Cassandra Peterson

Acteur

Cassandra Peterson is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Attack of the Killer B-Movies

1995 | Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1995. Horror van Roger Corman.

Onder het wakende oog van de Koning van de B-film Roger Corman een compilatie van griezel- en SF-films uit het heden en het verleden. Dit overzicht is pure camp met een capricieus scenario van Frank Coniff. Het commentaar wordt gesproken door de uitbundige horrorfilmgastvrouwe Elvira (Peterson). Een kleine greep uit de films, waarvan de fragmenten afkomstig zijn: in KILLERS FROM SPACE (1954) van W. Lee Wilder zie je Peter Graves slag leveren tegen buitenaardse wezens; in MONSTER FROM GREEN HELL (1958) van Kenneth Crane landen gigantische wespen op het Afrikaanse continent; in THE NAVY VS. THE NIGHT MONSTERS (1966) van Michael Hoey, John Hall en Arthur C. Pierce vechten moordende bomen tegen een militaire eenheid. Er zijn talloze andere fragmenten, te veel om op te noemen, maar we maken [KA1]e[KA1]en uitzondering: THE WASP WOMAN (1960) van Roger Corman en Jack Hill, dat gewoonweg te gek is. De compilatie is onderhoudend en je wordt met je neus op de feiten gedrukt dat de tegenwoordige blockbusters met grote budgets en ingenieuze speciale effecten (na 1970) soms niet opwegen tegen de vindingrijke idee[KA3]en van avontuurlijke lowbudget horrorfilms uit het verleden (de jaren 1950). De waardering lijkt laag, maar voor trash niet slecht.

Roses Are Dead

1993 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1993. Thriller van Sam Irvin. Met o.a. C. Thomas Howell, Linda Fiorentino, Nancy Allen, Judith Hoag en Tom Wright.

Horror-filmster Fiorentino houdt te vaak een glas in d`r hand, is dikwijls te luidruchtig en maakt iets te veel ruzie (in het openbaar) met haar producent. Als deze dood wordt aangetroffen, is zij verdwenen zonder te beseffen dat ze verdachte nummer één is.

Elvira, Mistress of the Dark

1988 | Horror

Verenigde Staten 1988. Horror van James Signorelli. Met o.a. Cassandra Peterson, William Morgan Sheppard, Daniel Greene, Susan Kellermann en Jeff Conaway.

Peterson vertoont haar televisiefiguur als griezelige gastvrouw op het grote scherm. In dit oppervlakkige verhaaltje speelt zij de rol van televisiepresentatrice, die een klein stadje in New England in opschudding brengt als ze een erfenis komt ophalen. Het niet-leuke, eenzijdige script (Peterson schreef ook een deel) houdt de aandacht stevig op de schermvullende boezem van de actrice gevestigd en wekt meer geeuwen dan giechels op.

Allan Quatermain and the Lost City of Gold

1987 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Gary Nelson. Met o.a. Richard Chamberlain, Sharon Stone, James Earl Jones, Henry Silva en Robert Donner.

Chamberlain en Stone staan op het punt vanuit Afrika terug te gaan naar Amerika. Dan vernemen ze dat Chamberlains broer is verdwenen nadat hij het bestaan heeft ontdekt van een fabelachtige schat in een verdwenen stad midden in de ongerepte jungle. Natuurlijk gaan ze erachteraan, en ze beleven de avonturen die we al kennen uit KING SOLOMON`S MINES (uit 1985). Deze film werd gelijktijdig opgenomen, en je kunt je afvragen waarom. Kwalitatief stelt het niets voor, en auteur H. Rider Haggard zou zeker niet gelukkig zijn geweest met dit boertige scenario van Gene Quintano, dat veel gelijkenis vertoont met de film KING SOLOMON'S TREASURE uit 1977. Gelukkig zijn er de 'bad guys' Jones, Silva en Donner, die verhinderen dat je in slaap sukkelt. Newt Arnold regisseerde bijkomende scènes. Alex Phillips en Frederick Elmes fotografeerden. Gedraaid J-D-C Scope.

Balboa

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van James Polakof. Met o.a. Tony Curtis, Carol Lynley, Jennifer Chase, Chuck Connors en Lupita Ferrer.

Burgermansversie van tv-series als DALLAS en DYNASTY met een eenvoudig verhaal: ondernemer (Curtis) probeert een legale goktent te openen op Goat Island in het sjieke district Balboa. Daar zijn natuurlijk allerlei mensen om allerlei redenen tegen. Veel gepraat en gedreig, maar weinig actie, niet alleen de bezetting is onder de maat. Opgezet als tv-serie maar teruggebracht tot speelfilmlengte. De gaten in het verhaal worden gestopt door een verteller.

Pee-wee's Big Adventure

1985 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1985. Familiefilm van Tim Burton. Met o.a. Pee-wee Herman, Elisabeth Daily, Mark Holton, Diane Salinger en Tony Bill.

Een film met de cartoon-achtige Pee-wee, een negen-jarige jongen in het lichaam van een volwassene. De paar goede grappen, bij voorbeeld als Pee-wee zijn gestolen fiets zoekt, volstaan niet voor een avondvullende film. De beste scène: de Alamo- tocht. Goede muziek van Danny Elfman. Pee Wee Herman is de schuilnaam van Paul Reubens.

Echo Park

1985 | Drama, Komedie

Oostenrijk/Verenigde Staten 1985. Drama van Robert Dornheim en Robert Dornhelm. Met o.a. Susan Dey, Michael Bowen, Christopher Walker, Shirley Jo Finney en Heinrich Schweiger.

Irriterende wauwelfilm over een maf trio (een pizzabesteller, een alleenstaande moeder en een Oostenrijkse body-builder geobsedeerd door Arnold Schwarzenegger) dat hetzelfde gebouw bewoont. Ze trekken veel met elkaar op en scheppen er schijnbaar een duivels genoegen in het publiek de boom in te jagen met hun ijl gezwets over de meest triviale onderwerpen. De eerste rol van Tom Hulce na AMADEUS, en hopelijk een vergissing. Gesitueerd in L.A.

The Working Girls

1974 | Erotiek

Verenigde Staten 1974. Erotiek van Stephanie Rothman. Met o.a. Sarah Kennedy, Lynne Guthrie, Ken Del Conte, Solomon Sturges en Gene Elman.

In Los Angeles leert een meisje uit de provincie (Kennedy) het harde stadsleven kennen middels een baantje als stripteaseuse en later als manager van een nachtclub. Deze losse, soepele satire (in de trant van Rothmans GROUP MARRIAGE) schetst levendig welke mogelijkheden vrouwen hebben in een overwegend patriarchale maatschappij. Enkele geestige observaties met betrekking tot de stereotiepe rolverwachting tussen seksuele partners. Aantrekkelijk acteerwerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cassandra Peterson op televisie komt.

Reageer