Ney Latorraca

Acteur

Ney Latorraca is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

O Diabo a Quatro

2004 | Komedie, Romantiek, Drama

Brazilië/Frankrijk/Portugal/Zwitserland 2004. Komedie van Alice De Andrade. Met o.a. Netinho Alves, Zezeh Barbosa, Chris Couto, Marcelo Faria en Maria Flor.

Aangename sociale komedie over de zeventienjarige Rita die verliefd wordt op surfer Paulo, die echter meer in blowen en prostituees is geïnteresseerd. Pas als Rita zich aanmeldt bij de lokale pooier Tim en zich 'Mystery' gaat noemen, heeft Paulo oog voor haar. De vierde film van Alice de Andrade, die Olivier Assayas' regieassistente was bij Irma Vep, speelt zich af op het beroemde strand van Copacobana in Rio de Janeiro. De vier uit de titel wijst op het feit dat naast Tim en Paulo zich nog de straatjongen Waldick aandient als amant van Rita, waarmee het 'duivelse' vierspan compleet is.

Fabula de la Bella Palomera

1987 | Romantiek, Komedie, Fantasy

Brazilië 1987. Romantiek van Ruy Guerra. Met o.a. Ney Latorraca, Claudia Ohana, Tônia Carrero en Diana Sfat.

De welgestelde eigenaar van een fabriek in een Braziliaans dorpje, wiens persoonlijkheid getekend is door zijn rijkdom en zijn autoritaire moeder, wordt smoorverliefd op een jong meisje dat zich aan de verzorging van duiven wijdt. Zijn liefde wordt pas beantwoord na een langdurig beleg gedurende welke er cryptische boodschappen verstuurd worden via de duiven. Komedie die een aantal fantasy-elementen bevat.

Opera de Malandro

1986 | Komedie, Musical

Brazilië/Frankrijk 1986. Komedie van Ruy Guerra. Met o.a. Edson Celurari, Claudia Ohana, Elba Ramalho en Ney Latorraca.

Een filmische bewerking van de beroemde opera van Chico Buarque. Deze schitterend verfilmde Braziliaanse muzikale komedie is een lust voor het oog, maar is helaas verzwaard met allerlei politieke overwegingen die slecht passen bij een dergelijk spektakel. Niettemin hoogst vermakelijk.

Ele, o boto

1986 | Fantasy

Brazilië 1986. Fantasy van Walter Lima Junior. Met o.a. Carlos Alberto Riccelli, Cassia Kiss, Ney Latorraca en Dira Paes.

Het verhaal speelt zich af in een geïsoleerde gemeenschap die nauwelijks binding heeft met de grote steden, waar zij zien hoe daar de harmonie tussen mens en natuur verstoord wordt. In een familie komt het figuur van de vis tussenbeide. Deze verandert 's nachts in een mens en verandert de menselijke betrekkingen. Een sympathieke, ecologische allegorie.

O beijo no asfalto

1981 | Komedie

Brazilië 1981. Komedie van Bruno Barreto. Met o.a. Tarcisio Meira, Ney Latorraca, Lidia Brondi, Christaine Torioni en Oswaldo Louneiro.

Een man wordt overreden door een auto die verder gaat zonder te stoppen en blijft zo naar het schijnt levenloos aan de kant van de weg liggen. Een passerende automobilist stopt en wekt hem tot leven met mond tot mond beademing - een handeling, die als 'de kus' een eigen leven gaat lijden in de sensatiepers. Een komedie over de benepenheid van de Braziliaanse maatschappij.

Anchieta, Jose do Brasil

1978 | Biografie

Brazilië 1978. Biografie van Paulo Cezar Saraceni. Met o.a. Ney Latorraca, Luiz Linhares, Mauricio de Valle en Joel Barcellos.

De geschiedenis van José de Anchieta, een jezuïetenmissionaris die in 1553 naar Brazilië kwam en zijn leven wijdde aan het beschermen van de inheemse Indianen tegen de Europese kolonisten. Achtenswaardige produktie van Embrafilme, de belangrijkste filmmaatschappij in Brazilië.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ney Latorraca op televisie komt.

Reageer