Mantequilla is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Alazán y enamorado

1963 | Komedie

Mexico/Kameroen 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe, José Elías Moreno en Mantequilla.

Een veeboer voelt zoveel liefde voor zijn paarden dat hij slechts voor hen leeft, totdat hij een jongedame ontmoet die ook met paarden te maken heeft. Hij besluit haar te temmen, ook al is ze een beetje bokkig. Dieren spelen een even belangrijke rol in deze leuke komedie als mensen.

Maila mi amor

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Arturo Martínez. Met o.a. Begoña Palacios, Jaime Fernández, Ethel Rojo en Mantequilla.

Na veel hindernissen slaagt een theatertroep erin een succesvolle muzikale revue op de planken te brengen. Vervolg op ASI ES MI MEXICO, en ook in drie episodes verdeeld.

La máscara de jade

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Carlos López Moctezuma, Magdalena Vivó en Mantequilla.

Als ergens de resten van en oude beschaving ontdekt worden, vindt een van de antropologen die bij de opgravingen werken de dood. 'El Charro Negro' biedt zich aan om de moordenaar te zoeken. De film bestaat uit drie episodes, net als zijn voorganger, die EL CHARRO NEGRO CONTRA LA BANDA DE LOS CUERVO heet.

Rogaciano el huapanguero

1957 | Drama, Musical

Mexico 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Me[KA1]jía, Lola Beltrán, Rosa Arenas en Mantequilla.

Bij terugkomst in zijn dorp komt een jongeman erachter dat zijn verloofde met een andere man gaat trouwen. Slecht geregisseerd, en nog slechter geacteerd.

Que me toquen las golondrinas

1956 | Komedie, Musical

Mexico/Argentinië 1956. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Virginia Luque, Francisco Alvarez en Mantequilla.

Na vele tegenslagen vindt een Mexicaanse emigrant in Buenos Aires rijkdom en liefde. Een flop, zowel commercieel als bij de critici.

Alma de acero

1956 | Drama, Misdaad

Mexico 1956. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Luis Aguilar, Víctor Parra, Lina Salomé en Mantequilla.

Na zich te hebben gewroken op de moordenaar van zijn vader vlucht een man de bergen in om aan de justitie te ontsnappen. Uitermate zwak verhaal; een slecht geregisseerde film.

Los Televisionados

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Raúl Martínez, Chula Prieto, Oscar Pulido en Mantequilla.

Na een eindeloze reeks incidenten slaagt de serveerster van een Chinees restaurant er eindelijk in om een beroemd zanger te veroveren. Waarlijk grotesk slecht.

La Fiera

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Verónica Loyo, Víctor Alcocer en Mantequilla.

Een man, wiens vader vermoord en zus verkracht werd, neemt wraak nadat hun huis in brand werd gestoken. Bescheiden avonturenfilm, met nogal wat invloed van HIGH NOON van Fred Zinnemann.

pena Pena, penita

1953 | Komedie, Musical

Spanje/Mexico 1953. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Lola Flores, Luis Aguilar, Antonio Badú en Mantequilla.

Twee Mexicaanse broers leren in Madrid een lotenverkoopster kennen, die hun het winnende lot verkoopt. Met zijn drieën gaan zij naar Mexico. Een van de Spaans-Mexicaanse co-produkties uit de jaren vijftig, met Lola Flores. Als altijd is het publiek de dupe.

Yo soy muy macho

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Mantequilla en Miguel Angel Ferriz.

Om zich voor haar broer uit te geven, verkleedt een meisje zich als man, maar een ander meisje wordt verliefd op haar. Díaz Morales voegde nog wat van zijn geliefde platvloersheden toe aan het script dat hij zelf schreef voor de komedie van Julián Soler, ME HA BESADO UN HOMBRE. Dit is het afschuwelijke resultaat.

La Sexta carrera

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosario Granados, Andrés Soler, Manuel Fábregas en Mantequilla.

Een aantal mensen zet onafhankelijk van elkaar hun zinnen op een paardenrace. Het verhaal is goed, maar enigszins ongeloofwaardig.

Me traes de un ala

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Silvia Pinal, Marcelo en Mantequilla.

Een smoorverliefde 'fan' van een filmster doet al het mogelijke om haar aandacht te trekken. Een soort zinsbegoocheling die de komiek 'Tin Tan' uitstekend van de menigmaal op de loer liggende vulgariteit weet te redden.

Isla de mujeres

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Tin Tan, Lilia del Valle, Marcelo en Mantequilla.

Een schoenpoetser komt op een eiland waar 20 mannen onder het matriarchale despotisme van 600 vrouwen leven. Een zeer slechte komedie waarin uitsluitend de goede rol van 'Tin Tan' opvalt.

Cartas a Ufemia

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Alma Delia Fuentes, Víctor Manuel Mendoza, Carlos López Moctezuma en Mantequilla.

Een meisje wacht vergeefs op post van haar vriend, die naar de stad is getrokken, zonder dat er ooit een brief komt. Díaz Morales had een bijzondere gave om thema's en personages slecht af te schilderen, in dit geval de inwoners van een dorp.

Los Enredos de una gallega

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Niní Marshall 'Catita', Mantequilla, Joaquín Roche jr. en Ramón Gay.

Een stel misdadigers probeert een verkoopster van loten te beroven als zij er achter komen dat zij de winnende loten heeft. Het enige opvallende is de rol van de komiek 'Mantequilla' die het klaarspeelt om zelfs in dit soort pulpfilms nog sympathiek over te komen.

Tacos joven

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Bárbara Gil, Víctor Manuel Mendoza, Mantequilla en Agustín Isunza.

Een man maakt een meisje zwanger en laat haar vervolgens in de steek. Na verloop van tijd, als hij er achter komt dat hij een kind heeft, krijgt hij spijt en komt hij terug. De ongeïnteresseerdheid van de regisseur druipt van dit smakeloze melodrama af.

Si usted no puede, yo sí

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Julián Soler. Met o.a. 'El Zorro', Mantequilla, Julio Villarreal en Alma Rosa Aguirre.

Een ontslagen komiek zoekt werk bij een agentschap zonder werknemers. De conflicten laten niet lang op zich wachten. Het script van deze vreselijk slechte komedie is van Luis Buñuel, die er ál zijn onbegrijpelijke privé grappen in heeft verwerkt.

El Amor no es ciego

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. David Silva, Silvia Pinal, Nelly Montiel en Mantequilla.

Een blind meisje is verliefd op een bokser, die op zijn beurt verliefd is op een zangeres. Smakeloos melodrama over de lijdensweg van een blinde en de duistere wereld van de bokssport.

Matrimonio y mortaja

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Rafael Baledón, Carmen González, Domingo Soler en Mantequilla.

Op zijn hengstenbal besluit een jongeman, na zich eerst bedronken te hebben, zijn aanstaande vrouw te bezoeken. Hij neemt met zijn vriend echter de verkeerde trein. Een goede film met een spontane eenvoud.

La Hija del panadero

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Carlos Orellana, Amanda del Llano, Eduardo Noriega en Mantequilla.

De dochter van een bakker brengt haar vader in de problemen. Ge[KA3]inspireerd op de Franse film LA FEMME DU BOULANGER (Marcel Pagnol, 1938). De film is niet meer dan een druilerig en volstrekt oninteressant melodrama.

El Seminarista

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Silvia Derbez en Mantequilla.

Als een seminarist terugkeert naar zijn dorp leert hij een knap meisje kennen op wie hij verliefd wordt. Deze koude en fantasieloze film is totaal onbelangrijk.

El Diablo no es tan diablo

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Sara García, Julián Soler, Amparo Morillo en Mantequilla.

De duivel vertoont zich aan een echtpaar dat alsmaar ruzie heeft en doet een voorstel: de man moet voor het huishouden zorgen en zij gaat werken op kantoor. Als zij het geluk hebben weergevonden, moeten zij hun ziel aan hem geven. Speciale vermelding verdient het gebruik van af en toe een stukje tekenfilm in deze aardige maar onnatuurlijke film.

El Charro y la dama

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Pedro Armendáriz, Mantequilla, Miguel Angel Ferriz en Jorge Reyes.

Een weerbarstig jong meisje wordt door haar vader naar een rancho gestuurd om tot inkeer te komen. Op weg wordt de koets waarin zij reist overvallen. Het script bood mogelijkheden, maar Cortés benutte ze niet.

Hay lugar para dos

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Mantequilla en Olga Jiménez.

Een buschauffeur veroorzaakt een ongeluk waarbij veel van de inzittenden zwaar gewond raken. Dit vervolg op ESQUINA BAJAN is oneindig veel beter dan zijn voorganger, mede dankzij de uitstekende regie en acteerprestaties.