Kyoko Kagawa is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Madadayo

1993 | Drama

Japan 1993. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Tatsuo Matsumura en Kyoko Kagawa.

Na dertig jaar lesgeven geeft leraar Duits Uchida (Matsumura) te kennen dat hij ermee wil stoppen. Het is 1943 en zijn leerlingen geven hem uit respect de titel van Sensei (Meester). Ook na zijn pensionering blijven zijn leerlingen hem bezoeken. Het is echter oorlog (WO II) en Tokyo wordt doorlopend bestookt door Amerikaanse bommenwerpers. Tijdens een van deze luchtaanvallen wordt de woning van de Meester vernietigd. Derde luik van Kurosawa's trilogie waarin hij afrekent met de gevolgen van de oorlog op de Japanners. Na DREAMS en RHAPSODY IN AUGUST plaatst hij nu een oude Japanner temidden van het oorlogsgeweld. De film heeft een fijnzinnige poëtische sfeer, vol eenvoud en ontroering. Ondanks zijn hoge leeftijd heeft Kurosawa de kunst van het vertellen zeker nog niet verleerd. Hij schreef zelf het scenario en voor de fotografie deed hij beroep op Takao Saito en Masaharu Ueda. Dolby Stereo.

Tengoku to jigoku

1963 | Drama, Misdaad, Experimenteel, Thriller

Japan 1963. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai, Kyoko Kagawa en Yutaka Sada.

Een met zorg uitgebalanceerd verhaal over Mifune die financieel aan de afgrond zit, als hij de kidnappers van het zoontje van zijn chauffeur het geëiste losgeld betaalt. Het scenario is van de regisseur, Ruizo Kikushima, Hideo Oguni, Eijiro Hisaita naar de roman King's Ransom van Edward McBain. Het camerawerk is van Asakazu Nakai en Takao Saito.

Mothra

1962 | Horror, Sciencefiction

Japan 1962. Horror van Inoshiro Honda. Met o.a. Franky Sakai, Hiroshi Koizumi, Kyoko Kagawa, Emi Itoh en Yumi Itoh.

Kleurrijke Japanse monsterfilm over een reusachtige rups die Tokio binnendringt om een minuscule meisjestweeling te redden, die het ondier met bovennatuurlijke krachten leidt. De rups verandert dan natuurlijk in een reuzevlinder, die nog even doorgaat met vernielingen aan te richten. Mothra (of zijn nakomelingen) waren ook in latere films nog te zien.

Donzoko

1957 | Drama, Komedie

Japan 1957. Drama van Akira Kurosawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Ganjiro Nakamura, Isuzu Yamada, Kyoko Kagawa en Akemi Negishi.

Minder bekende film van Kurosawa, gebaseerd op een stuk van Maxim Gorki over een groep marginalen die samenwonen in een deprimerend nachtasiel in een achterbuurt van Tokio. Een van de mannen is verliefd op het jongste zusje van de tirannieke huisbazin, maar hij durft haar niet aan te spreken. Op een dag betrapt hij de man van de huisbazin terwijl hij het meisje mishandelt. Hij doodt de man en wordt door de politie gearresteerd. Hij bekent echter de moord te hebben gepleegd in overleg met de huisbazin, die hem in ruil haar zusje zou schenken.

Sansho dayu

1954 |

Japan 1954. Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kisho Hanayagi, Eitaro Shindo, Kyoko Kagawa en Kinuyo Tanaka.

Archetypische Mizoguchi: adembenemende landschappen, precieze composities en soepele cameravoering kenmerken dit wrede epos over de ondergang van een adellijke familie in de elfde eeuw (Heian-periode).

Sansho daiyu

1954 | Drama, Historische film

Japan 1954. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Yoshiaki Hanayaki, Kyoko Kagawa, Eitaro Shindo en Ichirô Sugai.

Een verhalend, po[KA3]etisch drama dat speelt in het Japan van de 11e eeuw, waarin de lotgevallen van een familie centraal staan. De zachtmoedige vader, gouverneur van een provincie, wordt verbannen, de kinderen (Hanayaki, Kagawa) worden als slaven verkocht, de moeder (Tanaka) wordt tot prostitutie gedwongen. Een meeslepende film, schitterend van regie en cameravoering (Kazuo Miyagawa). Oorspronkelijk 130m. Engelse titel SANSHO THE BAILIFF.

Chikamatsu monogatari

1954 | Drama

Japan 1954. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kazuo Hasegawa, Kyoko Kagawa, Yoko Minamida, Eitaro Shindo en Chieko Natiwa.

Tijdens de 18e eeuw ontluikt in Kyoto een verboden liefde, die zal eindigen met de kruisiging van de twee geliefden. Terecht één van de meest beroemde films van de meester-filmer Mizoguchi. Opvallend zijn de geweldig mooie natuurbeelden en de tederheid in het liefdesverhaal. Een echte klassieker uit de Japanse filmkunst. Het scenario is van Matsutaro Kawaguchi en Yoshikata Yoda.

Himeryri no to

1953 | Oorlogsfilm

Japan 1953. Oorlogsfilm van Tadashi Imai. Met o.a. Keiko Tsushima, Eiji Okada, Chicko Seki en Kyoko Kagawa.

Eind maart 1945. De Amerikanen zijn op het eiland Okinawa geland vanwaar ze willen doorstoten naar Japan. Op bevel van een Japanse commandant worden tweehonderd schoolmeisjes naar het front gestuurd. Als de 'Leliën-eenheid' leren ze in een legerhospitaal de gruwelen van de oorlog kennen.

Okasan

1952 | Drama

Japan 1952. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Masao Mishima, Kyoko Kagawa, Aihiko Katayama en Eiji Okada.

Een ingehouden melodrama, met Tanaka als de moeder van een familie die na vele jaren sparen eindelijk genoeg geld heeft verzameld om hun tijdens de oorlog vernielde wasserij te heropenen. Kort na de opening sterven echter de vader en de oudste zoon aan tuberculose en blijft de moeder alleen achter met haar twee dochtertjes en haar pleegzoon. Een aangrijpend, in sfeerrijk zwart-wit gefilmd melodrama, door Naruse met voorzichtige schroom behandeld. Ook bekend als MOTHER.

Inazuma

1952 | Drama

Japan 1952. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Hideku Takamine, Mitsuko Miura, Jun Negami, Kyoko Kagawa en Chieko Murata.

Takamine is een van de vier kinderen van haar moeder bij verschillende mannen. Door hun constante armoede wordt er voortdurend geruzied over geld en proberen de meisjes zo snel mogelijk een rijke man aan de haak te slaan. Takamine wordt door dat alles zo afgestoten, dat ze besluit alleen te gaan wonen. Een goedgemaakt, maar doelloos gezinsdrama. Ook bekend als LIGHTNING.