Albert Rolant: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Tatort - Mord in der U-Bahn

1983 | Mysterie

Oostenrijk 1983. Mysterie van Kurt Junek. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Karl Merkatz.

Na een voetbalwedstrijd in een Weens stadion komt het in de ondergrondse tot een veldslag tussen de opgewonden supporters. De toegesnelde politie vindt in een wagon het lijk van een neergestoken jongeman. De eigenaar van het steekwapen is snel achterhaald, maar hij beweert bij hoog en bij laag niet de dader te zijn. Oberinspektor Marek (Eckhardt) zit in de buurt in het Prater te kaarten, want hij is met pensioen gegaan. Zijn opvolger zit met een delicaat onderzoek en moet zich aan de regels van het spel houden. Dan komt de hulp van Marek als geroepen, want die kan zich zaken permitteren, die voor een gewone politieman taboe zijn. De in Linz geboren Eckhardt speelt zichzelf met zijn Oostenrijkse charme, terwijl de bijrollen keurig in de pas meelopen. Het niet al te opwindende scenario is wederom van hoofdrol Eckhardt en het was de bedoeling, dat hij nog eenmaal een zaak zou oplossen, nadat hij de dienst had verlaten, maar er volgden nog een drietal en een gastcommissariaat. Aflevering 150.

Tatort - Mord in der Oper

1981 | Mysterie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1981. Mysterie van Wolfgang Glück. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Erika Deutinger.

Terwijl op de b[KA3]uhne van de Weense staatsopera Carmen wordt neergestoken door de jaloerse Don Jos[KA1]e, wordt achter de coulissen de kleedster van het operagezelschap daadwerkelijk vermoord: haar keel is doorgesneden! Is de dader de jongeman, die tijdens de voorstelling doelloos achter het toneel rondliep? Een klus voor Oberinspektor Marek (Eckhardt), die hem voert naar de betere kringen uit de high society van de Oostenrijkse hoofdstad. Het scenario is van hoofdrol Eckhardt, die zijn eigen personage bedacht en het schouwburgwereldje op zijn zak kent. Het camerawerk is van Wolfgang Koch. Aflevering 129.

Tatort - Mord auf Raten

1980 | Mysterie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1980. Mysterie van Georg Lhotsky. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Annemarie Düringer.

De moord op een na[KA3]ieve vertegenwoordiger leidt Oberinspektor Marek (Eckhardt) naar het theatertje van Marno (Dönch), waar een oudere maar niet onaardige dame niet alleen voor de begeleiding op de piano zorgt. De schouwburgwereld wordt nauwkeurig en met grote kennis van zaken uit de doeken gedaan, maar deze tv-krimi heeft met een echte criminele zaak zoveel gemeen als een vroedvrouw met de geslachtsdaad, m.a.w. niets. Het scenario is van hoofdrol Eckhardt, die het personage heeft bedacht en zelf van het toneel afkomstig is. Aflevering 117.

Tatort - Mord im Grand-Hotel

1979 | Mysterie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1979. Mysterie van Georg Lhotsky. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Walter Kohls.

Oberinspektor Marek (Eckhardt) is met een aantal collega's ingekwartierd in het Grand-Hotel bij Wenen om voor de veiligheid van een hoge buitenlandse gast te zorgen. De volgende morgen wordt naast het hotelzwembad het stoffelijk overschot van een onbekende man met een schotwond in het hoofd gevonden. Een tweede moord leidt de inspecteur en de zijnen naar een schrootplaats. De tiende zaak van Marek, gebaseerd op het door Eckhardt bedachte personage. Het scenario is van Eckhardt zoals gebruikelijk. Aflevering 105. Werktitel: GUTEN TAG, KRIMINALPOLIZEI.

Tatort: Mord im Krankenhaus

1978 | Mysterie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1978. Mysterie van Michael Kehlmann. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Joseph Hendrichs.

Oberinspektor Marek (Eckhardt) ligt in het ziekenhuis voor een maagspoeling. Als hij na de ingreep wordt teruggebracht naar zijn kamer, blijkt zijn kamergenoot te zijn verdwenen. Hij hoort het verplegend personeel tegen elkaar zeggen dat de patiënt is gestorven. Marek wordt wantrouwig als hij verneemt dat drie gevaarlijke gedetineerden uit een gevangenis in de buurt zijn ontsnapt. Hij legt een verband tussen beide gevallen en niet ten onrechte. Het scenario is van hoofdrol Eckardt. Aflevering 92.

Tatort - Annoncenmord

1976 | Mysterie

Oostenrijk 1976. Mysterie van Peter Weck. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Lieselotte Plauensteiner en Helma Gautier.

De politie vist kort na elkaar twee lijken op uit de Donau in Oostenrijk. Beide mannen werden op dezelfde wijze vergiftigd en vervolgens in de rivier geworpen. Beiden waren naar Wenen afgereisd naar aanleiding van een huwelijksadvertentie in de krant. Oberinspektor Marek (Eckhardt) die het onderzoek leidt, vermoedt dat de moord op verpleegster Hilde Sraner, bijgenaamd Rosi, in verband staat met deze twee moorden. Hij komt huwelijkszwendelaar Franz Niebauer op het spoor, maar het is tegelijkertijd ook mogelijk dat enkele onvindbare vrouwen iets met de zaak te maken zouden kunnen hebben. Door al dit gewroet komt Marek zelf in levensgevaar. De acteur/toneelregisseur/schouwburgdirecteur Weck draait sinds 1975 niet meer te tellen tv-krimi`s. Dit is zijn tweede nadat hij het jaar ervoor debuteerde met de TATORT - URLAUBSMORD (nummer 55), eveneens met Eckhardt als Marek. De gastcommissaris is Hauptkommissar Brammer (Kurt Hinz) uit Hamburg. Het scenario is van Eckhardt. Aflevering 66.

Tatort - Urlaubsmord

1975 | Mysterie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1975. Mysterie van Peter Weck. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Liselotte Plauensteiner en Heinrich Schweiger.

Bij hun terugkeer van vakantie vinden Schweiger en Terval in hun woning het lijk van een onbekende jonge vrouw. Ze waarschuwen zonder dralen inspecteur Eckhardt, die ze tijdens hun reis naar Karintië hebben leren kennen. Degelijke en keurig gemaakte krimi, zo van de lopendeband zonder ook maar één greintje van originaliteit. De acteurs doen hun werk als niet gemotiveerde ambtenaren, mat en met weinig enthousiasme. Eckhardt schreef zelf het scenario dat door Udo Neukomm in beeld gebracht werd. Onschuldige tijd-doder, waaraan je je niet ergert, maar die je o zo gemakkelijk weer vergeten bent.