Alighiero Noschese

Acteur

Alighiero Noschese is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Il Furto é l'anima del commercio

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Enrico Montesano, Lino Banfi, Alighiero Noschese en Ave Ninchi.

Een man arriveert in Napels om een baan te zoeken. Hij raakt betrokken bij de zwendelpraktijken van de oom van zijn vrouw. Na een paar kleine zaakjes besluiten ze dat het tijd is voor de grote klapper. De plot is heel simpel, maar de personages zijn sympathiek en de situaties waarin ze belanden heel komisch.

L'altra faccia del padrino

1973 | Komedie, Misdaad

Italië 1973. Komedie van Franco Prosperi. Met o.a. Alighiero Noschese, Minnie Minoprio en Lino Banfi.

Een zanger/imitator, toevallige getuige van een paar mafia- moorden, vraagt bescherming aan de godvader van zijn vriendin, niet wetend dat juist deze man het meesterbrein achter de moorden is. Bruno Corbucci en Mario Amendola hebben een parodie willen maken op THE GODFATHER, maar het resultaat is povertjes en de dialogen zijn ronduit banaal. De karakters zijn onsympathiek. Een film om te mijden.

Il prode Anselmo e il suo scudiero

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Alighiero Noschese, Enrico Montesano en Erminio Macario.

Speelt in de middeleeuwen. Een ridder, Anselmo van Mongibello, moet de Paus in Rome de hand van Sint Mancinello brengen. Hij moet dit relekwie veroveren tijdens een tournooi, waar hij Ottone van Buldoffen door een list verslaat. Anselmo vervolgt zijn tocht in het gezelschap van zij trouwe knecht Gian Puccio Senza Terra. Een klucht in kostuum, waar best om te lachen valt.

Boccaccio

1972 | Komedie, Historische film, Romantiek, Erotiek

Italië/Frankrijk 1972. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Maria Baxa, Lino Banfi, Isabella Biagini, Bernard Blier en Raymond Bussières.

De belevenissen van twee jonge avonturiers in het 14de-eeuwse Florence zijn aanleiding om twaalf verhalen uit Boccaccio's Decamerone in beeld te brengen. Deze zoveelste navolging van Pasolini's DECAMERONE-verfilming heeft een chiquere rolbezetting dan gemiddeld, maar de regie geeft weinig kleur aan de erotische schelmenstreken en een aanstekelijke vitaliteit ontbreekt.

La Grosse combine

1971 | Komedie, Misdaad

Frankrijk/Italië 1971. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Alighiero Noschese, Francis Blanche, Bernard Blier, Enrico Montesano en Paul Gégauff.

Een stel kruimeldieven belandt regelmatig in de gevangenis en beraamt een grote slag: het stelen van de opbrengsten van de Italiaanse staatsloterij. Zonder de minste fantasie ingeblikte gangsterkomedie met de gruwelijke Blanche in een irritant nummertje als een Duitse politie-officier. Blier figureert prominent op de titelrol, maar heeft een gastrolletje van hooguit drie minuten. Bedrog! Geld terug!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alighiero Noschese op televisie komt.

Reageer