Raymond van der Kaaij

Producer

Raymond van der Kaaij is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

I Dream in Another Language

2017 | Drama, Romantiek

Mexico 2017. Drama van Ernesto Contreras. Met o.a. Fernando Álvarez Rebeil, José Manuel Poncelis, Eligio Melendez, Fátima Molina en Juan Pablo de Santiago.

Een taalonderzoeker reist af naar een dorpje aan de rand van het oerwoud om in contact te komen met de laatste twee sprekers van de inheemse (fictieve) taal Zikril. Hij stuit er op een vete tussen twee stokoude jeugdvrienden die eerst moet worden opgelost. Een aan de telenovela verwante, innemende vertelling met een licht surrealistische inslag over communicatie, liefde, en de geschiedenis die aan verschillende talen verbonden is. Ambitieus in thematiek, soms wat houterig in de uitwerking. Winnaar publieksprijs op het Sundance-festival.

Bodkin Ras

2016 | Drama, Misdaad

Nederland/Verenigd Koninkrijk 2016. Drama van Kaweh Modiri. Met o.a. Sohrab Bayat, Eddie Paton, Lily Szramko en James Macmillan.

Hybride (speel)filmdebuut van Nederlands-Iraanse Modiri met slechts één professionele acteur (Bayat) in de hoofdrol. Over de uit Nederland gevluchte Bodkin die werk, een vriendin en vrienden vindt in het Schotse stadje Forres, waarvan de bewoners zichzelf spelen. Een soort volksverhaal over ergens thuishoren en willen verdwijnen, verteld door ‘rooie James’, een man met een schimmig verleden, net als Bodkin. Maar terwijl de ‘echte’ mannen met hun doorleefde naturel de show stelen, blijft Bodkin te bleek en bedacht. Als het verdriet van hekkenbouwer Eddie bij gevoelig liggende familiefoto’s wordt uitgemolken neigt het gedweep met een ellendig leven, alcoholisme en criminaliteit zelfs naar exploitatie. Niettemin goed voor de FIPRESCI-prijs in Rotterdam.

Supernova

2014 | Drama

Nederland 2014. Drama van Tamar van den Dop. Met o.a. Gaite Jansen, Tamar van den Dop, Bob Schwarze, Elise van 't Laar en Sabine Soetanto.

Meis (Jansen) woont met haar moeder, vader en oma op de kop van een scherpe bocht ergens in niemandsland. Ze probeert te ontsnappen uit het verstikkende vacuüm van haar bestaan door de wereld te verkennen via haar zintuigen. Tamar van den Dop mengt existentialistische mijmeringen met ontluikende seksualiteit en maakt daar een beklemmende, visueel overdonderende kijkervaring van, met een hypnotiserende soundtrack. Gaite Jansen is onvergetelijk, ze neemt bezit van het scherm en laat je als kijker niet meer los.

Club Zeus

2011 | Drama

Nederland/China 2011. Drama van David Verbeek. Met o.a. Zheng Qi en Ray Zhao.

Drama van David Verbeek over zogenaamde ‘host boys’ die Chinese vrouwen kunnen inhuren voor gezelschap, aandacht, en misschien zelfs liefde.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raymond van der Kaaij op televisie komt.

Reageer