Biff McGuire: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Nero Wolfe

1979 | Mysterie

Verenigde Staten 1979. Mysterie van Frank D. Gilroy. Met o.a. Thayer David, Anne Baxter, Tom Mason, Brooke Adams en John Randolph.

Regisseur Gilroy bewerkte het boek van Rex Stout 'The Doorbell Rings' voor deze pilotfilm van een geplande tv-serie Nero Wolfe-verfilmingen en verrichtte daarmee uitstekend werk, maar de voortijdige dood van de ideale titelvertolker David maakte dat de reeks vertraagd was enige tijd totdat met William Conrad een geschikte vervanger gevonden werd (die inmiddels is overleden). De moeite waard, zeker voor liefhebbers van mysterie-verhalen.

Act of Violence

1979 | Misdaad

Verenigde Staten 1979. Misdaad van Paul Wendkos. Met o.a. Elizabeth Montgomery, James Sloyan, Sean Frye, Roy Poole en Biff McGuire.

De dappere Montgomery wederom in één van haar rollen als slachtoffer toont pit als gescheiden carrièremaakster, die door een bende wordt aangevallen. Levendig en dankzij de hoofdrolspeelster opvallend boeiend.

Child Of Glass

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm, Horror

Verenigde Staten 1978. Familiefilm van John Erman. Met o.a. Steve Shaw, Katy Kurtzman, Anthony Zerbe, Barbara Barrie en Biff McGuire.

Nadat nieuwe bewoners hun intrek hebben genomen in een landhuis op een Zuidelijke plantage in de V.S. krijgt de dertien- jarige zoon des huizes (Shaw) te maken met de geest van het in de burgeroorlog omgekomen meisje Foch. Hij moet een raadsel oplossen om de geest van het meisje rust te kunnen geven. Van ROOTS- regisseur Erman.

Roger & Harry: The Mitera Target

1977 | Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Jack Starrett. Met o.a. John Davidson, Barry Primus, Carole Wagner Mallory, Anne Randell en Richard Lynch.

Eigentijds degenwerk met als hoofdpersonen een tweetal dat er een beroep van maakt mensen en juwelen weer thuis te brengen en dat nu probeert een ontvoerde miljonaire op te sporen, precies als in een stripverhaal. Hertiteld als LOVE FOR RANSOM.

In the Matter of Karen Ann Quinlan

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Hal Jordan. Met o.a. Brian Keith, Piper Laurie, David Huffman, Biff McGuire en David Spielberg.

Een documentairedrama dat de legale, morele en ethische aspecten onderzoekt van de zaak van de vrouw uit New Jersey wier ouders (Keith en Laurie) wilden dat hun dochter met waardigheid kon sterven. Zij wilden dat de apparaten waardoor het leven van hun dochter in stand werd gehouden, werden stopgezet, nadat ze in coma was geraakt en hersenschade had opgelopen. Goede vertolkingen, waarin teveel gepraat; een vermoeiende film.

Law and Order

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Darren McGavin, Keir Dullea, Robert Reed, Suzanne Pleshette en James Olson.

Een sprankelende tv-film naar de bestseller van Dorothy Uhniak over drie generaties van Iers-Amerikaanse politie-agenten in New York. Alle rollen zijn sterk.

Kingston

1976 | Misdaad

Verenigde Staten 1976. Misdaad van Robert Day. Met o.a. Raymond Burr, Bradford Dillman, Dina Merrill, James Canning en Biff McGuire.

De freelancejournalist Burr wordt door een krantenmagnate ingehuurd om vreemde situaties op de redactie te onderzoeken; hij ontdekt dan dat er een komplot bestaat om de wereld over te nemen met kernenergie-installaties. Pilot voor de serie.

Francis Gary Powers: The True Story of the U-2 Spy Incident

1976 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1976. Drama van Delbert Mann. Met o.a. Lee Majors, Nehemiah Persoff, Noah Beery jr, William Daniels en Lew Ayres.

Docu-drama over de piloot die boven Rusland werd neergehaald tijdens een spionagemissie. Majors doet het koene werk als Powers en beeldt goed de spanningen uit, die hij ondergaat in de handen van de Russische ondervrager Persoff, die uitstekend is in zijn rol. Ondanks de bekendheid had het verhaal toch boeiender kunnen zijn.

The Turning Point of Jim Malloy

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van Frank D. Gilroy. Met o.a. John Savage, Biff McGuire, Peggy McKay, Gig Young en Kathleen Quinlan.

Een nostalgisch drama gebaseerd op de jeugd van schrijver John O'Hara in een Amerikaans stadje en zijn eerste stappen in de journalistiek onder de hoede van een drankzuchtige journalist. Naar O'Hara's verhaal Gibbsville uit zijn bundel The Doctor's Son. Ook getiteld: JOHN O'HARA'S GIBBSVILLE.

Crime Club

1975 | Misdaad

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Jeannot Szwarc. Met o.a. Scott Thomas, Eugene Roche, Robert Lansing, Biff McGuire en Barbara Rhoades.

Club van detectives die zich bezighouden met moordzaken wordt geconfronteerd met een mislukkeling die publiekelijke aandacht zoekt door te bekennen met een ijsbijltje een aantal jonge vrouwen om het leven te hebben gebracht. Typische 'pilot' voor een pulpserie.

The Underground Man

1974 | Mysterie

Verenigde Staten 1974. Mysterie van Paul Wendkos. Met o.a. Peter Graves, Jack Klugman, Judith Anderson, Celeste Holm en Jo Ann Pflug.

Hutton heeft meer belangstelling heeft voor een duister voorval in het verleden van junkie Lenz dan voor zijn vrouw Pflug. Daarop vertrekt ze met haar zoontje naar een oude vriend, priv[KA1]e-detective Graves. Maar plotseling stormt de vader binnen, grijpt het kind en verdwijnt. Ze volgen hem en komen terecht bij Huttons moeder (Holm) en haar vreemde huishoudster Anderson. Wat later wordt Hutton vermoord teruggevonden. Het spoor dat Graves volgt, leidt naar een achttien-jaar oude, onopgeloste moord. Intelligente thriller, goed gemaakt en gespeeld, met de nodige onverwachte wendingen. Een mysterieuze spanning houd je in de ban tot het einde. Bovendien is er het aangename weerzien met een groot aantal oude bekenden. Douglas Heyes bewerkte de roman van Ross McDonald. Cameraman was Earl Rath, terwijl Marvin Hamlisch de fraaie score componeerde.

Werewolf of Washington

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van Milton Moses Ginsberg. Met o.a. Dean Stockwell, Biff McGuire, Clifton James, Beeson Carroll en Jane House.

Kinderachtig probeersel om de Watergate-affaire te vermengen met het traditionele horrorgenre. Alleen kijken als u er echt nieuwsgierig naar bent.

The Werewolf Of Washington

1973 |

1973. Milton Moses Ginsberg. Met o.a. Beeson Carroll, Thayer David, Dean Stockwell, Clifton James en Jane House.

Kinderachtig probeersel om de Watergate-affaire te vermengen met het traditionele horrorgenre. Alleen kijken als u er echt nieuwsgierig naar bent.

Serpico

1973 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Sidney Lumet. Met o.a. Al Pacino, John Randolph, Jack Kehoe, Biff McGuire en Barbara Eda-Young.

Pacino is verpletterend als Serpico, een New Yorkse undercover-agent die aanvankelijk idealistisch, vervolgens verbeten en tenslotte paranoïde de corruptie binnen het politiekorps aan de kaak probeert te stellen. In realistische stijl schetst Lumet met dit waargebeurde verhaal een indringend portret van een stad die in de jaren zeventig in de greep werd gehouden door criminelen en drugsboeren. Dat Pacino in deze uitmuntende fase van zijn loopbaan (The Godfather en Dog Day Afternoon stammen ook uit deze tijd), geen Oscar heeft gekregen valt nog steeds te betreuren.

The Thomas Crown Affair

1968 | Misdaad, Thriller, Actiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Norman Jewison. Met o.a. Steve McQueen, Faye Dunaway, Paul Burke, Jack Weston en Yaphet Kotto.

Miljonair Thomas Crown (McQueen) denkt de perfecte bankoverval te hebben gepleegd maar zijn handel en wandel wordt onderzocht door verzekeringsagente Vicki Anderson (Dunaway). Regisseur Norman Jewison (In the Heat of the Night) lijkt nauwelijks geïnteresseerd in een verhaal: hij heeft immers twee aantrekkelijke, goed geklede hoofdrolspelers! Hij laat ze maar liefst een volle minuut zoenen. Het met een Oscar bekroonde liedje The windmills of your mind was tevens te horen in de remake uit 1999 waarin Rene Russo en Pierce Brosnan ook een flinke serie kledingstukken showen.

Station Six Sahara

1964 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1964. Drama van Seth Holt. Met o.a. Carroll Baker, Peter van Eyck, Ian Bannen, Denholm Elliott en Biff McGuire.

Een druilerige vertelling over vijf sekshongerige mannen die onverwacht iets krijgen om écht ruzie over te maken als de wulpse Baker en de van haar vervreemde echtgenoot een vliegtuigongeluk overleven op de afgelegen woestijnbasis.

Alfred Hitchcock presents: Don't Interrupt

1958 | Mysterie, Misdaad, Korte film

Verenigde Staten 1958. Mysterie van Robert M. Stevens. Met o.a. Chill Wills, Cloris Leachman, Biff McGuire, Peter Lazer en Scatman Crothers.

Johnny Templeton (Lazer) is een irritant ventje van acht in een cowboypak dat niet stil kan zitten en zijn grote waffel kan houden. Hij is met zijn ouders op weg in een trein, die in een sneeuwstorm blijft steken. Er was een bericht op de radio, dat een psychopaat uit een gekkenhuis is ontsnapt. In hun treincoup[KA1]e komt een volwassen man (Wills) die een cowboy outfit draagt. Hij zegt dat hij Mr. Kilmer heet. Om de wachttijd te doden gaat hij een ervaring uit zijn veelbewogen cowboyleven vertellen. Vader Templeton (McGuire) belooft Johnny een zilveren dollar als hij tien minuten lang zijn mond kan houden, zodat Mr. Kilmer zijn verhaal kan vertellen. Terwijl zijn ouders geboeid naar de spannende geschiedenis luisteren, ziet Johnny een angstige man die vanachter de bevroren ruit wanhopige gebaren maakt, maar Johnny's hebzucht naar de dollar is zo groot, dat hij voor één keer zijn mond houdt. Een fatale beslissing als de trein zich weer in beweging zet... Het scenario voor deze griezelige en ironische korte film is van Sidney Carroll, die zijn eigen verhaal Don't Interrupt bewerkte. Het camerawerk is van John L. Russell. Aflevering 119.