Ben Roberts (1916-1984): scenario.
Er zijn 5 films gevonden.

Band of Angels

1957 | Drama, Oorlogsfilm, Historische film, Romantiek

Verenigde Staten 1957. Drama van Raoul Walsh. Met o.a. Clark Gable, Yvonne De Carlo, Sidney Poitier, Efrem Zimbalist jr en Patric Knowles.

Roomblanke actrice De Carlo speelt een gefortuneerde jongedame die aan de vooravond van de Amerikaanse burgeroorlog ontdekt de dochter van een zwarte slavin te zijn. Nog voor ze van de schrik is bekomen wordt ze zelf als slaaf verkocht aan een steenrijke plantagehouder (Gable). Aanvankelijk verfoeit ze haar 'eigenaar', maar na een zielig verhaaltje van zijn kant valt ze zwijmelend in zijn armen, resulterend in een uiterst bedenkelijke en volstrekt ongeloofwaardige romance. Alleen de moeite waard vanwege de fijne cast, met latere Oscarwinnaar Poitier als uitblinker.

Green Fire

1954 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Andrew Marton en Andrew Martin. Met o.a. Grace Kelly, Stewart Granger, Paul Douglas, John Ericson en Murvyn Vye.

Op zoek naar een legendarische smaragdmijn krijgt Granger het aan de stok met Kelly, eigenares van een koffie-plantage. Er zijn nog andere kapers op de kust die wel zin hebben in de begeerlijke groene diamanten. Routine-klus waarin de actie doorlopend onderbroken wordt door vervelende dialogen en tijdvullende romantische avontuurtjes. Verder krijgen zowat alle natuurelementen een rolletje te vervullen en die doen dat spontaner dan de acteurs die er wat houterig bijlopen. Toch was in die tijd deze film van belang voor het succes van Kelly. Geschreven door Ivan Goff en Ben Roberts. Cameraman Paul Vogel maakt dankbaar gebruik van de locaties in Colombia. Cinemascope.

King of the Khyber Rifles

1953 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Henry King. Met o.a. Tyrone Power, Terry Moore, Guy Rolfe, Michael Rennie en John Justin.

Ingetogen remake van The Black Watch (1929) van John Ford over eer en romantiek in Brits-India halverwege de negentiende eeuw. Tyrone Power is een half Engelse, half Indiase officier die vecht voor de Britse kroon en vanwege zijn afkomst wordt tegengewerkt door zowel zijn wapenbroeders als de lokale bevolking. Zijn liefde voor de dochter van een superieur maakt het er niet eenvoudiger op. De film - min of meer gebaseerd op de fantasierijke roman van Rudyard Kipling - is dramatisch ondermaats vanwege de algeheel belegen sfeer maar alleszins te pruimen als actiefilm uit de oude doos. Muziek van Bernard Herrmann.

Captain Horatio Hornblower R.N.

1951 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1951. Avonturenfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Christopher Lee, Gregory Peck, Virginia Mayo, Robert Beatty en Denis O'Dea.

Terwijl Napoleon op het Europese vasteland met zijn legers van zich liet horen, werd de Britse kapitein Horatio Hornblower op een geheime missie naar Zuid-Amerika gestuurd. Met Gregory Peck een boord, altijd goed in rollen van rechtschapen mannen met een stevige ruggengraat, maakte Raoul Walsh (de man met het ooglapje) een prima oorlogsavonturenfilm over de zeeheld, naar de boeken van C.S. Forester. Tussen de zeeslagen door is er ook tijd voor romantiek: Hornblower moet de veiligheid waarborgen van een hooggeplaatste dame (Virginia Mayo) die onderweg gele koorts krijgt.

White Heat

1949 | Misdaad, Film noir, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Raoul Walsh. Met o.a. James Cagney, Virginia Mayo, Edmond O'Brien, Margaret Wycherly en Steve Cochran.

Arthur Cody Jarrett wordt vaak genoemd als de beste slechterik uit Cagney's indrukwekkende schurkengalerij. Cagney ratelt de bekende zinnetjes van een Hollywood-misdadiger, maar laat via tics en geweld een psychopaat met moederfixatie doorschijnen die de haren te berge doet rijzen. Rechercheur Hank Fallon gaat undercover om Jarrett te bevrienden en bewijs tegen hem te vergaren. Het recht moge zegevieren, de acteur die de agent speelt, O'Brien, is in ieder geval kansloos in iedere scène waarin zijn opponent Cagney optreedt. Cagney en zijn schurk hebben de film op het einde helemaal gewonnen als de beroemde zin 'Made it, ma! Top of the world!' heeft geklonken.