John Paul Davidson

Regisseur, Scenarist, Producer

John Paul Davidson is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Catherine the Great

2005 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 2005. Biografie van Paul Burgess en John Paul Davidson. Met o.a. Dan Badarau, Adrian Anghel en Emily Bruni.

Tweedelig BBC-docudrama over Catharina de Grote (1729-1796), de Russische tsarina die met ijzeren hand regeerde over land en slaapkamer. De film combineert nagespeelde scènes met commentaar en interviews van specialisten, bijeengehouden door citaten uit de brieven en dagboeken van Catharina (voorgelezen door Bruni). Een fascinerend werk, geschoten op locatie in Rusland. Het eerste deel behandelt de jeugd- en huwelijksjaren van de van oorsprong Pruisische Catharina (Bruni), jaren waarin zij tot intellectuele en politiek wasdom kwam, ten koste van haar 'saaie en domme' echtgenoot Peter (Chiriac). Deel twee van de weelderige productie begint vanaf Catharina's machtsgreep in 1762.

The Grotesque

1995 | Komedie, Horror

Verenigd Koninkrijk 1995. Komedie van John Paul Davidson en Paul Davidson. Met o.a. Alan Bates, Theresa Russell, Sting, Lena Headey en Jim Carter.

Verenigd Koninkrijk 1949. Sir Hugo Coal (Bates) is paleontoloog, die de theorie verkondigt dat vogels van dinosaurussen afstammen, hetgeen hem bespottelijk heeft gemaakt in de wetenschappelijke wereld. Hij is zo bezeten van zijn onderzoekingswerk, dat hij zijn niet onaantrekkelijke Amerikaanse gade, Lady Harriet (Russell) verwaarloost. Fledge komt in dienst als nieuwe butler en zijn drankzuchtige vrouw Doris als huishoudster. Fledge maakt Harriet hotel-de-botel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Paul Davidson op televisie komt.

Reageer