Guillaume Lemay-Thivierge

Acteur

Guillaume Lemay-Thivierge is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Varian's War

2001 | Drama, Oorlogsfilm, Biografie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Canada 2001. Drama van Lionel Chetwynd. Met o.a. William Hurt, Julia Ormond, Matt Craven, Maury Chaykin en Alan Arkin.

Dankzij Spielberg weet iedereen wie Oskar Schindler is. Minder bekend is zijn Amerikaanse evenknie Varian Fry. Deze journalist smokkelde in de vroege jaren van de Tweede Wereldoorlog duizenden Europese kunstenaars en intellectuelen via de haven van Marseille (in de film Montreal) naar het vrije Westen - tegen de zin van de Amerikaanse regering die problemen met Vichy wilde voorkomen. Hurt speelt de dandy journalist die in dit bescheiden opgezette docudrama het leven redt van onder meer Marc Chagall, Heinrich Mann en Max Ernst.

A Diva's Christmas Carol

2000 | Romantiek, Musical, Muziek, Fantasy, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2000. Romantiek van Richard Schenkman. Met o.a. Chilli, John Taylor, Brian McNamara, Kathy Griffin en Stephanie Biddle.

Het scenario van regisseur Schenkman betreft de zoveelste bewerking van het verhaal [KL]A Christmas Carol[KLE] van Charles Dickens uit 1843, bewerkt voor een gelijkenis over een ego[KA3]istische, eigengereide, maar zeer succesvolle zwarte popzangeres, genaamd Ebony Scrooge om alle vergissingen uit te sluiten, gespeeld door Williams, die haar rol met verve (overtuiging) brengt. Da`s gelukkig wat anders, maar haar loutering dankzij de drie geesten (Taylor, McNamara en Griffin) is het volgen van de bekende weg. Het camerawerk is van Bruce Chun.

Richard coeur de nylon

1988 |

Canada 1988. Michel Poulette. Met o.a. Guillaume Lemay-Thivierge en Yves Desgangnés.

Het eentonige zwerversbestaan van dag tot dag van twee arme drommels in Quebec. Richard draagt een nieuw hart, overgeplant door een chirurg. Hij moet altijd een kistje bij zich dragen met de motor en de batterij, waardoor het hart werkt. Zijn vriend is van huis weggelopen, nadat zijn ouders hem hadden verteld dat ze gingen scheiden. Deze film gaat uitsluitend over deze twee randfiguren en hoe zij steeds dieper in de put raken. Hoewel er enkele goede momenten zijn, duurt het allemaal erg lang, en is er sprake van nietszeggende en lege stukken. De personages tonen daarentegen wel diepgang.

Le sourd dans la ville

1988 | Film noir, Drama

Canada 1988. Film noir van Mireille Dansereau. Met o.a. Béatrice Picard, Guillaume Lemay-Thivierge, Angèle Coutu, Pierre Thériault en Han Masson.

Een vrouw, die zich duidelijk niet thuisvoelt in een dergelijk milieu, is beland in een deprimerend hotel waarin een bonte verzameling ellendelingen, verslaafden en schilderachtige figuren woont. Zo ook een joch die aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. Deze laatste raakt bevriend met Florence, de vrouw, maar niet in die mate dat zij hem ervan kan weerhouden zelfmoord te plegen. Bewerkt naar de niet erg opwekkende roman van Marie- Claire Blais. Deze film laat de kijker onverwachts de meer duistere kanten van Canada ontdekken. Tot en met de smartekreet van een kind aan het slot is het een beeldend en uitermate expressionistisch eerbetoon aan de schilder Edward Munch.

Le Matou

1986 | Film noir

Frankrijk 1986. Film noir van Jean Beaudin. Met o.a. Serge Dupire, Monique Spaziani, Jean Carmet, Julien Guiomar en Guillaume Lemay-Thivierge.

Een getrouwe bewerking van de gelijknamige griezelroman van Yves Beauchemin. Een kat doodt uit wraak uiteindelijk de kwaaie pier. Een nogal onplezierige film wegens de moord op een kleine jongen. De scenario-schrijfster heeft de saus niet goed weten te binden en de intrige niet kunnen inperken, zodat deze film 'zweeft' en heel wat langdradige momenten kent. Het camerawerk van Claude Agostini is opmerkelijk. Het debuut van deze regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guillaume Lemay-Thivierge op televisie komt.

Reageer