Fats Waller

Acteur, Componist

Fats Waller is acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Hôtel Terminus - Klaus Barbie, sa vie et son temps

1988 | Documentaire, Oorlogsfilm, Historische film, Biografie

Verenigde Staten/Frankrijk 1988. Documentaire van Marcel Ophüls. Met o.a. Marcel Ophüls, Claude Lanzmann en Klaus Barbie.

Veelomvattende documentaire over Klaus Barbie, lid van de Gestapo in Lyon, die de Franse verzetsstrijder Jean Moulin martelde en vermoordde. Eigenlijk is het een film over de geschiedenis vanaf 1940. Personen als paus Pius XII, monseigneur Montini (paus Paulus VI), Jean-Marie Le Pen en Barbie's advocaat Jacques Verges trekken aan ons oog voorbij. De film maakt duidelijk hoe Barbie zo lang een rechtszaak heeft kunnen ontlopen en de moderne tijd wordt op een weinig flatteuze manier weergegeven, overigens met veel overtuigingskracht en onthutsende interviews. Veel visuele vondsten wat betreft de montage. Een zeer verontrustende visie op de aard van de mens, krachtige geregisseerd. Een Oscar als beste documentaire.

Town Bloody Hall

1979 | Documentaire

Verenigde Staten 1979. Documentaire van D.A. Pennebaker en Chris Hegedus. Met o.a. Norman Mailer, Germaine Greer, Jill Johnson, Diana Trilling en Jacqueline Ceballus.

Een discussie tussen feministen en sexist Norman Mailer uit 1971 werd pas in 1979 door de makers afgewerkt en geeft een fascinerend beeld van de heftige discussie die voornamelijk door Mailer en zijn provocerende uitspraken blijft boeien. Historisch document.

Ain't Misbehavin

1975 | Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1975. Erotiek van Peter Neal en Anthony Stern. Met o.a. Fats Waller, Sophie Tucker, George Formby, Nat 'King' Cole en Meade Lux Lewis.

Schitterende compilatiefilm met een ongewoon mengsel van muzikale nummers uit de jaren 1930-1950 naast oeroude pornografie zoals LA FAMILLE IDÉDALE uit 1907, allicht de oudste blue movie aller tijden waarin geneukt wordt dat het een lust is om te zien. Er zitten ook badende schoonheden in, dansende meisjes en een acrobatische vioolspeler die aanspraak maakt op het wereldrecord valsspelen.

Stormy Weather

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Andrew L. Stone. Met o.a. Lena Horne, Bill 'Bojangles' Robinson, Cab Calloway and his Band, Katherine Dunham en Fats Waller.

Verrukkelijke muzikale nummers worden aan elkaar geregen door een dwaas showbizverhaaltje dat Bojangles en Horne als romantisch tweetal probeert te combineren. Waller brengt 'Ain't Misbehavin'. Lena zingt de titelsong.

Hooray for love

1935 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1935. Romantiek van Walter Lang. Met o.a. Ann Sothern, Gene Raymond, Bill Robinson, Maria Gambarelli en Pert Kelton.

Een bescheiden maar zeer vermakelijke film die zich afspeelt achter de schermen van een musical, met Sothern en Raymond in de sympathieke, romantische hoofdrollen, Robinson en Waller die hun uitstekende muzikale specialiteiten inbrengen en Kelton die als hijgerige sopraan voor de komische noot zorgt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fats Waller op televisie komt.

Reageer