Marie-Jeanne Nyl

Acteur

Marie-Jeanne Nyl is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Lorna et Ted

1975 | Fantasy, Komedie

België 1975. Fantasy van Michel Rochat. Met o.a. Christian Barbier, Lucienne Troka en Marie-Jeanne Nyl.

Een bewerking van het stuk van John Hale, of de onderlinge verhouding tussen een jonge gouvernante en haar knorrige werkgever in zijn huis, gelegen op enige afstand van het dorp. Nogal moeilijk te plaatsen, want lijkt dan weer een nieuwe versie van LA BELLE ET LA BETE, dan weer een psychologische zedenkomedie vol, dankzij de dialogen, wrange humor en dan weer LA MEGERE APPRIVOISEE met als feeks die man! Niet van cinematografisch belang, maar het spel van het koppel Barbier-Troka maakt deze film van begin tot eind boeiend.

Les deux vierges

1967 | Komedie

Frankrijk 1967. Komedie van Michel Rochat. Met o.a. Roger Dutoit, Jacques Lippe, Francine Blistin, Eve Etienne en Marie-Jeanne Nyl.

Deze Franse boulevardkomedie van Jean-Jacques Bricaire en Maurice wordt gespeeld door Belgische acteurs die zich zo goed mogelijk aan de toneelregie aanpassen. Het thema is overbekend: twee jonge mensen houden van elkaar, maar hij is de zoon van een grote bouwondernemer en zij is de dochter van een Griekse werknemer. Natuurlijk is de vader tegen het huwelijk. Sinds het ontstaan van het toneel en de film zijn we dit thema al ontelbare malen tegengekomen. De betonmagnaat is echter dol op astrologie en gelooft heilig in horoscopen en andere sterrenbeelden. Dankzij deze manie weten de jongelui uiteindelijk zijn toestemming af te dwingen. De auteurs hebben met dit onderwerp echter niets nieuws gedaan. Een paar grapjes volstaan niet voor een film die bijna twee uur duurt. De regie is gebrekkig en het talent van Belgiës 'nationale' trots Lippe blijkt beperkingen te hebben. Erg ouderwets en

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marie-Jeanne Nyl op televisie komt.

Reageer