Jimmy Iovine

Producer, Componist

Jimmy Iovine is producer en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Get Rich or Die Tryin'

2005 | Biografie, Misdaad, Muziek, Drama

Verenigde Staten 2005. Biografie van Jim Sheridan. Met o.a. 50 Cent, Joy Bryant, Terrence Howard, Bill Duke en Adewale Akinnouye-Agbaje.

Curtis '50 Cent' Jackson, de voormalige gangster die een succesvolle muziekcarrière begon, speelt in zijn acteerdebuut de rol van een kansarme jongere die via de misdaad opklimt uit het getto tot hij zijn eigen drugslab en Mercedes heeft. En dan gaat hij in de muziek en probeert rappend aan zijn verdorven milieu te ontsnappen. Regisseur Sheridan weet de clichés lange tijd behoorlijk effectief te gebruiken, maar de film strandt op het gebrekkige acteertalent van de hoofdrolspeler, die er maar niet in slaagt om zichzelf geloofwaardig te spelen.

8 Mile

2002 | Drama, Muziek, Biografie

Verenigde Staten/Duitsland 2002. Drama van Curtis Hanson. Met o.a. Eminem, Kim Basinger, Brittany Murphy, Mekhi Phifer en Evan Jones.

Je zou dit prima filmdebuut van rapper Eminem haast als een moderne Saturday Night Fever kunnen beschouwen. Ook hier ontsnapt een arme, blanke jongen door zijn uitzonderlijke muzikale talent en pure volhardendheid aan zijn deprimerende omgeving. Ook is 8 Mile goeddeels het verhaal van Eminem zelf: net als hoofdpersoon Rabbit (vanzelfsprekend vertolkt door de zanger zelf) groeide hij op in trailerparks aan de rand van Detroit. Net als Rabbit vond hij zijn roeping in rap en net als Rabbit is zijn relatie met zijn moeder op z'n zachtst gezegd moeizaam. Regisseur Hanson maakte eerder L.A. Confidential en Wonder Boys.

U2: Rattle and Hum

1988 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1988. Documentaire van Phil Joanou en Philip Joanou. Met o.a. B.B. King en U2.

Documentaire over de populairste popgroep van eind jaren 1980, opgenomen tijdens een reeks concerten in 1987 in de V.S. Meer dan 120 technici en twaalf camera`s filmden op verschillende plaatsen onder leiding van Jordan Cronenweth en Robert Brinkmann. Bijzonder veel aandacht werd besteed aan de geluidsweergave. Technisch is er aan de film niets aan te merken, maar op het verschijnsel `U2` wordt niet dieper ingegaan, zodat mensen die de groep niet kennen ook niets wijzer worden. De groep, bestaande uit Paul Hewson, alias Bono (zang/gitaar), Dave Evans, alias The Edge (gitaar/piano/zang), Adam Clayton (bas) en Larry Mullen Jr. (drums), voert in de film enkele van hun bekendste songs uit. Jimmy Iovine stond in voor de muziekproductie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jimmy Iovine op televisie komt.

Reageer