Ed La Niece

Acteur

Ed La Niece is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Thundering Thompson

1929 | Western

Verenigde Staten 1929. Western van Benjamin Franklin (Ben) Wilson. Met o.a. Cheyenne Bill, Neva Gerber, Al Ferguson en Ed La Niece.

De hulp-sheriff helpt een meisje problemen te overwinnen. Er verschenen tussen 1928 en 1930 in het totaal zeven westerns met Cheyenne Bill voor producent Morris R. Schlank. Ze waren alleneven mager en goedkoop. Wie Cheyenne Bill is, moge Joost weten: zijn identiteit is nimmer prijsgegeven en niemand heeft er ooit naar gevraagd destijds. Maar gezien het feit dat Ben Wilson de regisseur is en Gerber de tegenspeelster, is het niet onmogelijk dat Wilson zelf zich achter deze naam verschuilt. Robert Dillon was de scenarist en Robert Cline de cameraman.

The Range Riders

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Al Ferguson, Ed La Niece en Earl C. Turner.

Wilson krijgt opdracht een bende outlaws uit te schakelen. Hij gaat zich fanatiek van zijn taak kwijten als de bendeleider een jongen doodschiet. Robert Dillon schreef de western en Eddie Linden was de cameraman. De produkties van Wilson waren niet goed meer; hij had een grote routine maar het moest goedkoop blijven, en dat vergde zijn tol. Benjamin F. Wilson, geboren in 1876, kwam trouwens spoedig tot een abrupt eind van zijn filmcarrière, die in 1912 startte en vooral door seriewerk zijn push kreeg. In 1930 overleed hij aan een hartverlamming. Hij had tot aan zijn dood toe gefilmd; zijn laatste film was SHADOW RANCH, waarin hij naast Buck Jones speelde.

Riders of the West

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Ben Wilson. Met o.a. Ben Wilson, Neva Gerber, Ed La Niece en Bud Osborne.

Wilson, een ex-outlaw, heeft zijn leven gebeterd en wordt sheriff. In die functie gaat hij fiks tegen zijn ex-kameraden tekeer en zorgt hij dat de rust in de stad hersteld wordt. Robert Dillon schreef het verhaal en Eddie Linden nam het op.

Two-Fisted Jefferson

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Roy Clements. Met o.a. Jack Hoxie, Evelyn Nelson, Claude Payton, Bill White en Steve Clements.

Sheriff Hoxie krijgt het verzoek een onderzoek in te stellen naar de activiteiten van een bende die een aantal gevestigde pioniersfamilies van huin land verdrijft. Roy Clements was tevens de scenari0-schrijver voor producent Ben Wilson.

The Double O

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Roy Clements. Met o.a. Jack Hoxie, Steve Clemento, William Lester, Ed La Niece en Evelyn Nelson.

Jack Hoxie als voorman op de Ranch Double O in strijd met een bende veedieven - pure routine, mager gedaan, met Roy Clements ook als scenarist en King Gray als cameraman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ed La Niece op televisie komt.

Reageer