Yochanan Kredo

Producer

Yochanan Kredo is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Beyond the Mountains and Hills

2016 | Drama

Israël/Duitsland/België 2016. Drama van Eran Kolirin. Met o.a. Mili Eshet, Alon Pdut, Shiree Nadav-Naor en Noam Imber.

De Israëlische David doet na zijn ontslag uit het leger verwoede pogingen zijn leven een nieuwe richting te geven, zijn vrouw Rina zoekt als literatuurlerares naar schoonheid en dochter Yifat raakt in haar pogingen het goede te doen verstrikt in intriges. Interessante poging tot een maatschappijkritisch portret van een gezin dat symbool staat voor een samenleving gebouwd op macht, angst en wegkijken. Soms subtiel, met een rampoefening die als ballet wordt verbeeld, maar soms ook lomp, door Arabieren tot onbetrouwbare types te reduceren.

Mountain

2015 | Drama

Israël/Denemarken 2015. Drama van Yaelle Kayam. Met o.a. Shani Klein, Hitham Omari en Avshalom Polak.

Met haar gezin woont de orthodox joodse Tzvia (Klein) op de uitgestrekte begraafplaats op de Olijfberg in Jeruzalem. Op die eenzame plek hunkert ze naar volwassen gezelschap, wanneer haar man lange werkdagen maakt. Dan ontmoet ze een groepje prostituees. Fraai gefilmd, gevoelig speelfilmdebuut van regisseuse Kayam laat niet zozeer de diepste gevoelens van deze jonge vrouw zien, maar schetst wel hoe ze op heel eigen wijze een uitweg vindt uit een verstikkend bestaan. Drama met een mooie hoofdrol van actrice Klein.

Zero Motivation

2014 | Drama, Komedie

Israël 2014. Drama van Talya Lavie. Met o.a. Dana Ivgy, Nelly Tagar, Shani Klein en Heli Twito.

Humor, verdriet, onzin en tragedie rond een verzameling meisjes in het Israëlische leger, veroordeeld tot kantoorwerk op een afgelegen basis. 'Meisjes die niet hun leven riskeren, maar wel dreigen te sterven van verveling,' aldus debutant Talya Lavie, die de film op haar eigen ervaringen baseerde. De legersetting in Zero Motivation is weliswaar de aanjager voor insider-grapjes, maar de film overstijgt het onderwerp en verhaalt treffend over de kloof tussen het gedroomde en het werkelijke leven. Knappe debuutfilm, goed voor een record aantal bezoekers in eigen land waar de film werd bekroond met alles wat glimt.

Beautiful Valley

2011 | Drama

Frankrijk/Israël 2011. Drama van Hadar Friedlich. Met o.a. Batia Bar, Gili Ben-Ozilio, Hadar Avigad en Ruth Geller.

Hannah (Bar) is mede-oprichter en jarenlang actief lid van een kibboets, maar nu de boel wordt geprivatiseerd verliest ze een beetje haar rol binnen de gemeenschap. Van drukbezette, graag geziene tuinier wordt ze een overbodig, bejaard aanhangsel binnen de groep. De tachtigjarige probeert een nieuwe rol in de samenleving te vinden. Gevoelig, hoewel niet altijd even handig uitgewerkt drama rond thema's als 'groep vs individu', is de eerste lange speelfilm van filmmaakster Friedlich, die eerder korte films maakte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yochanan Kredo op televisie komt.

Reageer