Irma Dorantes is acteur.
Er zijn 31 films gevonden.

El jibarito Rafael

1966 | Biografie

Puerto Rico/Mexico 1966. Biografie van Julián Soler. Met o.a. Irma Dorantes, Orlando Rodríguez, Trio Los Panchos en Pedro Vargas.

Een realistische biografie, of wat daar voor door moet gaan, van de beroemde Puertoricaanse zanger Rafael Hernández, vol met zijn liedjes en die van anderen. Niet geweldig, maar toch wel interessant.

La mano de Dios

1965 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1965. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zarmeño, Irma Dorantes, Andrés Soler en Jorge Russek.

Een jong meisje wordt wees en moet de leiding over de ranch van haar ouders overnemen. Haar grootvader, die haar als een jongen opvoedt, helpt haar daarbij. Een van de vele melodrama's over vrouwen die zich als mannen gedragen maar uiteindelijk toch uiterst vrouwelijk blijken te zijn.

Cuando el diablo sopla

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Alvaro Zermeño, Irma Dorantes, Lucy Gallardo en Enrique Rambal.

Om een dorp, waarvan bijna alle bewoners vrouwen zijn, weer van mannen te voorzien, wordt hulp gevraagd aan een naburig dorp. Een grote stoet trouwlustige mannen gaat erop af. Zeer vervelend en niet erg origineel.

Nos lleva la tristeza

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Irma Dorantes, Alvaro Zermeño, Manuel López Ochoa en María Duval.

Twee rijke grootgrondbezitters, al jaren elkaars rivalen, kondigen hun huwelijk aan. Dit tot grote verbazing van iedereen en van een paardenhandelaar in het bijzonder; die zal al het mogelijke doen om het te voorkomen. De film eindigt met een aantal huwelijken en is dermate belachelijk dat het lijkt of zelfs de paarden door de trouwlust zijn aangestoken.

Nos dicen las intocables

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lola Casanova.

Een vrouw haat mannen sinds haar echtgenoot haar twintig jaar eerder verliet en haar hun twee dochters alleen liet opvoeden. Op hun boerderij komen op een dag een paar vreemdelingen aan, die zich van hen meester willen maken. Dit pakt nogal merkwaardig uit: doordat de vrouwen mannenhaat tentoonspreiden moeten ze zich 'vernederen' door zich als mannen te gedragen.

La Banda del Fantasma Negro

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Irma Dorantes, Alvaro Zermaño, Angel Infante en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een rechtvaardige wreker, deze keer zonder masker, moet een schat vinden en wordt geconfronteerd met een paar schurken. De eerste film die gewijd is aan de avonturen van Felipe Reyes,'El Justiciero'; de tweede en laatste is EL ROSTRO DE LA MUERTE.

El Rostro de la muerte

1963 | Avonturenfilm, Actiefilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Irma Dorantes, Alvaro Zermeño, Alfonso 'Pompín' Iglesias en Guillermo Rivas.

Vervolg op LA BANDA DEL FANTASMA NEGRO, weer met 'El Justiciero', en gemaakt door dezelfde filmploeg; bestaat uit drie episoden.

Dos inocentes mujeriegos

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Vervolg op DOS ALEGRES GAVILANES en net zo slecht. De verwikkelingen van verschillende stelletjes totdat ze gaan trouwen. Bestaat net als zijn voorganger uit drie episoden.

Dos alegres gavilanes

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Lucha Villa.

Wat twee zusters al niet moeten bedenken om met hun geliefden te kunnen trouwen tegen de wil van hun vader! Eerste van twee films, allebei slechte komedies. Het vervolg heet DOS INOCENTES MUJERIEGOS.

Qué bonito es querer

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en Ferrusquilla.

Na veel verwikkelingen en misverstanden slagen twee fuifnummers erin te trouwen met hun geliefden. Voortzetting van LOS PARRANDEROS en even middelmatig.

Los parranderos

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Fernando Casanova, Irma Dorantes, Manuel López Ochoa en María Duval.

Voordat hij sterft draagt een man aan twee onverantwoordelijke jongens op zijn onbekende dochter te zoeken, die de vrucht van een jeugdzonde is. Zeer armzalig op ieder gebied.

La fierecilla del puerto

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irma Dorantes, Rafael del Río, Víctor Junco en Roberto Meyer.

Een temperamentvolle jonge vrouw woont op een boot in de haven samen met haar ietwat alcoholische grootvader en haar broer, die een echte leegloper is. Dan krijgen zij problemen met de boot. Een nogal melodramatische komedie met de in de Mexicaanse film gebruikelijke verwikkelingen.

Este amor sí es amor

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Guillermo Orea en Alicia Montoya.

Een naieve plattelandse komt in een ghetto in de hoofdstad te wonen, waar ze met allerlei problemen krijgt te kampen. Een zeer middelmatig melodrama, hoewel niet zo pathetisch als te verwachten valt.

El amor llegó a Jalisco

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Alvaro Cermeño en María Duval.

In een dorp dat een probleem met de waterdistributie heeft door twee rivaliserende machthebbers, komen twee fotomodellen aan die door twee jongemannen veroverd worden. Deze nemen hen mee naar de kerk om de dorpsmeisjes te laten zien hoe ze zich op moeten maken. Pathetisch.

Tres Romeos y una Julieta

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Jorge Mistral, Antonio Badú, Elvira Quintana en Irma Dorantes.

Om een erfenis te kunnen innen, moeten drie broers, die een beetje losbollig zijn, zich beteren onder de voogdij van de nicht van hun weldoener (die haar schoonheid onder de schmink van een dame op leeftijd verbergt). Symphatiek en vrijmoedig, wat veel ten voordele van de regisseur zegt, die zo stuntelig is bij zijn meeste andere films.

Juan Polainas

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Irma Dorantes, Andrés Soler en Daniel 'Cino' Herrera.

Tijdens een denkbeeldige oorlog wil een generaal een sergeant wegens lafheid doden, maar deze verbergt zich in het huis van zijn tweelingbroer, die schoenmaker is. Een parodie op de Mexicaanse revolutie, die, hoewel niet helemaal slecht uitgevallen, zeer zwak geregisseerd is.

El Globero

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Cesáreo 'Pulgarcito' Quezadas, Rodolfo Landa en Irma Dorantes.

Om met haar vriend, die taxichauffeur is, te kunnen uitgaan, neemt een babysitster de baby waar zij op past mee in zijn auto. Ze bedrinken zich. Zijn collega, die hem komt aflossen, treft de baby aan. Plagiaat van QUE HAGO CON LA CRIATURA? van Ram[KA1]on Peon (1938) en geïnspireerd door THE KID van Charlie Chaplin.

Las Hermanas Karambazo

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Flor Silvestre, Manuel Capetillo en Irma Dorantes.

In een dorp wordt een schietwedstrijd georganiseerd. Twee jongens uit het rivaliserende dorp doen mee. Ondanks de inspanningen van de komiek 'Loco' Valdés, is deze film niet meer dan een boertige komedie, die technisch echter niet slecht in elkaar zit.

Bala de Plata

1959 | Sportfilm

Mexico 1959. Sportfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Julio Aldama, Irma Dorantes, Angel Infante en Luis Aragón.

Om een bende mafiosi op te rollen, vermomt een man zich om hen in de ring te verslaan. Lijkt op de films met 'Santo'. De film zou een opvolger krijgen in BALA DE PLATA EN EL PUEBLO MALDITO.

El Zorro Escarlata en la venganza del ahorcado

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een bandiet, destijds opgehangen voor zijn misdaden, wordt tot nieuw leven gewekt door een heks die hem verandert in een zombie, waartegen de gemaskerde 'Zorro Escarlata' het moet opnemen. Dit vervolg op EL ZORRO ESCARLATA, bestaat uit drie episoden: La soga del ahorcado, El hijo de la bruja en El sacreto de ultratumba. Ondanks de duizend-en- één verwikkelingen even langdradig als zijn voorganger.

El Zorro Escarlata

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een sinistere geleerde beangstigt een dorp waar steeds weer opnieuw mensen verdwijnen. Totdat 'El Zorro Escarlata' en diens helper ten tonele verschijnen: zij ontdekken het bestaan van een monster, een schepping van de geleerde en een door hem opnieuw tot leven gewekte heks. Hoewel langdradig is de film wel de moeite waard vanwege de interessante mengeling van genres. De film zou een opvolger krijgen in EL ZORRO ESCARLATA Y LA VENGANZA DEL AHORCADO.

El Sordo

1958 | Komedie, Drama

Mexico 1958. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Irma Dorantes, Cesáreo Quezadas en Oscar Pulido.

Een jongen, die beelden maakt voor de dorpskerk, wordt doof als gevolg van de klappen die hij krijgt als hij probeert te verhinderen dat zijn vriendin wordt geschaakt door een neger. Een onbeholpen pseudo-komedie waarin de komiek 'Clavillazo' zichzelf imiteert.

El Jinete solitario

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Demetrio González, Irma Dorantes, Pedro de Aguillón en Guillermo Cramer.

Een jongeman neemt het op tegen een stel bandieten die de boerderijen in de omgeving in de as leggen, om de grond te verkopen aan de spoorwegmaatschappij. Een weliswaar niet bijster geslaagde maar desalniettemin innemende western, die twee opvolgers zou krijgen: EL JINETE SOLITARIO EN EL VALLE DE LOS DESAPARECIDOS (LA VENGANZA DEL JINETE SOLITARIO) en EL JINETE SOLITARIO EN EL VALLE DE LOS BUITRES.

El Cofre del pirate

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Irma Dorantes, Sonia Furió en Arturo Martínez.

Twee vrienden raken verwikkeld in tal van situaties als zij op zoek gaan naar een erfenis die staat beschreven op een kaart, die zij hebben gekregen van een man die werd vermoord door een bende. De bandieten achtervolgen hen om in bezit van de kaart te komen. Een armetierige film.

Pobres millonarios

1957 | Komedie, Drama

Mexico 1957. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Clavillazo, Ana Luisa Peluffo, Irma Dorantes en Sara García.

Een apothekersassistent voorkomt dat een gezin op straat wordt gezet en bereikt dat een vriend en een vriendin met elkaar trouwen. Gemaakt karikaturaal en volkomen ongeloofwaardig.

El Gran premio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Carlos Orellana. Met o.a. Sara García, Irma Dorantes, Angel Infante en Julio Villarreal.

Om hun tehuis te redden van een gewisse ondergang, besluit een van de bewoonsters om mee te doen aan een dichtwedstrijd, met het oog op het uitgeloofde prijzengeld. Gebaseerd op een destijds bestaand programma, niet minder ridicuul dan deze film.

Pepe el Toro

1952 | Drama, Sportfilm

Mexico 1952. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Evita Muñóz, Joaquín Cordero en Irma Dorantes.

Omdat hij alles heeft verloren, wordt een man bokser. Een laat vervolg op NOSOTROS LOS POBRES en USTEDES LOS RICOS. Belachelijk slecht.

Los Hijos de María Morales

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Pedro Infante, Antonio Badú, Carmen González en Irma Dorantes.

Twee broers schaken elk een zangeres om zich met hen te vermaken, maar zij worden gevolgd door een paar dieven die hen willen vermoorden. Een schandalig slecht melodrama, een genre dat op dat moment toch al volledig op zijn retour was.

Ansiedad

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Pedro Infante, Irma Dorantes en Arturo Soto Rangel.

Een echtpaar doet alsof een van hun pas overleden kindertjes een ontvoerd kind is. Een regelrechte smartlap.

Ahora soy rico

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Marga López, Tony Aguilar en Irma Dorantes.

Om zich uit de armoede omhoog te werken, sluit de vader van een gezin zich aan bij een bende misdadigers. Vervolg op UN RINCON CERCA DEL CIELO en net zo middelmatig als zijn voorganger.

Necesito dinero

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Infante, Sara Montiel, Irma Dorantes en Gustavo Rivero.

Een arme monteur wil trouwen met een mooi meisje, maar zij trouwt liever met een rijke man om hoger op de sociale ladder te komen. Deze sympathieke film werd een groot kassucces.