordt ontvoerd uit een kliniek waar zij medisch wordt verzorgd. De politie weet wie verantwoordelijk is voor de ontvoering, maar de tijd dringt. Het meisje moet namelijk binnen zeven dagen terug zijn in de kliniek, omdat zij een zeldzame ziekte heeft die fataal kan zijn. Een smeris dwingt een boef, die de meeste criminelen in de stad kent, hem te helpen. Samen sporen ze de ontvoerder op. Natuurlijk wordt hun pad daarbij gekruisd door een heleboel andere criminelen. Genoeg actiescènes, maar technisch gezien is het een tweederangs produktie.

Roma a mano armata

1975 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Maurizio Merli, Tomas Milian, Arthur Kennedy, Maria Rosario Omaggio en Giampiero Albertini.

Een politiecommissaris neemt de wet in eigen hand om een wrede gangsterbaas te elimineren en verliest daarbij bijna zijn baan en zijn verloofde. Vaart en beweeglijkheid tillen het doorsnee-scenario - met de in de jaren '70 helaas gebruikelijke kwalijke aspecten - uit boven het Italiaanse genre-gemiddelde. Er is een flamboyante rol van Milian als de schurk die meer charme en sympathie krijgt dan de alleen maar verbeten en stoere held van Merli.

Il giustiziere sfida la cittá

1975 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Tomas Milian, Joseph Cotten en Maria Fiore.

In het noorden van Itali[KA3]e wordt de zoon van een rijke ingenieur gekidnapt door een boevenbende, waarbij een politieagent wordt gedood, toevallig de broer van de vroegere gangster Rambo (Milian). Boos en verdrietig besluit Milian de dood van zijn broer te wreken en de ontvoerde jongen te bevrijden. Hij trekt, niets en niemand ontziend, ten strijde terwijl hij zichzelf geen moment serieus neemt in zijn rol. Veel, en soms erg leuke, actie.

Spasmo

1974 | Thriller

Italië 1974. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Robert Hoffmann, Suzy Kendall, Monica Monet en Ivan Rassimov.

Tijdens een vakantie in Italië ontmoet een Britse jongeman een mysterieus meisje, dat hem betrekt in een gecompliceerde moordzaak. De film biedt grove effecten, zeer ondoorzichtige verwikkelingen en een uiterst onwaarschijnlijke plot. Met muziek van Ennio Morricone.

Milano odia: la polizia non puo sparare

1974 | Actiefilm

Italië 1974. Actiefilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Ray Lovelock, Anita Strindberg, Tomas Milian en Henry Silva.

Tijdens een vakantie in Italië ontmoet een Britse jongeman een mysterieus meisje, dat hem betrekt in een gecompliceerde moordzaak. De film biedt grove effecten, zeer ondoorzichtige verwikkelingen en een uiterst onwaarschijnlijke plot. Met muziek van Ennio Morricone.

Gatti rossi in un labirinto di vetro

1974 | Thriller, Mysterie, Horror

Spanje/Italië 1974. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. John Richardson, Martine Brochard, Inez Pellegrin, Silvia Solar en George Rigaud.

Een groep toeristen in Spanje wordt belaagd door een maniak, die van al zijn slachtoffers het linkeroog verwijdert. De kijkers willen misschien ook hun ogen sluiten, maar om andere redenen; namelijk het akelige geweld, de slechte plot en de onaangename personages.

Milano rovente

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Antonio Sabatò, Philippe Leroy, Antonio Casagrande, Marisa Mell en Carla Romanelli.

De leider van een prostitutiebende krijgt opdracht van een concurrerende gangster om via zijn hoeren drugs te verhandelen. Hij weigert en roept de hulp in van een uit Amerika teruggekeerde mafioso, die de gangsteroorlog gebruikt om zèlf de macht in handen te nemen. Deze warrig geschreven en lusteloos geacteerde misdaadfilm wordt 'versierd' met een reeks onfrisse martelscènes, terwijl de cameraman probeert enige dynamiek te suggereren door het te pas en te onpas hanteren van de zoomlens.

Un Posto ideale per uccidere

1972 | Thriller

Italië 1972. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Irene Papas, Ray Lovelock, Ornella Muti, Michel Bardinet en Jacques Stany.

Een jong Deens paartje gaat met vakantie naar Italië. Daar raken de centen op en om hun vakantie te verlengen besluiten ze tot verkoop van porno-foto's die hij van haar neemt. De politie pikt dat niet. Maar inplaats van Italië te verlaten komen ze in een moordzaak terecht waarbij ze gemanipuleerd worden door de moordenaresse zelf. Dan volgt de klopjacht door de politie op het paar.

Sette orchidee macchiate di rosso

1972 | Thriller, Horror

Italië/Duitsland 1972. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Antonio Sabatò, Uschi Glas, Marisa Mell, Pier Paolo Capponi en Rosella Falk.

Een aantal jonge vrouwen wordt vermoord en het enige spoor is een zilveren halve maan die bij alle slachtoffers wordt gevonden. Een mode-ontwerper, wiens vrouw net aan een aanslag ontkomt, ontdekt dat alle vrouwen ooit in hetzelfde hotel logeerden toen de broer van een dominee daar de dood vond. Deze Edgar Wallace- verfilming werd om wille van de co-produktie in Italië gesitueerd, zodat Londense mist niet de doorzichtigheden van het verhaal kan toedekken. De ongeïnspireerde regie laat de acteurs maar aanmodderen.

Le porte dell'inferno

1972 | Horror

Verenigde Staten/Italië 1972. Horror van Umberto Lenzi. Met o.a. Giacomo Rossi Stuart, Paul Muller, Barbara Cupisti en Pietro Gennaro.

In een onderaardse grot bij een oud klooster gebeurt iets waardoor de oude, nachtmerrieachtige verschrikking die daar zeven eeuwen geleden is begonnen, weer herleeft. Goed opgebouwde spanning, al is het verhaal wel erg aan de magere kant.

Il coltello di ghiaccio

1972 | Mysterie, Thriller, Horror

Italië 1972. Mysterie van Umberto Lenzi. Met o.a. Carroll Baker, Alan Scott, Evelyn Stewart en Silvia Monelli.

Deze thriller speelt zich in Spanje af en gaat over een rijke vrouw die niet kan praten. Op mysterieuze wijze worden degene die haar nastaan vermoord: van haar neef tot en met de gouvernante. Aanvankelijk lijkt het het werk van duivelsaanbidders te zijn, aangezien er bij elke moord een duivels teken wordt achtergelaten. Langzamerhand wordt het mysterie ontrafeld en neemt het verhaal tegen het einde een verrassende, psychotische wending. Probeer eens te raden wie de moordenaar is en wat zijn motief zou kunnen zijn.

Orgasmo

1969 | Thriller, Erotiek

Frankrijk/Italië 1969. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Carroll Baker, Lou Castel, Colette Descombes, Tino Carraro en Lilla Brignone.

Een rijke Amerikaanse weduwe wordt tijdens een Italiaanse vakantie het hof gemaakt door een jongeman die zijn zuster aan haar voorstelt. Broer en zus die in werkelijkheid geliefden zijn, weten haar met drugs en seks te domineren en van de buitenwereld te isoleren. Het komplot om haar erfenis te bemachtigen, lijkt te lukken, totdat na haar dood blijkt dat ze zelf haar echtgenoot had vermoord, waardoor het geld naar andere verwanten gaat. Deze typische formule-thriller met Baker als de Amerikaanse die door haar zinnelijkheid een makkelijke prooi is voor op fortuin beluste minnaars of echtgenoten, onderscheidt zich in niets van haar eerdere of volgende Italiaanse vehikels, zeker niet in kwaliteit. GB-titel: PARANOIA, door Lenzi gebruikt als originele titel voor een nieuw Caroll Baker-vehikel een jaar later. Ook bekend als PARANOIA.

La legione dei dannati

1969 | Oorlogsfilm

Spanje/Italië/Duitsland 1969. Oorlogsfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Jack Palance, Curd Jürgens, Thomas Hunter, Wolfgang Preiss en Diana Lorys.

Kikvorsmannen van het Britse leger moeten in juni 1944 mijnen aan de Bretonse kust onschadelijk maken om de invasie van de geallieerden voor te bereiden en zien zich genoodzaakt om daarna ook nog een Duits kanon op te blazen. Deze langademige oorlogsfilm zonder enige oorspronkelijkheid en met een minimale waarschijnlijkheid - op de Duitsers na hebben geen van de acteurs de nationaliteit van hun personage en Bretagne wordt gesuggereerd op locaties in Spanje - heeft slechts enkele spectaculaire scènes om de verveling te verdrijven. Het scenario is van Dario Argento, Eduardo M. Brochero en Rolf Priekinger. Het camearwerk is van Alejandro Ulloa.

El Sabor del odio

1969 | Western

Spanje/Italië 1969. Western van Umberto Lenzi. Met o.a. John Ireland, Peter Lee Lawrence, Piero Lulli en Julio Peña.

De wraak van een oud-soldaat op de moordenaars van zijn familie. Een van de vele en typische spaghetti-westerns, waarin de Canadees Ireland de hoofdrol speelde.

Così dolce...così perversa

1969 | Erotiek, Horror, Thriller

Italië 1969. Erotiek van Umberto Lenzi. Met o.a. Carrol Baker, Jean-Louis Trintignant en Erika Blanc.

Een jonge zakenman, verliefd op zijn lieftallige en sensuele buurvrouw, wordt vermoord door een maniak, die de vrouw bespioneerd heeft. Als de zaak wordt onderzocht, blijkt dat het allemaal veel ingewikkelder ligt...

A Quiet Place To Kill

1969 |

1969. Umberto Lenzi. Met o.a. Anna Proclemer, Marina Coffa, Carroll Baker en Jean Sorel.

Een jonge zakenman, verliefd op zijn lieftallige en sensuele buurvrouw, wordt vermoord door een maniak, die de vrouw bespioneerd heeft. Als de zaak wordt onderzocht, blijkt dat het allemaal veel ingewikkelder ligt...

Una pistola pe cento bare

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Umberto Lenzi. Met o.a. Peter Lee Lawrence en John Ireland.

Jim Slade (Lawrence) is een Jehova's Getuige, die weigert wapens te gebruiken en wordt veroordeeld tot twee jaar zware arbeid wegens ongedisciplineerd gedrag binnen het leger. Wanneer hij zijn tijd heeft uitgezeten, keert hij terug naar zijn familie, om er achter te komen dat ze zijn vermoord door een bende outlaws. Hij ziet van zijn pacifisme af en gaat achter de moordenaars aan. Een zeer voorspelbare film, waarin slecht wordt geacteerd.

Tutto per tutto

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Umberto Lenzi. Met o.a. Mark Damon, John Ireland, Fernando Sancho, Mónica Randall en Armando Calvo.

Damon en Ireland komen in het bezit van de buit van een bankoverval, gepleegd door een Mexicaanse bende. Ze verdelen het geld maar Damon overvalt daarna zijn partner, want hij wil al het geld teruggeven aan de bank om zijn ten onrechte beschuldigde broer te kunnen rehabiliteren. De 10.000 dollar beloning laat hij dan zijn partner. Een vrij sympathieke spaghetti-western met de gebruikelijke handelingen.

La Máscara de Kriminal

1967 | Misdaad

Italië/Spanje 1967. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Glenn Saxson, Helga Liné, Andrea Bosic en Armando Calvo.

Een raadselachtige avonturier, Kriminal, wil in Turkije een partij gesmokkelde juwelen bemachtigen. De eerste van een serie Italiaanse films geïnspireerd op de negatieve helden van de stripverhalen uit dat land. Een middelmatige en warrige film, hoogstens interessant om het acteren van de hoofdrolspeler. Ook bekend als KRIMINAL. Er werd ook een nog succesvoller vervolg op gemaakt: IL MARCHIO DI KRIMINAL. Ook bekend als CUATRO BUDAS DE KRIMINAL.

Attentato ai tre grandi

1967 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland/Italië/Frankrijk 1967. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Ken Clark, Horst Frank, Carlo Hintermann, Jeanne Valérie en Gianni Rizzo.

Churchill, Roosevelt en De Gaulle zijn in 1942 in Casablanca voor topconferentie. Duits zelfmoordcommando wordt in Marokkaanse woestijn gedropt met opdracht hen te vermoorden. Routineuze oorlogsavonturen bieden voldoende actie en verwikkelingen onderweg om aandacht vast te houden, tegen de al bekende mislukte afloop van de onderneming in.

Superseven chiama Cairo

1965 | Thriller, Actiefilm

Italië/Frankrijk 1965. Thriller van Umberto Lenzi. Met o.a. Roger Browne, Massimo Serato, Fabienne Dali en Andrew Ray.

Een nieuw radioactief metaal wordt van Liverpool naar Kaïro verzonden, verborgen in een camera. Door een blunder wordt die camera echter aan een toerist verkocht. Agent Superseven gaat op zoektocht, maar wat hij niet weet is dat Alex, de leider van een misdadige organisatie, ten koste van alles het nieuwe metaal wil bemachtigen.

A 008 Operazione sterminio

1965 | Actiefilm

Italië 1965. Actiefilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Ingrid Schoeller, Alberto Lupo en Fortunato Arena.

Een nieuw radioactief metaal wordt van Liverpool naar Kaïro verzonden, verborgen in een camera. Door een blunder wordt die camera echter aan een toerist verkocht. Agent Superseven gaat op zoektocht, maar wat hij niet weet is dat Alex, de leider van een misdadige organisatie, ten koste van alles het nieuwe metaal wil bemachtigen.

Sandokan

1964 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Spanje/Italië/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1964. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Steve Reeves, Geneviève Grad, Rik Battaglia, Maurice Poli en Andrea Bosic.

De prins van Borneo verzet zich samen met Portugese revolutionairen tegen het Brits kolonialisme en gijzelt het nichtje van de wrede gouverneur op wie hij verliefd wordt en die ook in het verzet gaat. Een exotische avonturenfilm compleet met koppensnellers en gevaarlijke junglebeesten werd met onderhoudende vaart gemaakt, maar blijft achter bij latere tv- feuilleton naar de roman van Emilio Salgari. Het scenario is van Fulvio Gicca en regisseur Lenzi. Het camerawerk is van Angelo Lotti en Giovanni Scarpellini. Ook bekend als SANDOKAN LA TIGRE DI MOMPRACEM.

Sandok, il Maciste delle giunglia

1964 | Avonturenfilm

Italië 1964. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Sean Flynn, Alessandra Panaro, Marie Versini, Mimmo Palmara en Artudo Dominici.

India tijdens het Britse kolonialisme wordt geteisterd door moordenaars van de sekte van de Witte Olifant. Jonge officier weet gegijzelden te bevrijden en te ontdekken wie het hoofd van de sekte is. Deze doorsnee exotische avonturen rond Errol Flynns zoon zijn tamelijk onderhoudend. (De verwijzing naar Maciste in de titel is alleen misleidend inhaken op de toenmalige succesreeks en slaat nergens op).

I pirati della Malesia

1964 | Avonturenfilm

Frankrijk/Italië/Spanje 1964. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Steve Reeves, Jacqueline Sassard, Pierre Cressoy, Andrea Bosic en Mimmo Palmara.

Een Britse avonturier heeft Indiaas gebied op een sultan veroverd en probeert diens ondergedoken dochter gevangen te nemen om haar vader tot officiële troonsafstand te dwingen. Rebellenleider Sandokan weet de Engelsman onschadelijk te maken en de vrede te herstellen. Nieuw verzonnen avonturen van Emilio Salgari's romanheld geven body-builder Reeves alle kansen om als Sandokan zijn mannetje te staan. Scenario van Ugo Liberatore, Nino Stresa en Gerard Cohen.

Zorro contro Maciste

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Spanje/Italië 1963. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Pierre Brice, Alan Steel, Moira Orfei, Massimo Serato en Maria Grazia Spina.

Een krankzinnige avonturenfilm over een onwaarschijnlijk treffen tussen twee legendarische, doch niet-bestaande helden. Het verhaal speelt in Spanje in de 16e eeuw, als na de dood van Philips II de troon wordt opgeëist door twee prinsessen. De slechte en wrede Malva huurt Maciste in om haar rivale te verslaan; prises Isabella heeft Zorro aan haar zijde. Veel actie, maar slecht spel en technisch ondermaats.

Samson And The Slave Queen

1963 |

1963. Umberto Lenzi. Met o.a. Moira Orfei, Alan Steel en Pierre Brice.

Een krankzinnige avonturenfilm over een onwaarschijnlijk treffen tussen twee legendarische, doch niet-bestaande helden. Het verhaal speelt in Spanje in de 16e eeuw, als na de dood van Philips II de troon wordt opgeëist door twee prinsessen. De slechte en wrede Malva huurt Maciste in om haar rivale te verslaan; prises Isabella heeft Zorro aan haar zijde. Veel actie, maar slecht spel en technisch ondermaats.

L'invincibile cavaliere mascherato

1963 | Avonturenfilm, Romantiek, Historische film

Frankrijk/Italië 1963. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Pierre Brice, Hélène Chanel, Daniele Vargas, Massimo Serato en Aldo Bufi Landi.

Een krankzinnige avonturenfilm over een onwaarschijnlijk treffen tussen twee legendarische, doch niet-bestaande helden. Het verhaal speelt in Spanje in de 16e eeuw, als na de dood van Philips II de troon wordt opgeëist door twee prinsessen. De slechte en wrede Malva huurt Maciste in om haar rivale te verslaan; prises Isabella heeft Zorro aan haar zijde. Veel actie, maar slecht spel en technisch ondermaats.

Il Trionfo di Robin Hood

1963 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1963. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Don Burnett, Gia Scala, Samson Burke, Gérard Philippe Noël en Vincenzo Muselino.

Deze Italiaanse verfilming van de roman die Alexandre Dumas wijdde aan de legendarische Britse volksheld, wijkt wat inhoud betreft weinig af van talrijke vroegere versies en werd - ondanks middelmatige rolbezetting - kleurrijk en met geestdrift in beeld gebracht.

Caterina di Russia

1963 | Drama, Historische film, Romantiek

Italië/Frankrijk 1963. Drama van Umberto Lenzi. Met o.a. Hildegard Knef, Raoul Grassilli, Sergio Fantoni, Giacomo Rossi Stuart en Ennio Balbo.

Eenmaal tot tsaar gekroond begint Peter III een liederlijk leven te leiden en vernedert tsarina Katharina die haar troost zoekt bij talrijke minnaars, onder anderen een spion voor Frankrijk wiens identiteit ze tijdig ontdekt. Tenslotte voert ze zelf het leger aan in verzet tegen de tiran. Deze tamelijk spectaculaire en zorgvuldig aangeklede film heeft zo'n zwak scenario dat alle spanning ontbreekt. De acteurs kunnen niets redden en doen ook nauwelijks hun best.

Le Avventure di Mary Read

1961 | Avonturenfilm, Komedie, Romantiek

Italië 1961. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Jerome Courtland, Lisa Gastoni, Walter Barnes, Germano Longo en Agostino Salvietti.

Een vrouwelijke struikrover wordt na haar arrestatie in een mannengevangenis gestopt, maar ze weet samen met een celgenoot te ontsnappen. Ze monstert (weer als man) aan op een piratenschip en vervolgens krijgt ze te maken met een oorlogsschip met daarop een ex-minnaar. Het treffen leidt uiteindelijk tot een huwelijk dat haar in de aristocratie doet belanden, maar ze kan het niet nalaten haar gasten te bestelen. Deze onderhoudende en vaak vermakelijke avonturenfilm werd minder dynamisch geregisseerd dan mogelijk en wenselijk was geweest. De titelrol betekende voor Gastoni haar entrée in de Italiaanse cinema, nadat zij jaren in Engelse films had gespeeld. USA-titel: HELL BELOW DECK.