Carlo Borghesio is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

La Corda d'acciaio

1953 | Familiefilm, Drama

Italië 1953. Familiefilm van Carlo Borghesio. Met o.a. Brigitte Fossey, Fausto Tozzi, Virna Lisi en Zenia Valderi.

Een in een circus opgegroeid meisje is voorbestemd koorddanseres te worden, maar ze raakt na een auto-ongeluk verlamd. Om haar operatie te kunnen betalen moet haar moeder steeds riskantere stunts uithalen. Deze simpele circussmartlap heeft een al te doorzichtig effectbejag en de nadrukkelijk op vertedering speculerende regie van de kleine Fossey benadrukt ongewild René Cléments prestatie met haar in JEUX INTERDITS.

Napoleone

1951 |

Italië 1951. Carlo Borghesio. Met o.a. Renato Rascel, Carlo Ninchi, Lilia Silvi en Sergio Tofano.

Satire, waarin de wapenfeiten van Napoleon Bonaparte en Julius Caesar worden vergeleken. Een standbeeld van Napoleon in de hal van een school schept op over zijn heldendaden en overwinningen tegenover een standbeeld van Caesar. Bijzonder leuk en onderhoudend.

Il monello della strada

1951 | Komedie, Familiefilm

Italië 1951. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Luisa Rossi en Saro Urzì.

De arme Italiaanse arbeider Carletto Po (Macario) werkt in Argentinië. Hij trouwt met de handschoen om zo zijn terugkeer naar zijn vaderland zeker te stellen. Na vele jaren zal hij daar zijn vrouw ontmoeten. Maar als hij in Italië komt, blijkt zijn vrouw gestorven. Zij heeft een zoon achtergelaten, die ergens op straat zwerft. Carletto slaagt erin zijn zoon te vinden en na vele avonturen leven ze nog lang en gelukkig. Een aantal scènes in de film zijn van een magische fantasie en humor. De hoofdpersonen zijn sympathiek.

Come scopersi l'America

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Ninchi en Delia Scala.

Een bitterzoete komedie over het wel en wee van twee Italiaanse vrienden, een oplichter en een wat naïeve werkeloze. Ze besluiten naar Amerika te gaan om daar hun geluk te beproeven, maar ook in de Nieuwe Wereld ondervinden ze alleen maar tegenslagen.

L'eroe della strade

1948 | Komedie

Italië 1948. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Ninchi, Vera Carmi, Lia Della Scala en Folco Lulli.

Macario en Ninchi, twee verarmde daklozen, moeten met slimheid en geluk zien te overleven in het Italië van na de oorlog. Ninchi is listig en sluw, Macario is aardig en eerlijk. Hij verliest zijn vriend uit het oog als hij gaat slapen in een auto. Hij ontmoet een meisje dat leurt met gesmokkelde sigaretten en al gauw voelen de twee zich tot elkaar aangetrokken. Zij vindt warmte bij hem, maar Macario realiseert zich dat zij weduwe is met een kind. Hij vindt Ninchi weer terug en samen doen de vrienden alles om het het meisje en haar baby naar de zin te maken, terwijl ze tegelijkertijd proberen hun armoede voor haar te verbergen. Een film waar je een blij gevoel van krijgt.

Come persi la guerra

1945 | Komedie

Italië 1945. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Campanini en Vera Carmi.

Een situatiekomedie met enkele grootse momenten van humor, maar het algehele resultaat is matig. Het verhaal betreft Leo Bianchetti (Marcario), een argeloze man die wordt opgeroepen voor het leger. Een heleboel pech overkomt de onwillige soldaat en hij heeft steeds een ander uniform aan, al naar gelang de divisie waar hij bijhoort. Wanneer hij weer tot het burgerleven terugkeert, wordt hij brandweerman en trekt dus weer een ander uniform aan.

Il vagabondo

1942 | Romantiek, Komedie

Italië 1942. Romantiek van Carlo Borghesio en Oreste Biancoli. Met o.a. Erminio Macario, Lilly Granado, Memo Benassi en Carlo Rizzo.

Een jonge, naïeve zwerver die een hutje aan de rand van de stad als onderkomen heeft, wordt verliefd op een mooi dienstmeisje dat in een villa werkt. Op een dag volgt hij haar stiekem naar een schitterend huis. Hij gaat naar binnen, loopt door de weelderig ingerichte vertrekken en luistert een gesprek af tussen het meisje en een jongeman. Ze hebben trouwplannen. De zwerver ontdekt dat de jongeman in kwestie een onbetrouwbare avonturier is en weet het meisje van het huwelijk af te houden. Je valt niet achterover van het geweldige spel, maar je hebt er toch een leuk uurtje aan.

Il peccato di Regelia Sanchez

1940 | Drama

Italië 1940. Drama van Carlo Borghesio. Met o.a. Gemana Montero en Juan De Landa.

Rogelia is getrouwd met een gewelddadige en jaloerse man. Knap lastig als je ook nog verliefd bent op een dokter. Deze gruwelijke draak volgt het gewone, voorspelbare patroon: gevechten, doden, schuldgevoelens en een wel erg makkelijk slot.