Valerio Andrei

Acteur

Valerio Andrei is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La prossima volta il fuoco

1993 | Drama

Zwitserland/Italië/Frankrijk 1993. Drama van Fabio Capri. Met o.a. Jean Rochefort, Marie-Christine Barrault, Lila Kedrova, Jacqueline Lustig en Patrizia De Clara.

Amadeo Magis (Rochefort) is een professor in de letteren van middelbare leeftijd aan de universiteit van de Sorbonne. Hij gaat met zijn vrouw en dochter naar Italië voor een bezoek aan zijn moeder in het ouderlijke huis, gelegen op het vredige groene platteland. Zijn vrouw is een onaangenaam mens, zijn moeder is onuitstaanbaar en zijn dochter is vrolijk en dik. Met dergelijk onplezierig gezelschap in zo'n rustieke omgeving begint Amedeo te fantaseren en krijgt filosofische en incestueuze dromen. Hij verbeeld zich spookachtige, meestal naakte vrouwen, achter elke boom te zien. Schitterende opnamen en de hoofdrolspelers maken het er beste van in een banaal scenario met veel gepraat.

Cena alle nove

1991 | Drama

Italië 1991. Drama van Paolo Breccia. Met o.a. Valerio Andrei, Gianluca Favilla, Stella Vordeman, Ilaria Borelli en Antonella Attili.

Het middelpunt van deze film vormt een reünie van een groep jonge vrienden, hoewel de feitelijke locatie zich verder uitstrekt dan tot ruimte, waar het diner plaatsvindt. De film dwaalt af naar allerlei subplots, die wél van elkaar verschillen maar toch erg op elkaar lijken, en beginnen achter de muren en gesloten deuren van elk appartement. Een transseksuele zanger, die ook gestudeerd heeft, bereidt zich voor op zijn nachtelijke tippel, een paar door dagelijkse routine afgestompte lieden keren vergeefs terug naar huis, een meisje wordt opgepikt op een spoorstation en verkracht door vier mannen en een dominante vrouw vermaakt op vurige wijze enkele masochistische klanten. Overleving en verzet, dat bij het krieken van de dag wegsterft in de onbekende grootheid van de geest. Een metropolitane symfonie van geweld, nachtelijke horror, liefde, verbittering en seks. Een interessante, bescheiden film.

Ciao mà

1988 | Muziek, Komedie

Italië 1988. Muziek van Giandomenico Curi. Met o.a. Marco Leonardi, Valerio Andrei en Vasco Rossi.

Tijdens een concert van rockster Vasco Rossi in Rome kruisen de wegen van verschillende mensen elkaar. Een belabberde film bedoeld voor de jeugd, die men rustig kan missen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valerio Andrei op televisie komt.

Reageer