Jean-Pierre Mahot

Regisseur, Acteur

Jean-Pierre Mahot is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Adieu Bonaparte

1984 | Historische film

Frankrijk/Egypte 1984. Historische film van Youssef Chahine. Met o.a. Michel Piccoli, Patrice Chéreau, Christian Patey, Claude Cernay en Jean-Pierre Michaud.

Deze groots opgezette film gaat over de Egyptische veldtocht van Napoleon in 1798. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Alexandrië. De Napoleontische mythe wordt ontzenuwd: Napoleon wordt hier voorgesteld als een opportunistische streber. De film mondt uit in een beschouwing over de zin van de geschiedenis. Chahine brengt de boodschap van verdraagzaamheid en jaagt tegelijkertijd de aanhangers van Napoleon, en de bewonderaars van militair vertoon tegen zich in het harnas. Een grootse film, met als echte hoofdpersonen de Franse geleerden en de Arabieren die open staan voor een uitwisseling van ideeën.

Emma

1975 | Drama

Frankrijk/Verenigde Staten 1975. Drama van Jean-Pierre Mahot. Met o.a. Emma Rosi, Bob Gabriel, Paulina Webert, Paul Albert en Ken Ricciardi.

Emma, 45 jaar, is de moeder van een zwaar geestelijk gehandicapt kind. Op een ochtend tijdens haar dagelijkse wandeling met de jongen, laat ze hem aan de oever van een meer uitglijden. De jongen verdrinkt. Emma dwaalt door de stad en probeert haar echtgenoot te bereiken om hem te vertellen wat ze heeft gedaan. Een subtiel, sober drama over menselijke waardigheid, vereenzaming, euthanasie en andere zware kost. Mahot vermijdt zorgvuldig alle emoties, wat tegelijkertijd de zwakte én de sterkte van deze hoe dan ook merkwaardige film is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Pierre Mahot op televisie komt.

Reageer