Alberto Gout is regisseur.
Er zijn 23 films gevonden.

Estrategia matrimonio

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Joaquin Cordero, Enrique Rambal en José Gálvez.

Een meisje is ervan overtuigd dat geld het allerbelangrijkste is in het leven en besluit vier miljonairs met een verschillend karakter te verleiden, met het plan om met een van hen te trouwen. De film kwam uit na de dood van Gout. Het verhaal is duidelijk geïnspireerd door HOW TO MARRY A MILLIONAIRE van Jean Negulesco. Een beetje truttig, maar toch wel aardig en degelijk gemaakt.

Adán y Eva

1956 |

Mexico 1956. Alberto Gout. Met o.a. Christiane Martel en Carlos Baena.

Het verhaal van Adam en Eva is verfilmd zonder het minste gevoel voor humor en temidden van afzichtelijke decors. Vulgair en langdradig.

Mi desconocida esposa

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Rafael Bertrand, Prudencia Grifell en Félix González.

Een meisje uit de provincie komt naar de stad om werk te zoeken. In haar pension ontmoet zij een kind dat beweert haar zoontje te zijn. Een mondaine komedie, modern bedoeld, maar in feite hopeloos ouderwets.

La Sospechosa

1954 | Misdaad

Mexico 1954. Misdaad van Alberto Gout. Met o.a. Silvia Pinal, Miguel Torruco, Víctor Parra en Carmen Montejo.

Bij haar terugkeer in Mexico uit Europa ontdekt een meisje dat haar moeder verdwenen is en zelfs haar stiefvader lijkt haar te verloochenen. Een hoogtepunt van de Mexicaanse film: een serene en nauwkeurige vertelling, op magistrale wijze en met een voortreffelijk ritme gefilmd.

Aventura en Rio

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Luis Aldás, César del Campo en Víctor Junco.

Een vrouw die haar geheugen is verloren, echtgenote van een beroemd arts, wordt van straat meegenomen door de eigenaar van een revue, die haar tot zijn minnares maakt en haar tegelijkertijd uitbuit. Melodrama zonder enige verbeeldingskracht.

No niego mi pasado

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Roberto Cañedo, Luis Aldás en José Baviera.

Een getrouwde vrouw doet alsof zij haar man gaat vermoorden om van zijn minnares geld los te krijgen. Uitnemend gespeeld door Ninón Sevilla.

Mujeres sacrificadas

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Roberto Cañedo, Víctor Junco en Anita Blanch.

Als een meisje erachter komt dat haar moeder in een revue werkt om haar studie te betalen, besluit zij er zelf te gaan werken. Ze raakt verwikkeld in een moordzaak. Ondanks alle zorg die Gout aan zijn film heeft besteed, proef je uit alles het schrikbarende verval van het Mexicaanse melodrama.

Sensualidad

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Fernando Soler, Ninón Sevilla, Domingo Soler en Rodolfo Acosta.

Een rijpe man, tot dan toe een voorbeeld van deugdzaamheid, raakt op het slechte pad door toedoen van een lichtekooi. Hoewel gewoon één uit zovele melodrama's, werd de film indertijd luid geprezen door de Franse critici.

En carne viva

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Rosa Carmina, Dagoberto Rodríguez, Crox Alvarado en Rubén Rojo.

Een vrouw probeert de grote liefde van haar leven te veroveren, maar wordt daarbij door bijna iedereen tegengewerkt. Té conventioneel om de aandacht te trekken.

Rincón brujo

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Gloria Marín, Víctor Junco en Armando Silvestre.

Een jong knap meisje flirt met twee mannen. De één is smokkelaar en de ander een kapitein. Tenslotte blijft zij alleen achter. Deze ouderwetse film ziet er dankzij de goede regie van Gout toch nog wel aardig uit.

Aventurera

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Tito Junco, Andrés Palma en Rubén Rojo.

Elena leidt een gelukkig leven totdat haar moeder er met een vriend vandoor gaat en haar vader zelfmoord pleegt. Zij besluit naar de grote stad te gaan om werk te zoeken, maar alle mannen willen misbruik van haar maken. Hoewel op het eerste gezicht een van de vele melodrama's, blijkt het hier te gaan om een meesterlijke film die sterk de aandacht van zowel publiek als kritici heeft getrokken.

Revancha

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alberto Gout. Met o.a. David Silva, Ninón Sevilla en Agustín Lara.

Om het herstel van zijn zieke moeder te kunnen bekostigen wordt een man inbreker. Erg serieus zal het wel niet bedoeld zijn, aangezien een derde deel van de film bestaat uit liedjes en dansnummers.

El Gallo giro

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Luis Aguilar, Carmen González en Pepe del Río.

Een jonge man gaat naar de stad op zoek naar succes. Daar ontmoet hij een meisje op wie hij verliefd wordt. Met z'n tweeën zetten ze een muzikaal evenement op touw dat succes heeft. Deze komische 'western' is echter vreselijk.

La Bien pagada

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alberto Gout. Met o.a. María Antonieta Pons, Víctor Junco en Balnca Estela Pavón.

Als een vrouw haar man met zijn vriendin betrapt, wordt zij uit minachting voor hem een dure prostituée. De film geeft met veel succes de wereld van het cabaret weer, maar heeft weinig opzien gebaard. De regisseur heeft zijn uiterste best gedaan om van María Antonieta Pons een kopie van Gilda, uit de gelijknamige film, te maken.

Cortesana

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Meche Barba, Gustavo Rojo en Rubén Rojo.

Een knappe cabaretière wordt bemind door twee jonge mannen en uitgebuit door een schooier. In deze slechte en dramatische film valt alleen de enorme sensualiteit van Meche Barba op.

Humo en los ojos

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Alberto Gout. Met o.a. David Silva, María Luisa Zea en Mercedes Barba.

De oude Samuel wordt krankzinnig als hij hoort dat zijn zoon bij een schipbreuk is omgekomen. Hij geeft de verloofde van zijn zoon hiervan de schuld en probeert haar te vermoorden. Liefde, haat, wraak, onverwachte bloedverwanten: melodramatischer kan haast niet! Een vervelende film.

Los Buitres sobre el tejado

1945 | Drama, Mysterie

Mexico 1945. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Andrea Palma, René Cardona en Alejandro Cobo.

Een vrouw bemint twee mannen tegelijk, en dat loopt tragisch af. Zwak.

Una Sombra en mi destino

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Andrea Palma, Jorge Vélez en Carmen Guerrero.

Een gerespecteerd arts moet als gevolg van een ongelukkige samenloop van omstandigheden de man van wie zij houdt verlaten. Genoemd dient te worden de onbeschrijflijk absurde dialoog van de film, het enige dat de moeite waard was gezien te worden.

Tuya en cuerpo y alma

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Lina Montes, Sara García en Crox Alvarado.

In het klooster met een moederoverste die ooit intrad na een ongelukkige liefde, komt een novice, die de verklede vroegere minnaar van de moederoverste blijkt te zijn. Het enige vermakelijke van deze film is te zien hoe de nonnetjes hun moederoverste ervan overtuigen dat het beter is om bij de geliefde te zijn dan in het klooster te bidden.

San Francisco de Asís

1943 |

Mexico 1943. Alberto Gout. Met o.a. José Luis Jiménez, Alicia de Phillips en Antonio Bravo.

Leven en wonderen van de heilige Franciscus van Assisi. Amateuristisch en zonder enige vaart.

Cuando viajan las estrellas

1942 | Komedie, Romantiek

Mexico 1942. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Jorge Negrete, Raquel Rojas, Angel Garasa en Domingo Soler.

Een Flamenco-dansleraar eist dat een actrice uit Hollywood hem naar Mexico vergezelt om haar de geheimen van zijn kunst te leren. Vermeldenswaard is de kleding van Royer (die in zijn goede tijd Loretta Young en Carole Lombard zou kleden). Voor de rest niets bijzonders.

Café Concordia

1939 | Drama, Musical

Mexico 1939. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Raquel Rojas, Tomás Perrín, Josefina Escobedo en David Silva.

In het begin van deze eeuw oogst de Weense danseres Raquel triomfen in Mexico. Een jonge diplomaat die hopeloos verliefd op haar wordt, probeert haar te ontvoeren. De vrouwelijke hoofdpersoon is niemand minder dan de dochter van de Oostenrijkse componist Hugo Riesenfeld die de muziek van TABU, de beroemde film van Murnau en Flaherty, heeft gecomponeerd.

Su adorable majadero

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van Alberto Gout. Met o.a. Tomás Perrín, Alma Lorena, Carlos Riquelme en Sara García.

Twee studenten worden verliefd op twee meisjes, van wie één de dochter van de rector blijkt te zijn. Een onuitstaanbare 'komedie' met een oneindig aantal liedjes en versjes.