Willy A. Kleinau: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Wie ein Sturmwind

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Falk Harnack. Met o.a. Lilly Palmer, Willy A. Kleinau, Ivan Desny, Susanne Cramer en Siegrfried Schürenberg.

Palmer in een zedendrama van jewelste volgens de fatsoensnormen van toen: getrouwd met een twintig jaar oudere succesvolle kunstschilder, verliefd op zijn leerling en betrapt door haar bijna volwassen zoon, die als gevolg van het onzedige gedrag van zijn moeder zelfmoord wil plegen. Ze verlaat het huis voor de a.s. kunstschilder zonder succes. Enz. Enz. Genietbaar voor Palmer-fans, want spelen kon ze zeker.

Waldwinter

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Rudolf Forster, Helene Thimig, Claus Holm, Sabine Bethmann en Susanne Cramer.

Een zuivere Heimat-rolprent vanuit het aspect: `aanpakken en opbouwen` over een door WO II (1939-45) berooide baron uit Selezië, die in Beieren gelukkig nog een kasteeltje met een glasblazerij had waar hij tien jaar na de oorlog weer een bestaan heeft opgebouwd, maar dat wreed verstoord wordt door zijn naar Frankrijk uitgeweken kleinzoon, nu een succesvolle zakenman, die vindt dat zijn oom het familiegoed maar moet verkopen. Uitsluitend genietbaar voor de generatie die het meemaakte en neurotische waarnemers van Fröbe- en Kinski- gekken. Het scenario is van Werner P. Zibaso en Frank Dimen en net zoals de film uit 1936 gebaseerd op de roman van Paul Keller. Het camerawerk is van Bruno Mondi.

Der Hauptmann von Köpenick

1956 | Komedie, Drama

Duitsland 1956. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Heinz Rühmann, Hannelore Schroth, Erich Schellow, Willy A. Kleinau en Martin Held.

Naar het gelijknamige toneelstuk van Carl Zuckmayer, die ook meeschreef aan het scenario. Der Hauptmann von Köpenick kreeg in Berlijn zowaar zes filmprijzen, overigens niet tot genoegen van de kritische filmpers. Jonas van Ottomar Domnick was toch een veel mooiere film, een heuse auteursfilm bovendien. Waarom moest Zuckmayers oubollige verhaal (over een schoenmaker die zich als legerkapitein verkleedt om in het bezit te komen van een broodnodig paspoort), met uitgerekend bonhomme Rühmann in de hoofdrol zo dik in de prijzen vallen. Käutner kon er niet mee zitten. Hij had zijns inziens een volwassen komedie afgeleverd, een serieuze zij het luchtige satire over het Pruisische ontzag voor uniformen.

Zar und Zimmermann

1955 | Muziek

Oostenrijk 1955. Muziek van Hans Müller. Met o.a. Willy A. Kleinau, Bert Fortell, Lore Frisch en Günther Haack.

De Russische Tsaar Peter de Grote is incognito als timmerman op een Hollandse scheepswerf werkzaam. Een matige verfilming van Albert Lortzings komische opera.

Das Fräulein von Scuderie

1955 | Historische film, Drama

Oost Duitsland 1955. Historische film van Eugen York. Met o.a. Willy A. Kleinau, Anne Vernon, Henny Porten, Roland Alexander en Dorothea Wieck.

Bende dieven heeft het op de juwelierswerkplaats van Cardillac voorzien. De buit sturen zij naar de spotlustige Fräulein von Scuderie. Een typische Duitse kostuumfilm met weinig anders om het lijf dan de kostuums.

Der Teufel vom Mühlenberg

1954 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1954. Familiefilm van Herbert Ballmann. Met o.a. Eva Kotthaus, Hans-Peter Minetti, Willy A. Kleinau, Werner Peters en Gerhard Frei.

Deze als sprookje bedoelde film is gebaseerd op een van de vele sagen uit de Harz. De terreur van een slotvoogd, een dorpsoudste, en een molenaar op de ploeterende landbouwers uit de omgeving eindigt slecht voor ze, als ze door een paar opstandelingen en bosgeesten worden opgejaagd. De ingrediënten zijn erger dan het schouwspel zelf, maar het blijft 'Blut und Boden'; dat wel.

Das Beil von Wandsbek

1951 | Drama

Oost Duitsland 1951. Drama van Falk Harnack. Met o.a. Erwin Geschonneck, Käthe Braun, Gefion Helmke, Willy A. Kleinau en Ursula Meissner.

Iedere nuance in ideologiekwesties was de DDR-despoten vreemd, zo bewijst ook het lot van deze humanistische Arnold Zweig-adaptatie. Hamburg 1934. De armlastige Albert Teetjen wordt met tweeduizend Reichsmark overgehaald om anoniem als beul te fungeren: vier communisten moeten nog vóór Adolf Hitlers bezoek aan de stad worden onthoofd. De executie vindt plaats, maar Teetjens rol lekt uit. De verse Oost-Duitse machtsmisbruikers reageerden misprijzend op de omstandighedenschets en karakternuance van een nazicollaborateur: na een kort roulement volgde de bijl van het vertoningsverbod. Langer en pretentieuzer herverfilmd in 1982.