Sylvaine Charlet

Acteur

Sylvaine Charlet is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Bouvard et Pècuchet

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Jean-Daniel Verhaeghe. Met o.a. Jean Carmet, Jean-Pierre Marielle, Pierre Étaix, Catherine Ferran en Yvan Dautun.

Naar een bewerking van het nergens bij in te delen werk van Gustave Flaubert door Jean-Claude Carrière. Het gaat hier om zowel een komedie als een satire terwijl het in feite een ontroerende speurtocht naar het Bewustzijn is. Geen eenvoudig verhaal dus, maar het is juist weergegeven - en niet onjuist zoals te vrezen viel - dankzij een intelligent scenario, een aandachtige regie en een rake typering van de karakters en de mentaliteit van destijds. Schitterend spel en opmerkelijke, speciaal voor de film gecomponeerde muziek. Verhaeghe hoort thuis bij die zeldzame groep van cineasten die met echt iets origineels en bizonders op televisie komen.

L' Homme de Feu

1974 | Drama

Frankrijk 1974. Drama van Claude Cailloux. Met o.a. Emmanuelle Cailloux, Julien Cailloux, Gilles Behat, Frédéric Baptiste en Noël Simsolo.

Destrail, 'de man van vuur' opent, vergezeld van twee kleine kinderen waarmee hij door stad en land trekt, de aanval op onze consumptiemaatschappij, die hij misdadig, onmenselijk en vervuild noemt. Doet denken aan de monniken in de Middeleeuwen die een banvloek uitspraken in tijden van algehele rampspoed. Helaas leven we niet meer in de Middeleeuwen, hoe goed de bedoelingen ook mogen zijn. De film doet naïef, klungelig en amateuristisch aan. Dit thema had een aardige speelfilm kunnen opleveren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sylvaine Charlet op televisie komt.

Reageer