Francisco Guerrero

Regisseur, Componist

Francisco Guerrero is regisseur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

La intrusa

1990 | Romantiek, Historische film

Spanje 1990. Romantiek van Jaime Chávarri. Met o.a. Amparo Muñoz, Joaquin Hinojosa, Angel Alcazar, Rosario Flores en Raul Freire.

Andalousi[KA3]e in de negentiende eeuw. Rafael (Hinojosa) en Frasquillo (Alcazar) zijn twee broers die niet enkel dezelfde woning delen, maar die reeds sinds hun prilste jeugd geen enkel geheim hebben voor elkaar en zich strikt houden aan onuitgesproken regels. Tot op een dag Frasquillo de mooie Gracia (Muñoz) leert kennen. Ook Rafael wordt verliefd op haar en voor de eerste keer in hun leven is het evenwicht in de verhouding van de twee broers uit zijn balans. Een leuke romantische satire die in vraag stelt wat het belangrijkste is in het leven: broederschap of liefde. De dialogen zijn schitterend, maar de verfilming is eerder aan de statische kant. Het geheel is een uitstekende illustratie van het satirische verhaal van Jorge Luis Borges, waarop het gebaseerd is, en waarin de auteur de zuiverheid van de bedoelingen van de mensen op de korrel neemt. Het scenario werd geschreven door Fernando F. Gomez en Raul de la Torre. Achter de camera nam Carlos Suarez plaats.

Trágico terremoto en Mexico

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Francisco Guerrero. Met o.a. Miguel Angel Rodríguez, Mario Alamada en Diana Golden.

Tijdens een aardbeving in Mexico en voor een dreigende catastrofe realiseert een jonge man zich dat hij echt van zijn vriendin houdt, die hij zwanger heeft achtergelaten. Een vreselijk melodrama met slechte en banale speciale effecten. In ieder geval was het verhaal al te vaak gebruikt in de Mexicaanse film.

Guerrillero del norte

1982 | Drama, Romantiek, Historische film

Mexico 1982. Drama van Francisco Guerrero. Met o.a. Juan Valentín, Macaria, Ernesto Gómez Cruz en José Carlos Ruíz.

Het relaas omtrent een bosbouwer die in de tijd van dictator Pordirio Díaz vocht voor de Mexicaanse revolutie van 1910. De revolutie is in dit melodrama tevens de dekmantel voor de romance tussen de nieuwbakken guerillastrijder en een mooie vrouw. Alle waarde, die dit werk zou kunnen hebben en de gedachte die erachter steekt, worden tenietgedaan door de middelmatige regie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francisco Guerrero op televisie komt.

Reageer