Nicholas Clay: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

The Odyssey

1997 | Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1997. Avonturenfilm van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Armand Assante, Greta Scacchi, Isabella Rossellini, Geraldine Chaplin en Christopher Lee.

The Odyssey gaat over de tienjarige reis van Odysseus na diens overwinning tijdens de Trojaanse oorlog. Het is het universele verhaal over de zoektocht van de mens naar wijsheid en geluk. Het begint met de verovering van Troje door Odysseus, koning van Ithaca, met behulp van een gigantisch houten paard. Zijn trots op dit wapenfeit ergert de goden en brengt de god van de zee, Poseidon, ertoe om een vloek over hem uit te spreken. Odysseus is gedoemd de zeeën te bevaren tot in de eeuwigheid, zonder ooit nog voet aan wal te zetten van Ithaca. Hierop volgen de legendarische reizen van deze koning en zijn mannen, die hen langs mensetende Cyclopen, de bekoorlijke Circe, de verlokkelijke Sirenen en de onweerstaanbare zeenimf Calypso voeren. Door tussenkomst van zijn beschermvrouwe Athena, weet Odysseus na tien jaar eindelijk weer de kust van Ithaca te bereiken. Ondertussen hebben zijn concurrenten op Ithaca aanspraak gemaakt op de troon en de hand van zijn vrouw Penelope. Met behulp van zijn zoon Telemachus en een handvol vertrouwelingen weet Odysseus hen echter te verslaan. Na al die jaren beseft hij nu wat het verschil is tussen sluwheid en wijsheid en dat het laatste de sleutel is tot leven en geluk

Hotel Shanghai

1997 | Drama

Duitsland 1997. Drama van Peter Patzak en Peter Pazak. Met o.a. Agnieszka Wagner, Nicholas Clay, James McCaffrey, Annie Girardot en Nigel Davenport.

Shanghai, 1937. De stad wordt verscheurd door spanningen vanwege een naderende oorlog. Helen Russell, een aantrekkelijke Russische aristocrate, en haar alcoholistische man Bobby betrekken een kamer in Hotel Shanghai. Barpianist Kurt Planke wordt hopeloos verliefd op Helen en verzandt met Bobby Russell in de wereld van de verdovende middelen. Helen begint een affaire met de Amerikaanse verslaggever Frank Taylor

Lionheart

1987 | Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1987. Familiefilm van Franklin J. Schaffner. Met o.a. Eric Stoltz, Gabriel Byrne, Nicola Cowper, Dexter Fletcher en Deborah Barrymore.

Het zwakke script levert een geestloze film op over kinderen die in de 12e eeuw op zoek zijn naar Koning Richard III. Bedoeld voor kinderen, maar te idioot en te saai om te kunnen boeien.

Sleeping Beauty

1986 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1986. Familiefilm van David Irving. Met o.a. Morgan Fairchild, Tahnee Welch, Sylvia Miles, David Holliday en Nicholas Clay.

Een hedendaagse bewerking van het bekende sprookje Doornroosje van de gebroeders Grimm door regisseur Irving. Fairchild die de boze koningin speelt, is een tv-ster uit de mini-serie FLAMINGO ROAD en Tahnee Welch in de rol van Doornroosje is de dochter van Raquel, die ervaring opdeed in COCOON. De muziek heeft een aanzienlijke rol in de film.

The Corsican Brothers

1985 | Historische film, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1985. Historische film van Ian Sharp. Met o.a. Trevor Eve, Geraldine Chaplin, Olivia Hussey, Nicholas Clay en Jean Marsh.

Eve is geen Cheech of Chong, dus u kunt gerust kijken naar deze fraaie herverfilming van het klassieke verhaal van Dumas over broers met een duurzame emotionele band. Robin Miller schreef de bewerking.

The Last Days of Pompeii

1984 | Avonturenfilm, Historische film

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Peter R. Hunt. Met o.a. Ned Beatty, Brian Blessed, Ernest Borgnine, Nicholas Clay en Lesley-Anne Down.

Mini-serie in drie delen. Liefde en haat in het oude Pompeï. De stad die in het jaar 79 na Chr. aan haar eind kwam door de uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius. Niemand liep er echt warm voor, desondanks was de serie goed gemaakt. De enige die bij het publiek opviel was Regehr die sindsdien vele hoofdrollen aangeboden kreeg. Historisch juiste decors, maar veel te netjes.

The Hound of the Baskervilles

1983 | Horror, Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1983. Horror van Douglas Hickox. Met o.a. Ian Richardson, Donald Churchill, Denholm Elliott, Nicholas Clay en Martin Shaw.

Vervelende bewerking van het gelijknamige verhaal van Conan Doyle. Richardson zet een amateuristische vertolking van Sherlock Holmes neer, terwijl Churchill als Watson overdreven nadrukkelijk aanwezig is. De aankleding en de decors zijn de enige sterke punten van deze magere productie. Het scenario is van Charles Edward Pogue. Het camarawerk is van Ronnie Taylor. Geproduceerd voor de tv. Mono.

Evil Under the Sun

1982 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1982. Mysterie van Guy Hamilton. Met o.a. Peter Ustinov, Nicholas Clay, James Mason, Roddy McDowall en Sylvia Miles.

De rol van de Belgische detective Hercule Poirot, geesteskind van detectiveschrijfster Agatha Christie, is door een tiental acteurs vertolkt, waarvan zes keer door Peter Ustinov. Eigenlijk leek hij helemaal niet op het romanpersonage, maar Ustinovs invulling past wonderwel in de sfeer van Christie's boeken. In Evil Under the Sun reist hij af naar een afgelegen eilandje in de Adriatische Zee, waar een moord is gepleegd op een rijke hotelgast. Bond-regisseur Hamilton (Goldfinger) gaf de film nog wat extra flair mee. Voor liefhebbers van lekker ouderwetse whodunnits.

Lady Chatterley's Lover

1981 | Romantiek, Erotiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1981. Romantiek van Just Jaeckin. Met o.a. Sylvia Kristel, Nicholas Clay, Shane Briant, Ann Mitchell en Elizabeth Spriggs.

Een vervelende en goedkope versie van D.H. Lawrences klassieker, met La Kristel als de lady en Clay als de lover. Kristel is best mooi, alleen heeft ze nooit leren acteren. Van de regisseur van EMMANUELLE.

Excalibur

1981 | Fantasy, Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1981. Fantasy van John Boorman. Met o.a. Nigel Terry, Nicol Williamson, Helen Mirren, Nicholas Clay en Cherie Lunghi.

De bekende ingrediënten (zwaard, steen, ronde tafel) zijn natuurlijk aanwezig in regisseur Boormans verfilming van de Arthur-sage, maar de maker van Deliverance maakte er zeker geen kinderachtig sprookjesverhaal van. Belangrijke figuren worden verteerd door onbedwingbare passies, die onontkoombaar leiden tot echtbreuk, incest, verraad en dood. In deze tamelijk getrouwe bewerking van Le Morte D'Arthur van Malory ligt een belangrijke nadruk op de rivaliteit tussen Merlin (Williamson) en de tovenares Morgana (Mirren), acteurs die ook in het echt een hekel aan elkaar hadden, wat uitstekend werkte voor de film. Een Oscar voor het fraaie camerawerk van Alex Thomson.

Lovespell

1979 | Romantiek

Verenigde Staten 1979. Romantiek van Tom Donovan. Met o.a. Richard Burton, Kate Mulgrew, Nicholas Clay, Cyril Cusack en Geraldine Fitzgerald.

Een potsierlijke verfilming van het romantische Tristan en Isolde-verhaal. Gefilmd op locatie in Ierland onder het motto: het moet er in één keer opstaan. Een statische regie en dorre figuren als uit een stripverhaal Mulgrew is te oud voor de rol van Isolde en haar Amerikaanse accent klinkt belachelijk naast het Engels van de anderen. Ook bekend als TRISTAN AND ISOLDE.

Victor Frankenstein

1977 | Horror, Drama

Zweden​/​​Ierland 1977. Horror van Calvin Floyd. Met o.a. Leon Vitali, Per Oscarsson, Nicholas Clay, Stacey Dorning en Jan Ohlsson.

Een schilderachtige, sfeervolle en, na zoveel vrije versies, door trouw aan de oorspronkelijke roman van Mary Shelley inhoudelijk verrassende Frankenstein-film die voor Zweedse rekening in Ierland werd opgenomen. Baron Frankenstein is een slappeling die voor de consequenties van zijn eigen creaties terugschrikt. Oscarsson is als het monster afstotelijk, maar niet grotesk en in zijn eenzaamheid aandoenlijker dan iedereen sinds Boris Karloff. Engels gesproken.

Terror Of Frankenstein

1975 |

1975. Calvin Floyd. Met o.a. Stacey Dorning, Leon Vitale, Nicholas Clay en Per Oscarsson.

Een schilderachtige, sfeervolle en, na zoveel vrije versies, door trouw aan de oorspronkelijke roman van Mary Shelley inhoudelijk verrassende Frankenstein-film die voor Zweedse rekening in Ierland werd opgenomen. Baron Frankenstein is een slappeling die voor de consequenties van zijn eigen creaties terugschrikt. Oscarsson is als het monster afstotelijk, maar niet grotesk en in zijn eenzaamheid aandoenlijker dan iedereen sinds Boris Karloff. Engels gesproken.

In This House of Brede

1975 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1975. Drama van George Schaeffer en George Schaefer. Met o.a. Diana Rigg, Judi Bowker, Gwen Watford, Pamela Brown en Denis Quilley.

De mondaine Londense zakenvrouw Rigg is weduwe geworden. Ze neemt een drastisch besluit: zich terugtrekken in het klooster. Het wordt geen eenvoudige ommekeer in haar leven, want door de zusters wordt ze tegengewerkt; zij is niet een van hen, want zij heeft ooit het echte leven gekend. Wanneer de jonge novice Bowker in het klooster arriveert, neemt Rigg haar in bescherming. Een film die ons een andere kijk gunt over het leven achter de kloostermuren met als centraal punt twee vrouwen: de een voelt zich bedrogen door het leven, de ander moet eigenlijk nog beginnen te leven. James Costigan bewerkte de roman van Rumer Godden tot een film die geestelijkheid zeker niet spaart. Duurt echter te lang om te blijven boeien. Knap gespeeld door beide hoofdrolspeelsters. Opvallend camerawerk van Chris Challis.

The Darwin Adventure

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Jack Couffer. Met o.a. Nicholas Clay, Susan Macready, Ian Richardson en Christopher Martin.

Curieus verhaal gericht op carrière van Charles Darwin en zijn theorieën over de evolutie van de mens.

The Night Digger

1971 | Horror, Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Alastair Reid. Met o.a. Patricia Neal, Pamela Brown, Nicholas Clay, Jean Anderson en Graham Crowden.

Een merkwaardige maar over het algemeen goede psychologische thriller naar de roman van Joy Cowley, Nest in a Falling Tree, speciaal bewerkt door Roald Dahl voor zijn toen gedeeltelijk verlamde vrouw Patricia Neal, wie de rol op haar lijf is geschreven. Het gaat over een ongetrouwde vrouw uit de provincie die met haar bijna blinde stiefmoeder samenleeft. Hun wat gespannen relatie wordt verluchtigd door de komst van een jonge klusjesman Clay, die bij hen intrekt. Als de dames ontdekken wat hij in zijn vrije uurtjes uitspookt, begint de spanning... Goed gespeeld met goede muziek van Bernard Herrmann. Alex Thomson stond achter de camera.