Ingo Kratisch

Regisseur, Acteur, Cameraman

Ingo Kratisch is regisseur, acteur en cameraman.
Er zijn 6 films gevonden.

Das parallele Leben: Jacques Rivette - ein Porträt

1991 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1991. Documentaire van Norbert Jochum en Karlheinz Opiustil.

De Franse regisseur Jacques Rivette (1928) heeft altijd al een haat-liefde verhouding gehad met Parijs. Het is een koude stad waar niemand warm onthaald wordt. Zijn films spelen zich af in een heel eigen universum dat geen onderscheid maakt tussen waken en dromen, fictie en werkelijkheid. Hij toont mensen die komen en gaan in een metropool waar ze onopvallend opgelost worden in de massa. Zijn acteurs spelen niet voor de toeschouwer maar voor zichzelf en wij mogen even in hun leven kijken. Na deze lange, po[KA3]etische inleiding, grotendeels samengesteld met fragmenten uit LE PONT DU NORD, komt de regisseur zelf eindelijk in beeld. Hij licht zijn onorthodoxe werkwijze toe, praat over zijn films en toneelstukken en zijn voorliefde voor het [KL21]uvre van Honor[KA1]e de Balzac. Dit alles wordt ge[KA3]illustreerd met fragmenten uit LA BANDE DES QUATRE, OUT 1: SPECTRE, CELINE ET JULIE VONT EN BATEAU en L`AMOUR FOU. De dialogen werden wel in het Duits nagesynchroniseerd. Jochum schreef en verwezenlijke het eerste deel en Opiustil nam het tweede deel (het interview) voor zijn rekening. De commentaarstemmen zijn van Christiane Baumann en Hartmut Becher en Ingo Kratisch stond achter de camera.

Logik des Gefühls

1982 | Drama, Romantiek

Duitsland 1982. Drama van Ingo Kratisch. Met o.a. Rüdiger Vogler, Daphne Moore, Grischa Huber, Sabine Andreas en Anna Witkowska.

Georg, een veertiger, wordt door zijn vrouw verlaten. Georg, die in het huwelijk altijd de sterkere was, is wanhopig. De film handelt over zijn pogingen de scheiding te verwerken.

Henry Angst

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Ingo Kratisch. Met o.a. Klaus Hoffmann, Daphne Moore, Rüdiger Vogler, Hanns Zischler en Heidrun Polack.

Een arbeider loopt op een dag van zijn werk en zijn vrouw weg. Als hij in een supermarkt een vrouw tegenkomt die er net zo over denkt als hij, verdwijnen ze samen naar het zuiden. Aardig en meelevend geregisseerd.

Familienglück

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Marianne Lüdcke. Met o.a. Ingo Kratisch, Tilo Prückner, Ursula Diestel, Dagmar Biener en Hildegard Wensch.

Nadat er kinderen komen, zijn er problemen in het arbeidershuwelijk, waarin de vrouw vooruit wil komen, een cursus typen volgt en ook wel eens bij een vriend de koffer induikt omdat haar man haar niet begrijpt. Kortom, een film over emancipatie met enkele valse ondertonen, maar voor het overige vrij eerlijk verfilmd.

Lohn und Liebe

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Marianne Lüdcke en Ingo Kratisch. Met o.a. Erika Skrotzki, Evelyn Meyka, Nicolas Brieger, Hans Peter Hallwachs en Dagmar Biener.

Een lopende band-arbeidster is verliefd op de bedrijfsleider, maar ontdekt wat hij waard is als zij met collega's gaat staken tegen loonsvermindering. Een gave film in het arbeidersgenre.

Die Wollands

1972 | Drama

Duitsland 1972. Drama van Marianne Lüdcke en Ingo Kratisch. Met o.a. Nicolas Brieger, Peter Fitz, Elfriede Irrall, Heinz Hermann en Horst Pinnow.

Een imposante arbeidersfilm uit de recente Berlijnse traditie: de Zwitser Wolland kan chef worden als hij de directie eerst nog even meedeelt wie er bezig zijn een staking te organiseren. Het debuut van Lüdcke en Kratisch die hierna nog LOHN UND LIEBE en FAMILIENGLŸCK maakten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ingo Kratisch op televisie komt.

Reageer