Harriet Frank jr (1917): scenario.
Er zijn 9 films gevonden.

Stanley & Iris

1990 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1990. Romantisch drama van Martin Ritt. Met o.a. Robert De Niro, Harley Cross, Jane Fonda, Jamey Sheridan en Martha Plimpton.

Stanley is een kok in een grote bakkerij, en analfabeet. In dezelfde bakkerij werkt Iris, een weduwe die nog steeds om haar man treurt en moeder is van twee kinderen. In haar onschuld verraadt Iris Stanley, die wordt ontslagen omdat hij niet lezen kan. Iris voelt zich schuldig en biedt Stanley aan hem te onderwijzen. Tijdens de lessen aan de keukentafel ontwikkelt zich een warme vriendschap. De film heeft zijn tekortkomingen, zoals een aantal overbodig dramatische subplots, maar de voortreffelijke acteerprestaties van De Niro en Fonda maken van Stanley & Iris een ontroerende film over eenvoudige mensen en hun liefde voor elkaar.

Murphy's Romance

1985 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1985. Romantische komedie van Martin Ritt. Met o.a. Sally Field, James Garner, Brian Kerwin, Corey Haim en Dennis Burkley.

Zodra Emma Moriarty (Field), pas met haar zoon verhuisd naar een stadje in Arizona, kennismaakt met de lokale apotheker Murphy Jones (Garner) springt de vonk over. Een ontluikende romance is veelbelovend tot de nietsnut van een ex-man (Kerwin) van Emma plotseling opduikt. Murphy's Romance moet het hebben van het acteerwerk en dat zit wel snor. Dat regisseur Ritt en Field een succesvol koppel zijn bleek al uit de Oscar voor Norma Rae, en ditmaal kreeg Garner een nominatie voor zijn rol als zwijgzame drogist. Een prima scenario geeft de acteurs de ruimte in deze charmante, soepele komedie.

Norma Rae

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Sally Field, Ron Leibman, Beau Bridges, Pat Hingle en Barbara Baxley.

Voor weduwe Norma Rae (Field) bestaat de wereld uit katoenvezels en lawaai van weefgetouwen. Ze is arbeidster in een textielfabriek. Liebman vestigt zich in de stad met de bedoeling een vakbond op te richten. Hij vraagt de welbespraakte Rae voor de rechten van de arbeiders op te komen. Door haar vechtlust komt ze al gauw in conflict met de directie.

The Spikes Gang

1974 | Misdaad, Western

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Lee Marvin, Ron Howard, Charles Martin Smith, Arthur Hunnicutt en Gary Grimes.

Een doorgewinterde revolverheld bouwt drie weggelopen jongens om tot een bende bankrovers. Een afgezaagd verhaal, nergens spannend geregisseerd. Irving Ravetch en Harriet Frank Jr. bewerkten een roman van Giles Tippette tot scenario. Camerawerk van Brian West.

House of Cards

1968 | Misdaad

Verenigde Staten 1968. Misdaad van John Guillermin. Met o.a. George Peppard, Inger Stevens, Orson Welles en Keith Michell.

Een totaal uitgerangeerde bokser/avonturier Reno Davis (Peppard) wordt door een rijke weduwe Anne (Stevens) ingehuurd als leraar voor haar zoontje, maar laat zich manipuleren door een groep fascistische miljonairs en generaals die van plan zijn Europa weer over te nemen. Klinkt dat bekend in de oren? Desondanks een spannende en goed gefilmde achtervolging aan het einde van de film.

Hombre

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van Martin Ritt. Met o.a. Paul Newman, Fredric March, Richard Boone, Diane Cilento en Cameron Mitchell.

Gezelschap postkoetspassagiers leert elkaar tijdens reis door ongenaakbaar Arizona beter kennen dan ze lief is. Het gegeven lijkt een beetje op dat van Stagecoach (die befaamde western van John Ford) met dit verschil dat niemand van de reizigers echt deugt. Ook John Russell (Newman) niet. Hij is een loner, die door Apache indianen werd opgevoed, een 'hombre' die z'n blanke pappenheimers kent. Pas aan het slot van de film - en dat is dan echt op de valreep - toont hij iets van z'n nobele inborst. Eerder maakten regisseur Ritt en Newman oa de western Hud en The Outrage, een soort remake van Kurosawa's Rashomon.

Home from the Hill

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Robert Mitchum, Eleanor Parker, George Peppard, George Hamilton en Everett Sloane.

Dit behoorlijk DALLAS-achtige drama gaat over een rijke, autoritaire grootgrondbezitter, die met zijn vrouw en hun zoon op hun chique landgoed wonen. Er is ook een bastaardzoon.

The Long, Hot Summer

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Orson Welles, Paul Newman, Lee Remick, Joanne Woodward en Anthony Franciosa.

In deze William Faulkner-verfilming denkt grootgrondbezitter/pater familias Will Varner (Welles) dat hij iedereen naar zijn hand kan zetten. Ook zijn dochter Clara (Woodward), zij moet van hem trouwen met nieuwkomer en bad boy Ben Quick (Newman), want Will heeft nog geen kleinkinderen. Ondertussen lijdt Warners zoon Jody (Franciosa) onder het gebrek aan liefde van zijn vader én ziet hij hoe zijn eigen vrouw Eula (Remick) ook interesse heeft in Ben - wat niet vreemd is, gezien Bens zwoel smeulende blik en indrukwekkende sixpack. Fijn drama met prima spel, vooral van Welles en Newman.

Silver River

1948 | Western, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Western van Raoul Walsh. Met o.a. Errol Flynn, Ann Sheridan, Thomas Mitchell, Bruce Bennett en Tom D'Andrea.

Geen beste western met Flynn. Hij verlaat na de Burgeroorlog het leger en in het Westen ontpopt hij zich als een gewiekst zakenman die over lijken gaat. Om Sheridan te kunnen krijgen doodt hij simpelweg haar huidige echtgenoot, nog wel één van zijn eigen mannen: Bennett. Maar Sheridan wijst hem af en dat geeft hem te denken. Max Steiner verzorgde de muziek, Sid Hickox de cameratechniek en het draaiboek was van Stephen Longstreet en Harriet Franks jr. Alan Crosland jr stond achter de montagetafel en zou later regisseur worden.