Stuart Millar: regie en productie.
Er zijn 7 films gevonden.

Dream Breakers

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Stuart Millar. Met o.a. Robert Loggia, Kyle MacLachlan, Hal Linden, D.W. Moffett en Charles Cioffi.

Loggia speelt een aannemer uit Chicago die zijn krachten bundelt met zijn twee zonen, een idealistische MBA-student aan de universiteit van Harvard en een toegewijde parochieherder, om het op te nemen tegen een op macht beluste projectontwikkelaar (Linden). Deze film is met name bijzonder vanwege het acteerwerk van Loggia (als de goeie) en Linden (als de zware jongen). Scenario van Victor Levin en Millar.

Vital Signs

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Stuart Millar. Met o.a. Edward Asner, Gary Cole, Kate McNeil, Barbara Barrie en John Randolph.

Vader en zoon zijn beide chirurg - de een is aan de drank, de ander aan de drugs. Kortom: kommer en kwel. Maar de acteurs zetten hun rollen stevig neer en het script (van Lee Hutson) geeft de film vooral flink body.

Rooster Cogburn

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Stuart Millar en Stuart Miller. Met o.a. John Wayne, Katharine Hepburn, Anthony Zerbe, Richard Jordan en John McIntire.

In 1970 won John Wayne - zijn enige - Oscar voor zijn rol in de western True Grit (1969). Zes jaar later maakte hij deze sequel. Nadat haar vader door bandieten is vermoord schiet Rooster Cogburn de pinnige Eula Goodnight (Hepburn) al mopperend te hulp. En Goodnight moppert bekwaam terug. Jammer genoeg haalde de latere film niet het niveau van de voorganger en lukt het Hepburn niet haar vergelijkbare rol in The African Queen (1951) ook maar te benaderen. Toch een mooie samenwerking tussen deze twee iconen.

When the Legends Die

1972 | Western, Drama

Verenigde Staten 1972. Western van Stuart Millar en Stuart Miller. Met o.a. Richard Widmark, Frederic Forrest, Luana Anders, Vito Scotti en Herbert Nelson.

De jonge Indiaan Forrest moet tegen zijn zin in het reservaat te blijven. Hij kan heel goed met paarden omgaan, wat opgemerkt wordt door ex-rodeoster Widmark, die erin slaagt hem onder zijn hoede te krijgen. Al vlug komt de jongen erachter dat hij bij zijn mentor ook een gevangene is en gedwongen wordt vuile spelletjes te spelen. Het gaan maken in het grote rodeo-circuit is zijn droom. Mooie, haast poëtische illustratie van twee mannen die niets gemeen hebben, maar die tot elkaar veroordeeld zijn. Tegelijkertijd is het een anti-racistisch pamflet en een pleidooi voor de vrijheid. Sublieme vertolking van Widmark als de steeds dronken mentor en nieuwkomer Forrest als de gefrustreerde Indiaan. Stijlvol gestructureerd scenario van Robert Dozier, naar een roman van Hal Borland. Mooi in beed gebracht door Richard H. Kline.

Little Big Man

1970 | Western, Avonturenfilm, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1970. Western van Arthur Penn. Met o.a. Dustin Hoffman, Faye Dunaway, Chief Dan George, Aimée Eccles en Martin Balsam.

Na de slag bij Little Big Horn vertelt een 121-jarige overlevende zijn levensverhaal: ouders vermoord door indianen, opgevoed door andere indianen, later weer terug bij de blanken, waar hij bevriend raakt met de weduwe van een dominee die nu prostituee geworden is. Verder trekt hij een tijdje op met de legendarische Wild Bill Hickock en ontmoet hij Generaal Custer, die wordt afgebeeld als racistische gek. Een van de eerste westerns waarin de indianen niet de slechteriken zijn. Penn vertelt een geëngageerd en bloederig verhaal, maar houdt het draaglijk door humor. Prima spel, vooral van Hoffman en Dunaway. Inmiddels wel een tikje gedateerd.

I Could Go on Singing

1963 | Drama, Musical

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Ronald Neame. Met o.a. Judy Garland, Dirk Bogarde, Jack Klugman, Aline MacMahon en Gregory Phillips.

De internationaal beroemde zangeres Garland komt na jaren weer naar Engeland. Ze zoekt haar vroegere minnaar Bogarde op met de bedoeling het voogdijschap te eisen over hun onwettige zoon, die echter sterk gehecht is aan zijn vader. In haar laatste film kreeg Garland een rol die heel wat elementen uit haar leven bevat, ook al is het geen biografie. Spijtig genoeg zijn het juist de melodramatische elementen die de film doen mislukken. Het is allemaal wat dik in de verf gezet. Als ze begint te zingen, spatten de vonken ervan af. Het speciaal op maat gesneden scenario is van de hand van Mayo Simon en Robert Dozier, die er als het ware een one-woman-show voor Garland van maakten.

Birdman of Alcatraz

1962 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1962. Drama van John Frankenheimer. Met o.a. Burt Lancaster, Karl Malden, Telly Savalas, Thelma Ritter en Betty Field.

Robert Stroud (Lancaster) krijgt levenslang wegens een drievoudige moord. Opgesloten in Alcatraz raapt de arrogante gevangene tijdens een wandeling een gewonde vogel op. Dit voorval verandert zijn hele leven. Hij krijgt toestemming vogels te houden en te bestuderen en binnen enkele jaren tijd wordt hij één van de meest vooraanstaande ornithologen ter wereld. Hij begint tevens rechten te studeren. Boeiend portret van een moordenaar die langzaam maar zeker een heel andere kijk op het leven krijgt. Lancaster is subliem in de titelrol, maar ook de andere acteurs presteren op niveau.