Wu Ma

Regisseur, Acteur

Wu Ma is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Lai Shi, The Last Eunuch of China

1988 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1988. Actiefilm van Cheung (Jacob) Chi-leong. Met o.a. Mok Siu-Chung, Samo Hung, Irene Wan, Wu Ma en Lau Tak Wa.

Een van de beste Kong-films uit 1988, gemaakt in Taiwan. Uitstekende verwijzing naar THE LAST EMPEROR van Bertolucci. Het verhaal over de laatste eunuch onder keizer Pu Yi schijnt authentiek te zijn. Prachtig, gedenkwaardig spel van Mok Siu- Chung en Wu Ma. Voor een eerste film van de regisseur een verbazingwekkend interessant resultaat. Het camerawerk is wisselvallig, maar dat wordt goedgemaakt door het exotische verhaal over eunuchen en het serieuze spel van Samo Hung. De kijkers krijgen extra historisch inzicht in de wereld van keizers en Chinese tradities. De film zal het als oosterse curiositeit goed doen op festivals.

My Cousin, the Ghost

1987 | Komedie, Horror

Hongkong SAR van China 1987. Komedie van Wu Ma. Met o.a. Richard Ng, Kenny Bee, Wu Ma en Wong Won Sze.

De eigenaar van een restaurant in Londen keert terug naar Hongkong en betrekt daar een huurkamer. Een vorige huurder was 'Rose', een nachtvlinder die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Haar geest doolt nog steeds rond en wordt verliefd op de nieuwe huurder. Een slapstick-bewerking van Roman Polanski's LE LOCATAIRE, met komiek Ng in grote vorm.

The Shaolin Avengers

1976 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1976. Actiefilm van Chang Cheh en Wu Ma. Met o.a. Fu Sheng, Chi Kuan-Chun, Lung Fei, Lu Ti en Tsai Hung.

Het leven van een groot kung fu-strijder, Fang Shih-Yu, uit de doeken gedaan in een geanimeerd en virtuoos avontuur. De ontwikkelingen nemen soms een als koddig te interpreteren wending. De zeer populaire acteur (Alexander) Fu Sheng is sterk op dreef.

7 Man Army

1976 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Hongkong SAR van China 1976. Actiefilm van Chang Cheh, Wu Ma en Hsiung Ting-Wu. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Feng I en Chen Kuan-Tai.

Incident uit Tweede Chinees-Japanse Oorlog (1933): zeven mannen van bijna uitgeroeid Chinees regiment trachten fort Pao Lau tegen oprukkende Japanse strijdkrachten te verdedigen. Staaltjes van zeldzaam heroïsme in kader van overdonderende gevechtshandelingen. Alleen fervente liefhebbers zitten deze film uit.

Wits to Wits

1973 | Komedie, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Komedie van Wu Ma. Met o.a. Yue Yan, Wu Ma, Mang Li, Shih Kien en Tang Shing.

Een op Taiwan gedraaide boevenkomedie. Kung fu-duels met spaarzame hand uitgestrooid. Onderhoudende bokkesprongen. Ook bekend als THE CROOK & THE BANDIT. GB-titel: THE CON MAN AND THE KUNG FU KID. USA-titel: FROM CHINA WITH DEATH.

The Pirate

1972 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Avonturenfilm van Chang Cheh, Hsueh Li Pao en Wu Ma. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Tien Ching, Ku Feng en Lu Ti.

China, 18e eeuw. Piraat Chang Po-Chai besluit een einde te maken aan de terreur van de wrede generaal Chiang. Opgeruimd avonturenwerkje met nobele helden en lage schurken. Zeldzaam naïef maar onderhoudend.

All Men Are Brothers

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Chang Cheh, Wu Ma en Hsueh Li Pao. Met o.a. David Chiang, Chen Kuan-Tai, Ku Feng, Yueh Hua en Lily Ho.

Kungfulegende David Chiang schittert in de hoofdrol als een vechter uit de twaalfde eeuw die samen met 107 bannelingen trouw zweert aan de keizer. Wat volgt is een onnavolgbare reeks schermutselingen met als doel de inname van de ommuurde stad waar de rebellen huizen. Opvolger van The water margin. Beide groots opgezette films werden geproduceerd door de Shaw Brothers en zijn gebaseerd op enkele hoofdstukken uit Outlaws of the marsh, de Chinese klassieker uit de veertiende eeuw. Vanaf 1995 werden de 108 personages wereldwijd bekend door de introductie van computerspel Suikoden, waarvan er tot 2006 vijf zijn verschenen. Subliem staaltje vakmanschap.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wu Ma op televisie komt.

Reageer