Laura Grandt

Acteur

Laura Grandt is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Bonsoir !

1994 | Komedie

Frankrijk 1994. Komedie van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. Michel Serrault, Jean-Claude Dreyfus, Marie-Christine Barrault, Jean-Pierre Bisson en Laura Grandt.

Een jaar geleden is Serrault zijn baan als chef-kleermaker in bij een groot atelier in Parijs kwijtgeraakt. Kort daarop heeft zijn vrouw hem verlaten en is hij uit zijn luxueuze appartement gezet. Sindsdien gaat hij op hoogst originele wijze door het leven: elke avond kiest hij in de Franse hoofdstad een gezin uit waardoor hij zich via alle mogelijke omwegen en trucjes laat uitnodigen voor de nacht. Ongewone, satirische komedie met pittige dialogen, knap gebracht door Serrault en zijn tegenspelers. Het is niet allemaal even geloofwaardig maar wel erg amusant... en het kan je op een idee brengen. Mocky toont zich in zijn scenario weer eens van zijn anarchistische kant. Jacques Bacellon en André Ruellan schreven mee aan het scenario naar de roman van Ruellan Les égarements de Mr. René. Voor de fotografie tekende Edmond Richard. Gefilmd in 1992.

Il gèle en enfer

1990 | Misdaad

Frankrijk 1990. Misdaad van Jean-Pierre Mocky. Met o.a. Jean-Pierre Mocky, Laura Grandt, Marjorie Godin en Pascal Ligier.

Een bewerking van de roman [KL]Black Wings Has My Angel[KLE], omgedoopt tot [KLE]Il g[KA2]ele en enfer[KLE], uit de `S[KA1]erie Noire` van Gallimard, geschreven door Eliott Chase. Volgens Mocky `een verhaal over een stormachtige liefde tussen twee verscheurde wezens`. Het resultaat is een soort van misdaadwestern, geheel op lokatie gedraaid (prima camerawerk van Raoul Coutard), waarin vooral de hartstochtelijke verheerlijking van de hartstocht tussen twee noodlijdende randfiguren opvalt. Mocky speelt de verrasend levensecht aandoende man. Krankzinnige romantiek in een gejaagd tempo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laura Grandt op televisie komt.

Reageer