Kei Kumai

Regisseur, Scenarist

Kei Kumai is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Sen No Rykyu

1989 | Drama, Experimenteel

Japan 1989. Drama van Kei Kumai. Met o.a. Kinnosuke Yorozuya, Toshirô Mifune en Seiji Okuda.

In 1989 met een Zilveren Leeuw (Venetië) bekroonde Japanse speelfilm van Kei Kumai. Centraal staat de rituele dood (harakiri) van theeceremoniemeester Rikyu (Toshiro Mifune) en de invloed die zijn dood heeft op leerling Honkakubo (Eiji Okuda). In 1618, bijna dertig jaar na Rikyu´s harakiri lijkt Honkakubo eindelijk te achterhalen waarom zijn meester destijds een einde aan zijn leven maakte. Kumai´s zeer gestileerde film is een ode aan verloren gegane tradities, beweent een Japan dat niet meer bestaat en verheugt zich in de schoonheid van de theeceremonie. (RdL/VPRO Gids)

Sen No Rikyu

1989 | Drama

Japan 1989. Drama van Kei Kumai. Met o.a. Eiji Okuda, Toshirô Mifune, Kinnosuke Yorozuya, Go Kato en Shinsuke Ashida.

Op bevel van zijn heer Ashida pleegt theeceremoniemeester Mifune harikiri. Zijn leerling Okuda heeft langdurig grote smarten over diens rituele zelfmoord. Jaren later ontmoet hij medeleerling Yorozuya bij de opening van diens nieuwe theehuis en trachten zij de werkelijke motieven van Mifune's dood te achterhalen. Gestileerde film over het ascetisme van de theeceremonie en diepere aspecten van het Zen-boeddhisme. Bekroond met de Zilveren Leeuw op het Filmfestival van Venetië. Scenario van Yoshikata Yoda naar het Testament van Honkakubo van Yasushi Inoue. Camerawerk van Masao Tochizawa.

Uni to dokuyaki

1987 | Oorlogsfilm

Japan 1987. Oorlogsfilm van Kei Kumai. Met o.a. Hiji Oknda en Midio Narita.

Tijdens WO II voeren in een ziekenhuis twee medische teams operaties uit in erbarmelijke omstandigheden. Een van deze teams besluit om de kleinzoon van een belangrijk personage te opereren, maar de patiënt sterft tijdens de ingreep. Uitstekende regie van de acteurs.

Shikeishu

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Kei Kumai. Met o.a. Kinzo Shin, Reiko Sasamori, Taketoshi Naitô en Akifumi Inoue.

Een artiest wordt gearresteerd, beschuldigd van de fabricage - vele jaren geleden - van een vergif waardoor veel mensen zijn omgekomen. Een vreemde film met een interessant verloop, gedaan in de stijl van een keiharde documentaire. Het scenario is van de regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kei Kumai op televisie komt.

Reageer