Claudine Barjol

Acteur

Claudine Barjol is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

This Could Be the Last Time

1998 | Familiefilm, Misdaad, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1998. Familiefilm van Gavin Millar. Met o.a. Joan Plowright, Jonathan Burteaux, Penelope Wilton, Dorothy Tutin en Keith Barron.

De Britse Plowright, zo mooi in films als Enchanted April en Peter Greenaway's Drowning by numbers, speelt een levendige dame op leeftijd die uit haar bejaardentehuis ontsnapt. In Parijs ontmoet ze een eveneens voortvluchtige, elfjarige jongen. In deze sympathieke komedie beleeft het tweetal de nodige avonturen. (RdL/VPRO Gids)

Le diable en sabots

1996 | Drama

Frankrijk 1996. Drama van Nicole Berckmans en Nicol D.V. Berckmans. Met o.a. Samuel Labarthe, Barbara Kelsch, Annie Cordy, Patrick Préjean en Marie-Catherine Conti.

Op een dag verschijnt er als vanuit het niets een mysterieuze vreemdeling (Labarthe) in een niet nader genoemd dorp. Dezelfde dag hangt de plaatselijke mecanicien zich op om duistere redenen. Binnen de kortste tijd ontpopt de vreemdeling zich tot een uitstekende mecanicien. Vanaf dat ogenblik begint het leven in het dorpje er helemaal anders uit te zien. Wie is die vreemdeling en waar komt hij vandaan? Weet de wat gekke Marie-Fer (Cordy) meer van hem? Een bevreemdende allegorie die duidelijk vol symboliek gestoken werd. Wie het spel wil meespelen zal alle stukjes van de puzzel uiteindelijk wel uit elkaar halen, al zal ook hij met enkele vragen blijven zitten. Uitstekende productievoorwaarden en schitterend spel, maar het verwarrende scenario van Catherine Ramberg komt erg gezocht over en is zeker niet besteed aan de gemiddelde tv-kijker die meer van zoete koek houdt. Mooie fotografie van Pierre-Laurent Chénieux.

Le tél[KA1]phone ne répond plus

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van André Halimi. Met o.a. Fernand Reynaud, Martine Boeri, Eric Thomas, Anne Roumanoff en Jean-François Pastou.

Een opeenvolging van grappige situaties op basis van het thema 'de telefoon in het dagelijks leven', gespeeld door doorgewinterde acteurs, maar ook door jonge toneelspelers die weliswaar veel minder bekend, maar niet per se slechter zijn dan de eersten. De film is noodzakelijkerwijs onevenwichtig, maar er zitten een aantal goede momenten in. Een satirische kijk op onze zeden en onze samenleving, die midden in de roos treft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Claudine Barjol op televisie komt.

Reageer