Inna Churikova

1943 Acteur

Inna Churikova (1943) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Kurochka ryaba

1994 | Komedie

SU/Frankrijk 1994. Komedie van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Inna Churikova, Gennadi Yegorychyov, Gennadi Nazarov, Viktor Mikhaylov en Aleksandr Surin.

Als de kip Riaba een gouden ei legt wordt het voor Assia moeilijk vast te houden aan haar regel zich niet in te laten met het kapitalisme. Assia woont in een klein dorp met als enig gezelschap haar kip Riaba. Net als de overige dorpelingen is ook zij wars van perestrojka, glasnost of Gorbatsjov. Als de rijke Tchirkounov aan de rand van het dorp en naar de nieuwe maatstaven van wat eens de USSR was een houtzagerij opzet, lopen de spanningen al gauw hoog op. Assia is vastbesloten ervoor te zorgen dat Tchirkounovs bedrijf verdwijnt, maar dan vindt ze -op zoek naar Riaba- in haar schuur een gouden ei...

God sobaki

1993 | Drama

Rusland/Frankrijk 1993. Drama van Semion Aranovich en Semjon Aranowitsch. Met o.a. Inna Churikova, Igor Skliar, Alexandr Feklistov, Era Ziganshina en Michail Dorofejev.

Intens psychologisch drama. Churikova is fantastisch als de zonderlinge, eenzame vrouw die verliefd is op een voormalige misdadiger. Ze bevinden zich in een verboden gebied dat radioactief besmet is. De film vertelt het verhaal van hun gecompliceerde relatie. Scenario van Albina Shulchina, Vadim Michailov en regisseur Aranovich. Camerawerk van Juri Shaichardanov. Bekroond in 1994 met de Zilveren Beer in Berlijn (een gedeelde plaats met FRESA Y CHOCOLATE).

Rebro Adama

1990 | Komedie

SU 1990. Komedie van Vyacheslav Krishtofovich. Met o.a. Inna Churikova, Marya Golubkina, Andrei Tolubeyev, Andrei Kasyanov en Yelena Bogdanova.

Een verhaal over een grootmoeder, een moeder en twee dochters die samenwonen. Ze hebben veel dingen met elkaar gemeen: ze zijn bijzonder vriendelijk van aard, en ze kunnen het geen van allen vinden met hun man. Het scenario is van Vladimir Kounine naar de novelle van A. Kouratkine (Vrouwenhuis). Het camerawerk is van Pavel Lebedev. Meervoudig bekroond op kleine festivals. Derde speelfilm van de regisseur.

Valentina

1981 | Komedie

SU 1981. Komedie van Gleb Panfilow. Met o.a. Rodion Nakhapetow, Inna Churikova, Yuri Grebenschikow, Dascha Mihailowa en Larisa Udowitschenko.

Regisseur Panfilow bewerkte zelf het toneelstuk van Alexander Vampilow tot scenario over het warmhartige meisje uit de titel (gespeeld door Schurikowa), die haar vertroostende gunsten aan de oudere, door het leven teleurgestelde Nakhapetow schenkt, waarop de vurige Grebenschikow iedere truc uit de doos bedenkt om haar te veroveren. Uiteindelijk gaat zij haar eigen weg, een wens, die iedere sovjetburger in het Brezhnev tijdperk in het diepste van zijn ziel koesterde. Gesitueerd in Siberië met camerwerk van Leonid Kalaschnikow.

Tema

1979 | Drama

SU 1979. Drama van Gleb Panfilov. Met o.a. Michail Uljanov, Inna Churikova en Stanislav Ljoebsjin.

Een schrijver maakt met vrienden een tripje naar een dorp om tot rust te komen. Behalve een crisis in zijn gezinsleven heeft hij ook te maken met het feit dat hij geen letter meer op papier krijgt. Hij vindt zichzelf bovendien laf, een kunstenaar moet opstandig zijn en dat is hij niet. Hij ontmoet een vrouw die hem maar een zeurkous vindt, wat indruk op hem maakt. Later is hij getuige van het afscheid van de vriend van deze vrouw, die wil emigreren en zo het rigide systeem ontvluchten. Deze scène was waarschijnlijk de reden dat de film tot 1986 op de plank lag. Eenmaal vrijgegeven kreeg hij de Gouden Beer in Berlijn.

Morosko

1964 | Familiefilm, Fantasy

SU 1964. Familiefilm van Aleksandr Rou. Met o.a. Aleksandr Cshylja, Natalja Sedysh, S. Isotov, Inna Churikova en Pjotr Pavlenko.

De schone, vlijtige Nastjenka (Sedysh) wordt door haar bejaarde boze stiefmoeder het bos ingestuurd zodat haar luie en lelijke stiefzuster Martushka (Tshurikova) de eerste keuze heeft om een bruidegom te vinden. In het woud helpt ze geheel onzelfzuchtig Vadertje Vorst, Morosko (Cshylja), tegen een jonge heethoofd, waardoor deze laatste gelouterd wordt. Vadertje Vorst zorgt ervoor dat zij rijkelijk beloond wordt en haar nare zus d'r verdiende loon krijgt. Film naar een Russisch volkssprookje voor jonge kijkers die tegelijkertijd over de natuur gaat en door zijn vakbekwame aanpak klassiek geworden is. Volwassenen zullen beslist onder de indruk raken. Kleuters en het nog kleinere volkje vinden het wellicht wat eng om al die bosgeesten, tovenaars, heksen en rovers die weinig goeds in de zin hebben, te zien. Scenario van Michail Wolpin en Nikolai Erdman. Camerawerk van Dmitri Surenski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Inna Churikova op televisie komt.

Reageer