Alberto Romea

Acteur

Alberto Romea is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Los Jueves milagro

1957 | Komedie

Italië/Spanje 1957. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Richard Basehart, José Isbert, Paolo Stoppa, Juan Calvo en Alberto Romea.

De autoriteiten van een klein kuuroord enscèneren een wonder om reclame te maken voor de heilzame werking van hun bronnen, maar trekken - in plaats van toeristen - godsdienstfanaten, paupers en andere stakkers aan. De nogal zwarte satire over de nepheilige kreeg zowel problemen met de Spaanse staatscensuur als met het Vaticaan, zodat de producent verplicht werd er een stichtelijk einde aan te plakken. Afgezien van dit loze slot is de film een van de beste en doeltreffendste satires die Berlanga maakte, zonder de sentimentele mildheid van zijn eerdere films.

Bienvenido, Mr. Marshall!

1952 | Komedie

Spanje 1952. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Lolita Sevilla, Manuel Morán, José Isbert, Alberto Romea en Elvira Quintillá.

Een onderontwikkeld Castillaans dorpje hoopt op de economische steun van het Marshall-Plan en probeert zich daartoe aan te passen aan het image dat de buitenlanders van Spanje hebben met folklorische kleding, flamenco-muziek en heftig temperament. De Amerikanen laten het echter afweten, waarna iedereen - zowel teleurgesteld als opgelucht - terugkeert naar de gewone identiteit. Milde maar rake satire prikt dwaze illusies door en belicht tevens de Spaanse volksaard. Vormgeving in de stijl van het sociaal-realisme van de Sovjet-films lijkt uit de toon te vallen, maar is een stuk ironie op zich.

Mi adorado Juan

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Jerónimo Mihura en Jeronimo Mihura. Met o.a. Conrado San Martín, Conchita Montes, Alberto Romea, Juan de Landa en Conrado San Martin.

In Barcelona gaat het verhaal dat een jong meisje zich bezighoudt met het stelen van honden. Een zeer bezienswaardige, sympathiek dwaze komedie van een maker die veel meer aandacht verdient dan hij krijgt.

La Muralla feliz

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Enrique Herreros. Met o.a. Alberto Romea, Isabel de Pomés, Nati Mistral en José Suárez.

Een zeeman die zijn baan vaarwel heeft gezegd om een grote erfenis in ontvangst te nemen, komt tot de ontdekking dat hij nog lang kan wachten. Vervelend en absurd.

El Hombre que las enamora

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van José María Castellví. Met o.a. Armando Calvo, Luchy Soto, Alberto Romea en María Asquerino.

Om te bereiken dat zijn zoon, een vrouwenversierder, zijn levenswijze zal veranderen, kondigt de hoofdpersoon aan dat hij gaat trouwen met een meisje op wie zijn zoon verliefd is. Een dom intrigestuk.

Forja de almas

1943 | Biografie

Spanje 1943. Biografie van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Alberto Romea, Antoñita Colomé en Raúl Cancio.

Het leven van vader Andrés Manjón, stichter van de Avemaría-scholen. Het klassieke didactische knoeiwerk uit het naoorlogse Spanje.

Eloísa está debajo de un almendro

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Amparo Rivelles, Rafael Durán, Alberto Romea en Mary Delgado.

Een jonge vrouw komt in een soort gekkenhuis terecht, dat door een buitensporige familie bewoond wordt. Een van de beroemdste komedies van de Spaanse cinema, die voortbouwde op het succes van het prachtige toneelstuk van Jardiel Poncela.

Deliciosamente tontos

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Amparo Rivelles, Alfredo Mayo, Alberto Romea en Pedro Barreto.

Een paar dat uitgehuwelijkt wordt, zal uiteindelijk echt verliefd worden. Een banale komedie met een gebrek aan originaliteit, die toendertijd desondanks een zeker succes had.

Viaje sin destino

1942 | Komedie

Spanje 1942. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Luchy Soto, Antonio Casal, Alberto Romea en Manuel Arbó.

Een reisbureau dat in financiële problemen zit, probeert de aandacht op zich te vestigen door een enigszins vreemde reis te organiseren: verscheidene reizigers nemen plaats in een touringcar en vertrekken zonder een vast doel. Een veelbelovend uitgangspunt, maar de film is mislukt door de middelmatige regie.

Héroe a la fuerza

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van Benito Perojo. Met o.a. Miguel Ligero, Antoñita Colomé, Alberto Romea en Lili Vicenti.

Nadat de simpele Rufino ten onrechte een heldhaftige redding voor zich heeft opgeëist verandert zijn hele leven. Een pretentieloze komedie zonder enige kwaliteit.

Suspiros de España

1938 | Muziek

Duitsland/Spanje 1938. Muziek van Benito Perojo. Met o.a. Estrellita Castro, Miguel Ligero en Alberto Romea.

Het amoureuze en artistieke leven van een jonge Spaanse zangeres in Cuba. Een film zonder enkel belang, die tijdens de Spaanse burgeroorlog werd opgenomen in Duitse studio's.

El Genio alegre

1936 | Komedie

Spanje 1936. Komedie van Fernando Delgado. Met o.a. Rosita Díaz Gimeno, Fernando Fernández de Córdoba, Antonio Vico, Leocadio Alba en Alberto Romea.

Een ontroostbare weduwe krijgt haar vrolijke nicht op bezoek. Een luchtige komedie naar een toneelstuk van de gebroeders Alvarez Quintero, waarvan vervolgens een middelmatige herverfilming gemaakt is.

Una Mujer en peligro

1935 | Komedie, Horror

Spanje 1935. Komedie van José Santugini. Met o.a. Antoñita Colomé, Enrique del Campo, Julio Castro en Alberto Romea.

Een wanhopig man stopt bij een somber groot vervallen huis. Een slechte kopie van het type horrorfilm dat in die tijd door Paul Leni werd gemaakt.

La Señorita de Trevelez

1935 | Drama

Spanje 1935. Drama van Edgar Neville. Met o.a. Antoñita Colomé, María Gámez, Alberto Romea, Nicolás Rodríguez en Elisa Ramírez.

In een klein provinciestadje moet een vrouw haar eenzaamheid leren accepteren. De eerste belangrijke film van Neville, die de toekomstige klassiekers van de Spaanse cinema als CALLE MAYOR of LA TÍA TULA al aankondigt. Een prachtige verfilming van het toneelstuk van Carlos Arniches.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alberto Romea op televisie komt.

Reageer