Henryk Machalica

Acteur

Henryk Machalica is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Marie Curie : une femme honorable

1991 | Biografie

Frankrijk 1991. Biografie van Michel Boisrond. Met o.a. Marie-Christine Barrault, Roger Van Hool, Jean-Luc Moreau, Piotr Machalica en Luigi Diberti.

Het priv[KA1]e-leven en het werk van Marie Curie (1867-1934), geboren Slodowska en Poolse, evenals van haar echtgenoot Pierre Curie (1859-1906), vanaf zijn kinderjaren in zijn vaderland via zijn universitaire studies in Parijs tot en met zijn beroemde jaren en zijn dood. Naar het gelijknamige en zeer succesvolle boek van Françoise Giraud. Een enigszins ironische titel want de 'weldenkenden' van haar tijd hadden juist grote kritiek op haar, vanwege haar privéleven. Knappe tijdsreconstructie maar de psychologische intensiteit van de roman komt er niet in terug. Het gaat meer om een reeks plaatjes dan om iets anders, hoewel Barrault zeer terecht prijzen heeft gekregen voor haar gevoelige en genuanceerde vertolking. Naast haar sterke aanwezigheid, kan Van Hool zich niet staande houden. Moreau is echter een perfecte professor Paul Langevin. Dankzij deze twee acteurs

Dzien Kolibra

1983 | Familiefilm, Actiefilm

Polen 1983. Familiefilm van Ryszard Rydzewski. Met o.a. Marcin Kołtuniak, Henryk Machalica, Daniel Kozakiewicz, Stefan Szmidt en Miros ława Marcheluk.

Een kinderverhaal over een verwaarloosde jongen die vriendschap sluit met een oude ex-piloot. Ze hebben een hartstocht voor modelvliegtuigjes gemeen en de jongen vindt eindelijk de kracht om zich te onttrekken aan de negatieve invloed van de plaatselijke vandalistische jeugd. Naïeve maar oprechte film die leraren tot steun kan zijn.

Wilczyca

1982 | Horror

Polen 1982. Horror van Marek Piestrak. Met o.a. Krzysztof Jasinski, Iwona Bielska, Olgierd Lukaszewicz, Henryk Machalica en Hanna Stankowna.

Weerwolf-horror, sterk vermengd met historische gebeurtenissen uit 1846, toen het zuiden van Polen door Oostenrijk was bezet. Kacper, een ex-guerrillasoldaat die door een 'weerwolvin' wordt achtervolgd, beseft dat ze is bezeten door de geest van zijn overleden vrouw. Hij herkent de symptomen ook bij Julia, een roofzuchtige gravin die een verhouding heeft met een Oostenrijkse officier, en doodt haar tenslotte met een zilveren kogel. Deze middelmatige film werd onverwacht een succes in Polen toen daar in 1982 een einde kwam aan de noodtoestand.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henryk Machalica op televisie komt.

Reageer