Mark Andrews

Regisseur, Acteur, Scenarist

Mark Andrews is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Brave

2012 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2012. Animatie van Mark Andrews, Brenda Chapman en Steve Purcell. Met o.a. Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters en Robbie Coltrane.

Prinses Merida is een wildebras die niets liever doet dan klimmen, paardrijden en boogschieten. Maar van haar moeder dient ze zich voor te bereiden op de serieuze taak die haar wacht: de Schotse troon overnemen. Na hun zoveelste ruzie roept de koppige Merida hogere krachten aan - met desastreuze gevolgen. Pixar maakte, na animatiefilms over speelgoed, insecten, monsters, vissen, superhelden, auto's, een muis, een robot en een bejaarde ballonnenverkoper nu eens een film met een vrouwelijke hoofdrolspeler, eentje met weergaloos meedeinende rode lokken.

John Carter

2012 | Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 2012. Actiefilm van Andrew Stanton. Met o.a. Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Willem Dafoe en Thomas Haden Church.

Live-actiondebuut van tweevoudig Oscarwinnaar Andrew Stanton die eerder bij Pixar WALL-E en Finding Nemo maakte. Stanton wil met John Carter een hommage brengen aan sciencefictionschrijver Edgar Rice Burroughs die in 1912 debuteerde met A Princess of Mars. Ondanks sterke punten maakt de film een gemakzuchtige indruk. De logica van het verhaal rammelt hier en daar en Stanton bleek niet in staat genreclichés een nieuwe wending te geven. Dat alles zorgt voor een overheersend gevoel van déjà vu. Geflopt aan de Amerikaanse bioscoopkassa.

Distant Shadow

1999 | Thriller, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1999. Thriller van Howard J. Ford. Met o.a. Stephen Tiller, Rosie Fellner, Trevor Byfield, Andrew Faulkner en Mark Little.

TASHet scenario is van Mark Andrews. Het camerawerk is van Jon Ford.

Sangre y arena

1916 | Drama

Spanje 1916. Drama van Ricardo de Baños en Vicente Blasco Ibáñez. Met o.a. Mark Andrews, Mathilde Domenech en Pepe Portes.

Een stierenvechter aarzelt tussen een kuis meisje en een onstuimige dame. Een echte superproduktie voor de Spaanse zwijgende cinema, waarmee de gelijknamige roman van Vicente Blasco Ibañez met medewerking van de schrijver redelijk succesvol verfilmd werd. De roman werd later nogmaals in een Hollywoord-produktie op het witte doek gebracht onder de titel BLOOD AND SAND.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mark Andrews op televisie komt.

Reageer