Bengt Hallberg

Componist

Bengt Hallberg is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Madicken pȧ junibacken

1979 | Familiefilm

Zweden 1979. Familiefilm van Göran Graffman. Met o.a. Jonna Liljendahl, Liv Alsterlund, Monica Nordquist, Björn Granath en Lis Nilheim.

De heldin is Margareta Engstr[KA3]om, kortweg Madita genoemd (Liljendahl). Ze is acht jaar en haalt heel wat streken uit. Volgens haar moeder is haar buurjongen de schuld ervan, maar niets is minder waar. Vrolijke kinderfilm naar een verhaal van Astrid Lindgren, die haar eigen scenario schreef. De formule is een beetje bekend. Speelt omstreeks 1915 in een Zweeds dorpje. Camerawerk van Jörgen Persson.

Madicken pa Junibacken

1979 | Familiefilm

Zweden 1979. Familiefilm van Göran Graffman. Met o.a. Liv Alsterlund, Jonna Liljendahl en Lis Nilheim.

Madita is acht jaar en heeft veel vrienden. Haar moeder is er echter niet blij mee dat ze contact heeft met buurjongen Abbe, die haar van alles wijsmaakt

Du ar inte klok Madicken

1979 | Familiefilm

Zweden 1979. Familiefilm van Göran Graffman. Met o.a. Jonna Liljendahl, Liv Alsterlund, Monica Nordquist, Björn Granath en Lis Nilheim.

Naar een van de boeken van Astrid Lindgren. De zeven-jarige Madicken (Liljendahl) en haar zusje Lisabet (Alsterlund) hebben het goed en zijn een beetje verwend. Op school is een uitdagend, arm meisje (zonder vader) dat Madicken's schoenen in het vuur werpt. Madicken is kwaad en ze dagen elkaar uit; ze gaan een verboden weddenschap aan, wat Madicken wint. Als het meisje uit de gratie valt bij het schoolhoofd en de andere leerlingen, verdedigt Madicken haar. Ze hebben een heleboel idiote ideeën, wat leidt tot allerlei grappig kattekwaad. Heel vermakelijk. Ook bekend als MISCHIEVOUS MEG.

Jakten

1965 | Misdaad, Thriller

Zweden 1965. Misdaad van Yngve Gamlin. Met o.a. Leif Hedberg, Halvar Björk en Lars Passgȧrd.

Een jonge moordenaar (Passg[KA9]ard) wordt opgejaagd en tenslotte gevangen genomen door een politieagent en zijn ex- leraar, maar onderlinge spanningen tijdens de tocht en de gedwongen overnachtingen in het mistige sneeuwlandschap leggen de wisselende machtsverhoudingen en onderlinge rivaliteiten bloot. Het knappe scenario, dat in de spaarzame dialoog meer suggereert dan verklaart, kreeg een grafische landschapsfotografie en weet simpele praktische handelingen (zoals een vuur aanleggen in de sneeuw of het omgorden van een rugzak) tot een dramatisch moment uit te bouwen. De 24-jarige Passȧrd ontving de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn voor zijn prestatie. Het scenario is van Per Olof Sundman naar diens eigen roman. Het camerawerk is van Jan Lindeström. Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bengt Hallberg op televisie komt.

Reageer