Leonardo Heiblum is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Pájaros de verano

2018 | Drama

Colombia/Denemarken/Mexico 2018. Drama van Cristina Gallego en Ciro Guerra. Met o.a. Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes, Jhon Narváez en Greider Meza.

De jonge Rapayet, uit een vooraanstaande doch verarmde inheemse Colombiaanse familie, laat zijn oog vallen op de mooie Zaida, dochter van de invloedrijke Úrsula. Om de forse bruidsschat te kunnen betalen begeeft hij zich in de wiethandel. Een fraai gefotografeerde volksvertelling annex gangsterfilm met mythische trekjes die zich ontspint als een Griekse tragedie. De vele bijrollen voor leden van het lokale Wayuu-volk zorgen voor een authentieke sfeer. Van de makers van het voor een Oscar genomineerde El abrazo de la serpiente (2015).

La jaula de oro

2013 | Drama

Guatemala/Spanje/Mexico 2013. Drama van Diego Quemada-Díez. Met o.a. Brandon López, Karen Martínez, Carlos Chajon en Rodolfo Domínguez.

Trefzeker regiedebuut van de Spaans-Mexicaanse camera-assistent van grote jongens als Ken Loach (Carla's Song), Oliver Stone (Any Given Sunday) en Alejandro González Iñárritu (21 Grams). Over vier tieners die per vrachttrein vanuit de sloppenwijken van Guatemala-City naar de Verenigde Staten trekken. La jaula de oro ('de gouden kooi') is een ongekunstelde roadmovie, moderne western en ingedikte allegorie over menselijke verhoudingen en de fundamentele vraag wat het leven waardevol maakt. Een even betoverend als verpletterend anti-sprookje.

Trade

2007 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2007. Misdaad van Marco Kreuzpaintner. Met o.a. Kevin Kline, Alicja Bachleda-Curus, Paulina Gaitan en Cesar Ramos.

Drama gebaseerd op een artikel uit de NY Times, waarin onderzoeksjournalist Peter Landesman de internationale structuren en werkwijzen van de mensenhandel beschrijft. Een gruwelijk relaas is het, vol verhalen over ontvoeringen, verkrachtingen, schaamte en sites waar je meisjes kunt kopen. Goedkope symboliek en een race tegen de klok - die de film voor een groot publiek toegankelijk moet maken - helpen het ongetwijfeld goedbedoelde Trade om zeep.

Maria Full of Grace

2004 | Drama

Verenigde Staten/Colombia 2004. Drama van Joshua Marston. Met o.a. Catalina Sandino Moreno, Yenny Paola Vega, Virgina Ariza, Ed Trucco en Patrick Rameau.

De levenslustige zeventienjarige Maria (fabelachtig naturel acteerwerk van Moreno) verdient de kost in een rozenkwekerij in Colombia. Een ongeplande zwangerschap stimuleert haar om vriend en baan achter te laten in ruil voor een lucratief aanbod in Bogota. Het gaat om bolletjes cocaïne met bestemming New York. Maria gaat akkoord, samen met twee vriendinnen. De meisjes vrezen de douane maar het gevaar komt van elders. Regisseur Marston vermeed ieder cliché en maakte een integere eersteling over de alledaagse radeloosheid van armoede, in de lijn van zijn Engelse voorbeeld Ken Loach. Maria Full of Grace werd een wereldwijd succes, beladen met tientallen prestigieuze prijzen.

The Maldonado Miracle

2003 | Mysterie, Horror, Komedie, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 2003. Mysterie van Salma Hayek. Met o.a. Peter Fonda, Mare Winningham, Rubén Blades, Eddy Martin en Bill Sage.

2002 was een mooi jaar voor de Mexicaanse Hayek: een Oscarnominatie voor haar rol in Frida en eens zelf een film maken met The Maldonado Miracle. Het verhaal ervan, gebaseerd op een boek van Theodore Taylor, zal haar na aan het hart liggen. Een Mexicaanse jongen zoekt over de grens zijn vader en de Amerikaanse droom. Na omzwervingen verstopt hij zich in het aftakelende dorp San Ramos, waar priester Russell (Fonda) hoopt op een mirakel - en dat krijgt hij. The Maldonado Miracle is zoetsappig, maar zo rechtlijnig en genadeloos daarin, dat het te accepteren is en dat Hayek er een Emmy mee kon winnen.

The Forgiveness of Blood

2011 | Drama

Verenigde Staten/Albanië/Italië/Denemarken 2011. Drama van Joshua Marston. Met o.a. Refet Abazi, Tristan Halilaj, Sindi Lacej en Ilire Vinca Celaj.

De zeventienjarige Nik mag het huis niet meer uit als zijn vader betrokken raakt bij een moord. Want zo gaat dat in Albanië, het wilde westen van Oost-Europa, waar bloedwraak en familie-eer nog lang geen achterhaalde grootheden zijn. Binnen de huiselijke muren loopt de druk steeds verder op. Overtuigend familiedrama van de regisseur van Maria Full of Grace, die zich opnieuw bewijst als sterke acteursregisseur met een scherp oog voor fotografie.