Fethi Heddaoui

Acteur

Fethi Heddaoui is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Des années déchirées

1993 | Drama

Tunesië/Frankrijk 1993. Drama van Rachid Bouchareb. Met o.a. Hammou Graia, Jean-Claude Adelin, Luc Florian, Jean-Pierre Lorit en Cécile Garcia-Fogel.

April 1945. Adelin en Graia, twee soldaten die terugkeren van de oorlog, leren elkaar kennen op de bus. Ze raken niet uitgepraat over 'hun' overwinning op de Duitsers. Graia installeert zich als fotograaf. Per toeval neemt hij enkele foto's van FLN-militanten die voor de onafhankelijkheid van Algerije ijveren. De politie vindt de foto's en de jongen wordt aangehouden als medeplichtige van de nationalisten. De vriendschap tussen een moslim en een Fransman staat centraal in dit drama dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de onafhankelijkheidsstrijd van het gekolonialiseerde Algerije. Het is allemaal nogal naïef verteld en de symboliek ligt er vingerdik bovenop. Jean-Claude Heberle en Vassilis Vassilikos schreven het scenario, dat in beeld gebracht werd door Jacques Guérin.

Sfayah min dhabab

1989 | Drama

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Nederland/Tunesië 1989. Drama van Nouri Bouzid. Met o.a. Hichem Rostom, Hamadi Zarrouk, Mechket Krifa, Fethi Heddaoui en Soundos Belhassen.

Na in de gevangenis te hebben gezeten en gemarteld te zijn onder het vorige bewind, krijgt Youssef zijn vrijheid terug en trekt 's nachts door de stad op zoek naar zijn herinneringen en zijn familie. Noch het een noch het ander levert hem iets anders op dan desillusie, verbittering, teleurstelling en angstgevoelens. Hij pleegt zelfmoord. Een pessimistische, bittere, met details overladen en uitermate nauwkeurig opgebouwde film. Maar ook een werk dat tot nadenken stemt, met poëtische overwegingen die zich toespitsen op de ondergang van ideologieën en de angst voor conservatief fanatisme. Een hele moedige film die 'een beroep op de vrije gedachte' doet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fethi Heddaoui op televisie komt.

Reageer