Nicole Beharie

Acteur

Nicole Beharie is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

42

2013 | Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 2013. Sportfilm van Brian Helgeland. Met o.a. Chadwick Boseman, Harrison Ford, Nicole Beharie, Ryan Merriman en Christopher Meloni.

Fraai eerbetoon aan honkballegende Jackie Robinson, de eerste zwarte speler die in het moderne tijdperk in de Major League uitkwam. Wijselijk richt de film zich op zijn debuutseizoen bij de Brooklyn Dodgers in 1947, waarin hij zowel door fans, tegenspelers én zijn teamgenoten werd beschimpt en bedreigd. Maar Robinson wist zijn hoofd koel te houden. Met steun van zijn iconische teambaas Branch Rickey (mooie rol Ford), die hem bij aanvang vertelt: 'Ik zoek een speler die de moed heeft om niet terug te vechten.'

Shame

2011 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2011. Drama van Steve McQueen. Met o.a. Carey Mulligan, Michael Fassbender, Lucy Walters, James Badge Dale en Nicole Beharie.

De Britse acteur Michael Fassbender won de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië voor zijn vertolking van seksverslaafde dertiger Brandon, die met elke vrouw het bed in duikt maar niet in staat is tot een relatie. Ook niet met zijn zelfdestructieve zusje (Mulligan), die op een gegeven moment voor zijn deur staat. Schrijnend portret van de machteloze, moderne mens van experimenteel filmmaker McQueen (Hunger, 12 Years a Slave). McQueen is net als zijn hoofdrolspelers Brits, maar de film speelt zich af in New York.

Sins of the Mother

2010 | Drama

Verenigde Staten 2010. Drama van Paul A. Kaufman. Met o.a. Jill Scott, Nicole Beharie, Katharine Isabelle en Monayea Silveira.

Studente Shay is blut, overspannen en niet meer in staat met de stress van haar studie om te gaan. Ze besluit haar verleden onder ogen te komen en keert terug naar haar geboortedorp. Terug naar haar alcoholistische en agressieve moeder Nona, met wie ze al tijden geen contact heeft gehad. Dan blijkt dat Nona een tweede dochter heeft en haar alcoholprobleem heeft aangepakt. Shay is overdonderd door de nieuwe situatie. Nona heeft spijt, maar Shay heeft nog veel woede in zich en weet niet of ze haar moeder een tweede kans kan geven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nicole Beharie op televisie komt.

Reageer