Michael Crawford (1942): cast en muziek.
Er zijn 17 films gevonden.

Once Upon A Forest

1993 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1993. Animatie van Charles Grosvenor en David Michener. Met o.a. Janet Waldo, Elisabeth Moss, Paige Gosney, Ben Gregory en Ellen Blain.

Het bos Dapplewood maakt zich klaar voor een nieuwe dag. De jonge dieren maken het leven van Professor Cornelius niet gemakkelijk. Tijdens een wandeling komen een paar te dicht bij een hoofdweg, waardoor ze bijna fataal kennis maken met een auto, waarvan de bestuurder een fles weggooit. Even later rijdt een met gifgas geladen truck over de fles en belandt in het ravijn. Het gas ontsnapt en er sterven veel dieren.

Barnum

1986 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1986. Musical van Terry Hughes. Met o.a. Michael Crawford, Eileen Battye, Michael Heath, Christina Collier en Sharon Benson.

Een musical over het leven van de grote 19e eeuwse Amerikaanse spullenbaas P.T. Barnum. Televisieopnamen van de Londense produktie van Peter Coe, die vlak na het Broadway- origineel van Joe Layton in première ging. Michael Crawford krijgt in deze show van Cy Coleman en Michael Stewart een prachtige kans zijn acrobatisch kunnen te tonen, maar jammer genoeg doen de onsympathieke close-ups afbreuk aan de charme die de voorstelling in het theater had. Maar toch een waardevolle documentaire.

Condorman

1981 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1981. Familiefilm van Charles Jarrott. Met o.a. Mancini, Michael Crawford, Oliver Reed, James Hampton en Barbara Carrera.

Zelden meegemaakt hoe een goed verhaal van Robert Sheckley zo verknoeid werd als deze CONDORMAN door de Disney-studio's. Striptekenaar Crawford wordt, vreemd genoeg, door de CIA geselecteerd voor een speciale missie. Hij moet de mooie KGB- agente Carrera helpen naar het Westen te vluchten. Speciale Sovjetagent agent Reed wordt aangesteld om Condorman te liquideren. Disney op James Bond-toer zit vol afgezaagde clichés en zonder de minste spanning of opwinding. Alle stunts en gadgets waren al te zien in Italiaanse 007-afkooksels. Te mijden in elk opzicht. Scenario van Marc Stirdivant. Camerawerk van Charles F. Wheeler.

Alice's Adventures in Wonderland

1972 | Familiefilm, Fantasy, Musical

Verenigd Koninkrijk 1972. Familiefilm van William Sterling. Met o.a. Fiona Fullerton, Michael Crawford, Ralph Richardson, Flora Robson en Dudley Moore.

Saaie Britse versie van boek van Lewis Carroll bewijst dat niet alleen Amerikanen het monopolie hebben van het maken van slechte musicals voor kinderen. Verspilling van veel goede spelers, die niet te herkennen zijn door de vermommingen.

The Games

1970 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Michael Winner. Met o.a. Michael Crawford, Stanley Baker, Ryan O'Neal, Charles Aznavour en Jeremy Kemp.

Vervelende film over een in aanleg interessant onderwerp: vier atleten bereiden zich voor op de gruwelijke zesentwintig - mijl - marathonloop van de Olympische Spelen. Rafer Johnson speelt een van de commentatoren.

Hello-Goodbye

1970 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Romantiek van Jean Negulesco. Met o.a. Michael Crawford, Curd Jürgens, Genevieve Gilles, Ira von Fürstenberg en Lon Satton.

Hopeloze driehoeksverhouding die nergens toe leidt en onzin is. Zeer vervelend.

Hello, Dolly!

1969 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1969. Musical van Gene Kelly. Met o.a. Barbra Streisand, Walter Matthau, Michael Crawford, E.J. Peaker en Louis Armstrong.

Uiterst luxueuze musical gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder, met een 27-jarige Barbra Streisand in de hoofdrol als koppelaarster Dolly. Ze probeert de rijke weduwnaar Vandergelder (Matthau) aan de vrouw te helpen maar hoopt ondertussen stiekem zelf in zijn gratie te vallen. Een luchtig verhaal dat geforceerd overkomt door gebrek aan chemie tussen het stel (naar verluidt hadden ze een grondige hekel aan elkaar). In de herfst van 2008 constateerde een Britse dvd-keten een enorme stijging in de verkoop van de film, zonder twijfel kwam dat omdat de film prominent figureert in Pixars animatieklapper Wall-E.

How I Won the War

1967 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1967. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Michael Crawford, John Lennon, Roy Kinnear, Lee Montague en Jack MacGowran.

Antioorlog-komedie van regisseur Richard Lester, de Britse filmmaker die in de jaren 60 razend populair werd dankzij de Beatles-films A Hard Day's Night en Help! Zijn relaas over gemankeerde Britse manschappen tijdens WO II (waaronder John Lennon) zit weer vol met zijn gepatenteerde technieken, zoals verschillende kleuren voor dito plaats en tijd, een non-lineaire verteltrant en acteurs die zich direct tot het publiek richten. Lennon gaf zelf het beste commentaar: Naar verluidt vroeg Lester tijdens de productie aan Lennon om het acteervak serieus te overwegen, waarop Lennon antwoordde: 'But it's a bit silly, isn't it?'

The Jokers

1966 | Misdaad, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Misdaad van Michael Winner. Met o.a. Michael Crawford, Oliver Reed, Gabriella Licudi, Harry Andrews en James Donald.

Grappige parodie op de gevestigde orde met Reed en Crawford als twee broers uit de betere kringen die iedereen in de maling nemen en de perfecte misdaad uitvoeren; ironisch resultaat. Het scenario is van Dick Clement en Ian La Frenais.

A Funny Thing Happened on the Way to the Forum

1966 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1966. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Buster Keaton, Zero Mostel, Phil Silvers, Michael Crawford en Jack Gilford.

Op weg naar het Forum in het oude Rome ontwikkelt zich een onontwarbare intrige. Het mooie slavinnetje Philia (Annette Andre) dat te koop wordt aangeboden door Marcus Lycus (Silvers), weet het hart te winnen van patriciërszoon Hero (Michael Crawford), maar wordt verkocht aan de ruige kapitein Gloriosus (Leon Greene). De minnaars in kwestie kunnen elkaar dus niet zomaar krijgen. Jaloerse echtgenoten laten van zich horen, slaven speculeren op de zwakheden van hun meesters. Verfilming van de gelijknamige Broadwaymusical is een parodie op epische Hollywoodfilms over het Romeinse rijk, zoals Ben Hur. Veel meligheid in dit verhaal, maar een gave rol van Buster Keaton als gladiator Erronius maakt veel goed.

The Knack ...and How to Get It

1965 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Michael Crawford, Ray Brooks, Rita Tushingham, Donal Donnelly en William Dexter.

De Amerikaan Richard Lester was verantwoordelijk voor de bijzonder aanstekelijke Beatles-films A Hard Day's Night (1964) en Help (1965), dus lag het voor de hand dat hij Ann Jellicoe's toneelstuk 'The Knack ...and How to Get It ' zou verfilmen. Een toneelstuk dat overliep van het levensgevoel van Swinging London in de jaren zestig. Met Rita Tushingham als provinciaaltje Nancy, die wordt begeerd door jongemannen die op zoek zijn naar de verlossende Knack. En met op de verre achtergrond Charlotte Rampling en Jacqueline Bisset. Goed voor een Gouden Palm, dit tijdsdocument.

Two Left Feet

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Roy Ward Baker. Met o.a. Michael Crawford, Nyree Dawn Porter, Julia Foster, David Hemmings en Bernard Lee.

Met vallen en opstaan probeert een jonge arbeider erachter te komen waar het in het leven om draait. Een zeldzaam voorbeeld van een intelligente, maar nooit belerende film over onbespraakte mensen die voor het grote publiek bestemd is. Overtuigend scherpzinnige analyse van de Britse jeugdcultuur in de jaren 1960-1970 vóór de opkomst van The Beatles. Een belangrijke en te weinig bekende film, die heel wat voortreffelijke scènes bevat. Crawford is de latere stoethaspel Frank Spencer uit de BBC-serie Some Mothers Do 'ave 'em. Naar de roman In My Solitude van David Stuart Leslie.

The Mouse on the Moon

1963 | Komedie, Sciencefiction, Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Margaret Rutherford, Bernard Cribbins, Ron Moody, Michael Crawford en David Kossoff.

De dwergstaat Grand Fenwick, geregeerd door Groothertogin Rutherford, staat op de rand van het faillissement. Premier Moody heeft een goede inval. Onder het mom een maanexpeditie op touw te zetten gaat hij geld vragen in Amerika. De Russen willen echter niet achterblijven en bezorgen Fenwick een onbruikbare maanraket. Vervolg op het fantastische THE MOUSE THAT ROARED. Het ritme ligt echter veel lager dan dat van zijn voorganger en soms is het overdreven acteren ergerlijk, maar Rutherford is een heerlijke vervangster van Peter Sellers en haar prestatie is de moeite waard om de film te bekijken. Ditmaal bewerkte Michael Pertwee de roman van Leonard Wibberley. Achter de camera nam Wilkie Cooper plaats.

The War Lover

1962 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1962. Oorlogsfilm van Philip Leacock. Met o.a. Steve McQueen, Robert Wagner, Shirley Anne Field, Gary Cockrell en Michael Crawford.

Wat de Topgun van de jaren zestig had kunnen zijn, was niet veel meer dan een doorsnee oorlogsfilm. Het lukte de scriptschrijver van The war lover, Howard Koch (beroemd door Casablanca), niet de juiste emoties uit de roman van John Hersey naar beeld te vertalen. De jonge McQueen speelt de dappere maar kinderachtige Amerikaanse piloot Buzz, die tijdens WO II in Engeland komt vechten. Er ontstaat rivaliteit met Britse piloot Ed (Wagner), niet in de laatste plaats vanwege Daphne (Field). De acties in de lucht zijn smetteloos verfilmd.

A French Mistress

1960 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Roy Boulting. Met o.a. Cecil Parker, James Robertson Justice, Ian Bannen, Agnes Laurent en Raymond Huntley.

De komst van een mooie Franse lerares op een Engelse jongenskostschool verstoort de vastgewortelde tradities. Komedie uit de gouden jaren van de Boulting Brothers, gebaseerd op het stuk van Robert Monro. Geen klassieker, maar vol goede momenten.

Soapbox Derby

1958 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Familiefilm van Darcy Conyers. Met o.a. Michael Crawford, Keith Davis, Roy Townsend, Alan Coleshill en Malcolm Kirby.

Rivaliserende jongensclubs doen in deze pittige film alles om een zeepkistenrace te winnen. Filmdebuut van zestien-jarige Michael Crawford.

Blow Your Own Trumpet

1958 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Familiefilm van Cecil Musk. Met o.a. Michael Crawford, Peter Butterworth, Gillian Harrison, Martyn Shields en J.W. Brotherwood.

Een jongen moet auditie doen voor een fanfare en steelt de kornet van zijn grootste rivaal. Doorsnee kinderfilm waarin de cast zijn best doet een geloofwaardig dialect te spreken. Michael Crawfords tweede film wijst niet direct op een zich ontwikkelend talent.