Carlos Casaravilla is acteur.
Er zijn 22 films gevonden.

La Muralla

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Armando Calvo, Irasema Dillián, Pepita Serrado en Carlos Casaravilla.

Een man op rijpere leeftijd van wie de krachten met de dag afnemen, besluit een priester alles te vertellen over de berichten die hij tijdens de Spaanse Burgeroorlog als koerier heeft overgebracht. Even theatraal als vervelend, bovendien slecht vertolkt.

El Huerto del francés

1977 | Misdaad, Historische film

Spanje 1977. Misdaad van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Agata Lys, María José Cantudo, José Calvo en Carlos Casaravilla.

Twee criminelen houden zich bezig met het vermoorden en beroven van mannen die het bordeel bezoeken dat hun eigendom is. Een middelmatige film net zoals alle produkties die door Paul Naschy/Jacinto Molina zijn geregisseerd. De film is gebaseerd op een ware gebeurtenis.

El Francotirador

1977 | Misdaad

Spanje 1977. Misdaad van Carlos Puerto. Met o.a. Paul Naschy, Blanca Estrada, Elisa Montés, Carlos Casaravilla en Antonio Vilar.

Een geesteszieke probeert een aanslag op het leven van Franco te plegen. Een onuitstaanbare, ongerijmde, zeer slechte film.

....E divenne il piu spietato bandito del sud

1967 | Western

Spanje/Italië 1967. Western van Julio Buchs. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Fausto Tozzi, Dyanik Zurakowska, Gloria Milland en Carlos Casaravilla.

Dit is het overbekende verhaal van Billy the Kid alias William Bonney, de jongen die in feite buiten zijn directe schuld een befaamd outlaw werd. Lawrence zet hem goed neer, als een sympathieke held die getroffen wordt door het noodlot. Onderhoudende spaghetti-western.

Acompáñame

1966 | Komedie, Musical

Spanje 1966. Komedie van Luis César Amadori. Met o.a. Rocío Dúrcal, Enrique Guzmán, Jesús Tordesillas en Carlos Casaravilla.

De film vertelt over de ontluikende liefde tussen twee beginnende zangers. Ze willen allebei slagen in de wereld van de muziek. Het produkt is alleen gemaakt om te pronken met de te verwaarlozen artistieke en muzikale kwaliteiten van twee idolen uit de tijd, Rocío Dúrcal en Enrique Guzmán.

Le Tigre se parfume à la dynamite

1965 | Avonturenfilm

Italië/Spanje/Frankrijk 1965. Avonturenfilm van Claude Chabrol. Met o.a. Roger Hanin, Margaret Lee, Michel Bouquet, Roger Dumas en Michaela Cendali.

Geheimagent de Tijger wordt door Guyaanse revolutionairen ingeschakeld voor een wapenruil met een geheimzinnige organisatie. Hij krijgt geen steun van de Franse autoriteiten, maar wel Amerikaanse, Duitse en Russische spionnen achter zich aan. Het volstrekt onbegrijpelijk scenario is voor Chabrol aanleiding voor een reeks filmcitaten-met-knipoog, met name uit Fritz Langs TIGER VON ESCHNAPUR. Filmische pop-art.

Saul e Davide

1964 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1964. Avonturenfilm van Marcello Baldi. Met o.a. Normand Wooland, Gianni Garko, Luz Marquez, Elisa Cegani en Pilar Clemens.

Koning Saul heeft in het begin van zijn regering Israël tot overwinningen gebracht, maar is ongehoorzaam tegen Jehovah die hem via Samuel laat weten een waardiger opvolger te zullen aanwijzen. De herder David die de reus Goliath verslaat wordt de uitverkorene. De film ziet er bij vlagen uit als een wat merkwaardig aangeklede western, maar de dialogen tussen de acties door worden door machteloos spel en regie loodzwaar gemaakt, hoewel de titelrolspelers hun best doen.

Platero y yo

1964 | Biografie

Spanje 1964. Biografie van Alfredo Castellón. Met o.a. Simón Martín, María Cuadra, Elisa Ramírez, Roberto Camardiel en Carlos Casaravilla.

Het levensverhaal van de dichter Juan Ramón Jiménez aan de hand van de anekdotes die ten grondslag lagen aan zijn beroemdste werk: Platero y yo . Een nietszeggende film.

Constance aux enfers

1963 | Drama, Thriller

Spanje/Frankrijk 1963. Drama van François Villiers en Francois Vilkliers. Met o.a. Michèle Morgan, Dany Saval, Maria Pacôme, Claude Rich en Carlos Casaravilla.

Een weduwe is getuige hoe haar losbandige buurvrouw door een jaloerse minnaar wordt gedood. Ze verbergt de moordenaar en wordt zijn geliefde, maar ze krijgt al spoedig chantagebrieven terwijl de jongeman zich wel erg onbekommerd buiten zijn schuilplaats waagt. De film weet een zekere sfeer en spanning te wekken boven de voorspelbaarheid van het scenario uit, maar de standaard- rolverdeling maakt het geheel ook niet verrassender. Morgan blijft van begin tot einde een waardige dame, Saval is irritant als altijd zodat haar wurging zeer welkom is. Ook bekend als WEB OF FEAR.

Hola, muchacho

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van Ana Mariscal. Met o.a. Ana Mariscal, Carlos Casaravilla, Antonio Casas en Manuel Franch.

Een jongeman herkent in een medestudent zijn eigen vader die hem en zijn moeder jaren geleden heeft verlaten. Een zeer slechte film.

Detective con faldas

1961 | Komedie, Misdaad

Spanje 1961. Komedie van Ricardo Núñez. Met o.a. Mary Santpere, Liliane Brousse, Ángel del Pozo en Carlos Casaravilla.

Een vrouwelijke detective raakt betrokken bij een moordzaak.Een lompe komedie, gemaakt ter meerdere eer en glorie van de grove humor van Mary Santpere.

Los Desamparados

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van Antonio Santillán. Met o.a. José Campos, Marta Padován, Carlos Casaravilla en Miguel Ligero.

Tijdens een roofoverval wordt het jongste lid van een misdadigersbende gepakt. Een alledaagse en platvloerse film.

Julia y el celacanto

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Antonio Momplet. Met o.a. Conchita Velasco, Tony Leblanc, Virgilio Teixeira en Carlos Casaravilla.

De secretaresse van een conservenfabrikant ontdekt op zekere dag op het strand een vis van voor de zondvloed... Het is eenvoudigweg een slechte film.

Sonatas

1959 | Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1959. Avonturenfilm van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Francisco Rabal, María Félix, Aurora Bautista, Fernando Rey en Carlos Casaravilla.

Rond het midden van de negentiende eeuw beleeft de markies van Bradomín een avontuurtje met een zieke vrouw. Als gevolg van een politieke samenzwering moet de markies naar Mexico emigreren, hij neemt zijn geliefde mee op zijn reis. Gebaseerd op twee van de Sonatas van Valle-Inclán. Deze film had niet het succes dat hij verdiende op grond van de perfecte technische afwerking. Fantastisch camerwerk van Cecilio Paniagua en Gabriel Figueroa.

Robinson et le triporteur

1959 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk/Spanje 1959. Komedie van Jack Pinoteau. Met o.a. Darry Cowl, Béatriceq Altariba, Don Ziegler, Billy Kearns en Blanca de Silos.

Teneinde een oliemagnaat, die gekant is tegen het huwelijk met zijn dochter, te imponeren, maakt Darry-Cowl een wereldreis, waarbij hij uiteindelijk op een onbewoond eiland strandt. Deze nogal fantasieloos in beeld gebrachte komedie met af en toe wat oorspronkelijke grappen is bijna solo-vehikel voor Darry-Cowl, wiens repertoire daar te beperkt voor blijkt te zijn.

Pablo Buen viaje

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Ettore Manni, Gisia Paradis, María del Valle en Carlos Casaravilla.

Een handelsreiziger leert op een van zijn reizen een meisje kennen. Hij trouwt met haar en laat zodoende zijn verloofde in de steek. Een van de weinige films van Iquino die de moeite waard is.

El Lazarillo de Tormes

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van César Fernández Ardavín. Met o.a. Marco Paoletti, Juanjo Menéndez, Carlos Casaravilla, Memmo Carotenutto en Carlo Pisacane.

Een herverfilming van de gelijknamige film, die niet van kwaliteit gespeend is. Vandaag blijkt het de enige geslaagde film van deze regisseur te zijn, die bovendien op goede vertolkingen in zijn cast prat kan gaan, waarbij vooral die van Pisacane opvallen.

La Puerta abierta

1957 | Romantiek

Spanje/Italië 1957. Romantiek van César Fernández Ardavín. Met o.a. Rafael de Córdoba, Marta Toren, Amedeo Nazzari, Nadia Marlowa en Carlos Casaravilla.

Een Spaanse danser doet een poging om zowel de echtgenote van de Italiaanse ambassadeur in Madrid als haar zeer mooie dochter te verleiden. Een nietszeggende film.

Un Fantasma llamado amor

1956 | Horror, Fantasy, Romantiek

Spanje 1956. Horror van Ramón Torrado. Met o.a. Conchita Goyanes, Elías Rodríguez, Carlos Casaravilla, Félix Dafauce en Carlos Romero Marchent.

Twee kinderen herhalen onbewust het verhaal van Romeo en Julia. Een overdreven en slaapverwekkende film.

Muerte de un ciclista

1955 | Drama

Spanje/Italië 1955. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Lucia Bosé, Alberto Closas, Otello Toso, Carlos Casaravilla en Francisco Rabal.

De vrouw van een miljonair heeft de verhouding met haar vroegere geliefde weer aangeknoopt. Samen veroorzaken ze een dodelijk verkeersongeval, waarmee ze later gechanteerd worden. Haar man wil naar de politie gaan, maar de vrouw weigert haar luxe-bestaan te riskeren en overrijdt hem op zijn beurt. Dit plagiaat van Antonioni's CRONACA DI UN AMORE boeit door de schildering van het milieu, hoewel de symmetrie van de diverse verkeersongevallen te opzettelijk is, waardoor de film geen noodlotsdrama wordt. Bardem had de goede smaak om óók Bosé van Antonioni te 'lenen' en kreeg voor zijn film meer erkenning dan het voorbeeld.

Cómicos

1954 | Drama

Spanje 1954. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Christian Galve, Carlos Casaravilla, Fernando Rey en Emma Penella.

Het dagelijks leven van enige rondtrekkende acteurs. Eén van de belangrijkste films van Bardem, die de artistieke jeugd van zijn ouders ermee in herinnering riep. Jaren later zou Bardem zelf een herverfilming realiseren: VARIETÉS.

Extraño amanecer

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Enrique Gómez. Met o.a. Virgilio Teixeira, Margarita Andrey, Carlos Casaravilla en Manuel Arbó.

Een echtpaar doorstaat een oneindig aantal moeilijkheden die zij dank zij hun onwrikbare christelijke geloof te boven komen. Een onbeschrijfelijk slechte film.