Britta Pohland is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Flucht in den Norden

1986 | Drama, Romantiek

Duitsland 1986. Drama van Ingemo Engström. Met o.a. Katharina Thalbach, Jukka-Pekka Palo, Lena Olin, Tom Pöysti en Britta Pohland.

Johanna, die uit nazi-Duitsland gevlucht is, ontmoet in Finland Ragnar, de broer van haar vriendin. De liefdesrelatie die tussen de twee ontstaat brengt Johanna's politieke verantwoordelijkheidsgevoel in conflict met haar wens naar persoonlijk geluk. Interessant thema naar een roman van Klaus Mann - helaas blijft de filmische realisatie oppervlakkig.

Nessie, das verrückteste Monster der Welt

1985 | Komedie, Horror, Misdaad, Actiefilm

Duitsland 1985. Komedie van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Horst Niendorf, Gert Duwner, Ulli Kinalzik, Oliver Rohrbeck en Tobias Meister.

Een komedie over het monster van Loch Ness, dat in deze film, samen met z'n kroost, opduikt als een goedmoedige Nessie. Maar de verschijning van een namaakmonster en de komst van een jager op groot wild brengen een hoop opwinding.

Die Kurve kriegen

1985 | Drama, Sportfilm

Nederland/Duitsland 1985. Drama van Monica Teuber. Met o.a. Britta Pohland, Huub Stapel, Michael Tregor en Marina Arcangeli.

Ralf is bij een autorace om het leven gekomen. Zijn vrienden verwerken zijn dood ieder op hun eigen wijze. Eén vriend stopt met autoracen, maar zijn zuster Sigi begint er juist mee en raakt op haar beurt in een gevaarlijke situatie.

Mrs. Harris - Ein Kleid von Dior

1982 | Komedie

Duitsland 1982. Komedie van Peter Weck. Met o.a. Inge Meysel, Edith Volkmann, Heinrich Schweiger, Monika Kaufmann en Christiane Hörbiger.

Doris Harris verdient slechts 160 pond per maand. Ze heeft haar zinnen gezet op een jurk van Dior, die tien keer zo veel kost. Iedereen vraagt zich af waarom, want ze heeft nooit meer dan twintig pond aan een kledingsstuk besteed. Film uit de MRS. HARRIS-reeks voor de tv, geregisseerd door voormalige Schlagerster Weck met Meysel in de hoofdrol, die er nog heel wat zou maken (o.a. onder regie van veteraan Franz J. Gottlieb). Naar een gelijknamige vertelling van Paul Gallico, door Robert Muller tot scenario bewerkt.

Kassensturz

1982 | Komedie

Duitsland 1982. Komedie van Rolf Silber. Met o.a. Christoph M. Ohrt, Britta Pohland, Tilo Prückner, Kai Fischer en Rainer Gross.

Een jonge bankemployé krijgt een andere kijk op zijn werk en zijn levenswijze, wanneer hij een meisje ontmoet dat in een theatergroep werkt en een meer 'alternatief' leven leidt. Een komedie, waarin op doorgaans vermakelijke wijze de vaste normen in beide levensstijlen aan de kaak worden gesteld. Na één uur is het meeste kruit echter wel verschoten.

Laufen lernen

1981 | Experimenteel, Biografie

Duitsland 1981. Experimenteel van Jutta Brückner. Met o.a. Sylvia Ulrich, Eberhard Feik, Britta Pohland, Antje Papist en Rita Rischak.

De huisvrouw Irene is alleen maar bezig met de verzorging van haar man en kinderen. Na een onderzoek naar kanker begint Irene haar leven opnieuw te bekijken en volgt het voorbeeld van haar vriendin om ook haar eigen wensen te uiten. Brückner heeft iets bijzonders gemaakt van dit doorsneeverhaal: ze laat slechts delen van lichamen zien en kiest voor het niet samenvallen van beeld en klankspoor. Het blijkt wat humorloos en triest.

Hungerjahre

1980 | Drama

Duitsland 1980. Drama van Jutta Brückner. Met o.a. Britta Pohland, Sylvia Ulrich, Tobias Meister, Claus Jurichs en Helga Lehner-Madin.

Een jong meisje in een kleinburgerlijk gezin in Duitsland in de jaren vijftig ziet geen kans uit het benauwde huiselijke stramien te breken. Brückner leefde zich op boeiende wijze in in de gevoelens van de hoofdpersoon.