Lisette Malidor

Acteur

Lisette Malidor is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Contrainte par corps

1988 | Thriller

Frankrijk 1988. Thriller van Serge Leroy. Met o.a. Marianne Basler, Vittorio Mezzogiorno, Catherine Wilkening, Tanya Lopert en Caroline Silhol.

Een jonge Française reist door een ver, vreemd land en krijgt te maken met de politieman die ze heeft afgesnauwd. Vanaf dat moment wordt haar verblijf een nachtmerrie. Ze komt zelfs in de gevangenis terecht. Naar een verhaal van Loula Ioanne, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Leroy geeft de bijzondere feiten schematisch weer, demonstreert zijn beheersing van het visuele aspect en brengt de acteurs tot opmerkelijke prestaties.

Ronde de nuit

1983 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Frankrijk 1983. Misdaad van Jean-Claude Missiaen. Met o.a. Gérard Lanvin, Eddy Mitchell, Françoise Arnoul, Raymond Pellegin en Lisette Malidor.

Twee vlotte jonge politie-inspecteurs moeten de moord op een gedeputeerde oplossen, maar als ze de dader - een bizarre call- girl - gevonden hebben, wordt de zaak hun ontnomen. Ze zetten hun onderzoekingen toch voort, tot de [KA1]e[KA1]en wordt neergeschoten en de ander overgeplaatst naar de provincie. Een teleurstellende film na TIR GROUPE door een reeks van kokette filmcitaten en -hommages en opzichtig camerawerk, hetgeen allemaal absoluut niet functioneel is, gezien het al te gewone scenario (van de regisseur, Claude Veillot en Marc Perrier). Als genre-film net onderhoudend, met te conventionele rollen voor de interessante rolbezetting.

La Truite

1982 | Drama

Frankrijk 1982. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Isabelle Huppert, Jeanne Moreau, Jean-Pierre Cassel, Jacques Spiesser en Isao Yamagata.

Een plattelandsmeisje weet haar fysieke charmes te gebruiken voor verbetering van haar positie, zonder zich ooit seksueel te na te laten komen. Door een huwelijk met een homoseksueel en door romances met aanbidders van verschillende nationaliteiten veroorzaakt ze - kennelijk onbedoeld - overal catastrofes. Ze wordt later eigenaresse van een grote forellenkwekerij in Japan. Deze verfilming van Roger Vaillands roman was een langdurig project van Losey - oorspronkelijk voor Brigitte Bardot - maar de existentialistische strekking doet inmiddels verouderd aan. Bovendien is de scenariostructuur door de vele flash- backs onevenwichtig met te veel ruimte voor de overigens opmerkelijke of amusante gastrollen, ten koste van dramatisch belangrijker personages wier emotionele erupties daardoor te onverwacht en gezocht worden. Huppert doet haar best, maar is fysiek en qua temperament niet het type voor de onberekenbare hoofdrol. Uitzonderlijk fraai camerawerk van veteraan Henri Alékan maakt heel wat goed. USA-titel: THE TROUT.

Zoo Zéro

1978 | Experimenteel

Frankrijk 1978. Experimenteel van Alain Fleischer. Met o.a. Catherine Jourdan, Klaus Kinski, Pierre Clémenti, Alida Valli en Rufus.

Een nachtclubzangeres gaat door een uitgestorven ru[KA3]inestad naar een bos waar ze haar familie terugvindt en haar vader ontmoet, een dierentuindirecteur. Samen met hem laat ze alle beesten vrij die op de klanken van [KL]Die Zauberfl[KA3]ote[KLE] hun terrein op de mensen terugveroveren. Deze experimentele symbolische film irriteert door zinloze pretenties - niemand van de personages heeft een normale spreekstem, maar zingt, stottert, spreekt buik of is stom - maar boeit door de uitzonderlijke kwaliteit van de beelden (van cameraman Bruno Nuytten).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lisette Malidor op televisie komt.

Reageer